Lørdag d. 16. februar 2019 - Årgang 14

Borgerne kommer til at betale prisen

08-02-2019

Læserbrev: Theresa Berg Andersen, Vilsted, folketingskandidat for SF, skriver: 

I de nordjyske kommuner har vi igennem mange år haft et fantastisk tilbud til børn og voksne med sprogvanskeligheder eller hjerneskader, kaldet Taleinstituttet. Det har til huse i Aalborg.

Jeg kender stedet og mennesker, som har fået hjælp derude, og det er et FANTASTISK sted, med meget kompetente ansatte - til gavn for hele Nordjylland. Vi har benyttet tilbuddet i Vesthimmerland til de borgere, som har haft behovet.

Alle kommuner i det nordjyske har bidraget til stedets eksistens, altså betalt til drift o.lign.

Men nu skal det åbenbart være slut, mente bestyrelsen i KKR idag. Her sidder bl.a. borgmestrene for de nordjyske kommuner. Jeg deltog også som repræsentant for SF. Jeg kunne ikke stemme for forslaget og mener, at kommunerne fortsat skal bidrage økonomisk til stedets eksistens, til gavn for alle nordjyder.

Det er svært at gennemskue konsekvensen af, at et sådan tilbud forsvinder. Flere kommuner vil løfte opgaven selv. Andre vil købe ydelsen af Aalborg kommune, hvis det bliver muligt.

Jeg tror, det ender med, at vores borgere kommer i klemme. Og en ekspertise vil gå tabt. Det bliver borgerne, som kommer til at betale prisen.

Aalborg tilretter selvfølgelig nu tilbuddet til deres borgere i kommunen. Hvis andre kommuner skal bruge plads, må vi jo bag køen. For vi kan jo støde på komplekse problemstillinger, hvor der skal den helt rigtige ekspertise til, og den har taleinstituttet.

Ærgerligt for de, som har behov, og ærgerligt for Nordjylland, som ellers stod stærk på dette område.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!