Torsdag d. 22. oktober 2020 - �rgang 15

Nej tak til Københavner møller

10-10-2020

Læserbrev: Lisbeth K. .Nielsen, Skovvænget 30, Gundersted skriver:

Der er dejlig ude på landet, det var derfor vi valgte at flytte fra Aars by til Gundersted i 1982. Her var et dejligt sammenhold, en aktiv borgerforening og idrætsforening.

Der er stadig dejlig herude med samme foreninger og købmandsforretning som er et stort aktiv for os alle.
Vi har haft besøg af borgmester Per Bach Laursen (V) i forbindelse med tilbygning ved købmanden. Inger Nielsen (V)  og Asger Andersen (S) til Sct. Hans. De har alle rost den foretagsomhed og sammenhold der gør det attraktivt at bo i et lille samfund som vores. Nu er vi så pludselig blevet udset til at skal have seks vindmøller på 150 m sat op mellem Blære og Gundersted, det har vi svært ved at se  er en gevinst for vores område. 

Det gør at seks –syv ejendomme skal nedrives og ca. 22 ejendomme kan blive opkøbt til videre salg.
Køberne er HOFOR ( Hovedstadens forsynings  selskab ) de ønsker at være grøn, og hvad gør de så, jo de får øje på Vesthimmerland,  som i forvejen har flere vindmøller end de fleste kommuner. Så siger mange -  selvfølgelig skal vi have vindmøller -  men de skal ikke være her, der må kunne findes andre steder.

Det er jo lige nøjagtig det HOFOR også  gør, de vil heller ikke have dem, så de ekspederer problemet langt  væk, og lover os i Jylland en god sum penge for de ejendomme der ligger for tæt på møllerne, så er der ro fra dem. Det går så ud over dem der ligger lige uden for grænsen, de kan ikke slippe væk, og må ” nyde ” synet de næste 30 år med støj man siger ikke er der,  og blink fra vingerne i sol lys.

Ikke mindst er det min bekymring vi måske skal sige farvel til en del dejlige borgere - hvad får vi i stedet ??  kommer der flere til kommunen med overvægt  af udrangerede campingvogne og hestetrailere, som vi kender så godt til i forvejen.

HOFOR ønsker ikke at stå som husejere, så de ejendomme de køber dyrt bliver solgt til billigere penge, så det er måske ikke de mest resurse stærke familier der kommer, Har man tænkt over det i kommunen ?

Med alle de vindmølle og solcelle  projekter der ønskes til kommunen, hvor skal folket der betaler skatten efterhånden bo. Vi kan ikke bo midt i Aars alle sammen. Det kan jo også være nogle flytter til andre kommuner, det er sikkert de mest resurse stærke familier. Og det bekymrer mig. Hvad med friskolen i Blære, hvor der blev  gjort meget for at få startet den op, når man mere eller mindre affolker et område som det mellem Blære og Gundersted.

Der er flere unge familier flyttet til vores område inden for de sidste år, mange af dem er skuffede, det var ikke det de havde set frem til, da spareskillingerne blev brugt.

Selvfølgelig skal vi alle bidrage til det grønne. I vores husstand har vi sat solceller på taget skiftet dieselslugeren ud med en lille benzin bil, familiebilen med en lille  hybrid bil, el radiatorer i sommerhus er skiftet til varmepumpe. 
Jeg bliver skuffet over beslutningstagerne i Vesthimmerlands kommune, jeg synes ikke man i forbindelse med al den her klima indsats tager meget hensyn til de borgere  man har så meget brug for, og som bidrager til  det skal være en god kommune at bosætte sig i.

Hvis vi skal være grøn , må det være os i Vesthimmerland der får gavn af vindmøller og solceller, og ikke andre kommuner der bare f…. på hamlen og ekspederer generne mere end  bare et stenkast væk.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!