Tirsdag d. 17. juli 2018 - Årgang 13

Rekordernes Muslingefestival


Årets Muslingefestival blev på alle måder rekordernes år. Gæsterne, muslingerne, børnene og boderne slog alle rekorder.


Lokalnyheder Flere nyheder

Første medlem rundede 100 halvmarathonløb


I lørdags blev der afholdt løbefest i Vester Hornum. Det var dagen, hvor den første af Vester Hornum Løbernes medlem løb sit halvmarathon nr. 100.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Tusindvis af efterladte killinger i sommerhusområderTusindvis af efterladte killinger i sommerhusområder13-07-2018

  Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 flere tusinde henvendelser om efterladte killinger, som sommerhusgæster har fodret i løbet af deres ferie. Foreningen opfordrer til, at folk tager ansvar for kattene, hvis de vælger at fodre dem.

  Med det gode danske sommervejr har mange valgt at droppe udenlandsrejsen for i stedet at nyde sommerferien i et sommerhus. Men sommerferien er højsæson for efterladte killinger, og sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hele 2934 henvendelser om killinger, der enten strejfer omkring eller er blevet efterladt. Problemet opstår, fordi feriegæster begynder at fodre omstrejfende katte, men når de forlader sommerhuset igen, efterlader de også en kat, der nu er afhængig af føde fra mennesker.

  ”Selv om det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste. De vænner sig nemlig hurtigt til at blive fodret, men når feriegæsterne så forlader sommerhuset, står katten tilbage og skal på ny forsøge at finde sin egen føde igen,” forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

  Efterladte killinger og katte kan have svært ved at klare sig selv og er man i tvivl, kan man altid ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og få råd og vejledning til, hvad der kan gøres.

 • Mange holder mindre end tre ugers sommerferie11-07-2018
  Mere end en tredjedel af danskerne i den erhvervsaktive alder holder en-to ugers ferie i sammenhæng, og fem pct. holder slet ikke ferie i sommerhalvåret. Det svarer til, at mere end en million erhvervsaktive danskere holder mindre end tre ugers sammenhængende ferie denne sommer.

  De tre uger i juli, hvor stort set hele Danmark lukkede ned tre uger i træk – industriferien – er efterhånden smidt på historiens mødding, og i dag holder fire ud af ti danskere mindre end tre ugers sammenhængende ferie i sommermånederne. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

  Det svarer til, at mere end en million erhvervsaktive danskere ikke tager et pusterum hen over sommermånederne. Og det bekymrer Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i IDA,

  ”Eksperter i stressforebyggelse peger på, at det gør dig til en bedre kollega, medarbejder eller chef, når du holder tre ugers sammenhængende sommerferie. Det er en basisingrediens i en sund og afbalanceret work-life-balance, og hvis vi skal holde længe på arbejdsmarkedet, så skal det også være muligt at hente inspiration og energi andre steder end på jobbet. Det er noget bras, hvis vi ikke tager den forebyggende kur en gang om året,” siger Juliane Marie Neiiendam.

  Hun opfordrer samtidig til, at man rent faktisk også holder ferie i sin sommerferie.

  ”En god tommelfingerregel siger, at det tager en time at geare ned fra en arbejdsdag, en dag at geare ned til weekenden efter en arbejdsuge og op til en uge at geare ned til ferien. Og derfor batter de korte ferier ikke for alvor. Mit råd er kort og godt, at man altid trækker stikket i tre uger om året. De fleste kan rent faktisk undværes i de få uger om året,” siger Juliane Marie Neiiendam. 

  Hvor mange ugers sammenhængende ferie forventer du at holde i sommerperioden (juni-juli-august) 2018?

    Procent
  0 uger - Jeg holder hele min ferie på andre tidspunkter af året 5%
  1 uge eller mindre 8%
  2 uger 27%
  3 uger 44%
  4 uger 10%
  5 uger eller mere 4%
  Ved ikke 3%
  I alt 100%

  Kilde: Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA (2.009 svar – 1.243 erhvervsaktive) 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!