Mandag d. 19. august 2019 - �rgang 14

Karakterer allerede i 7. klasse er en succes på Løgstør Skole

Samarbejdet mellem skole, elever og forældre er blevet meget lettere, efter at Løgstør Skole er begyndt at give eleverne i 7. klasse karakterer. Derfor vil skolen gerne forlænge den treårige forsøgsperiode.


Lokalnyheder Flere nyheder

Topscorer tilbage med hattrick


Fodbold: Med tre mål sørgede Rasmus Lund Poulsen for en flot start til Aars IK.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Nyansættelse hos BeierholmNyansættelse hos Beierholm16-08-2019

  Beierholm Farsø/Aars har pr. 1. august 2019 ansat Bjarne Iversen i Erhvervsserviceafdelingen. Bjarne er med sine mange års erfaring indenfor bogføring, lønadministration, regnskabsudarbejdelse og virksomhedsrådgivning en styrkelse af Beierholms position som Vesthimmerlands førende økonomiske rådgiver for mindre og mellemstore virksomheder. Bjarne er bosat i Aars. Med ansættelsen af Bjarne Iversen beskæftiger Beierholm Farsø/Aars herefter 25 medarbejdere.

   

 • Lyngen blomstrer ekstraordinært i årLyngen blomstrer ekstraordinært i år16-08-2019

  Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år. Det er godt nyt for insekter, og der er gode muligheder for at opleve det lilla blomsterhav på de statslige heder - herunder på Livø.

  Lige nu og de næste par uger frem kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder. Lige nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end normalt.

  - Det er bare en stor naturoplevelse at se den lilla lyng så langt øjet rækker på de udstrakte hedearealer. Selv om lyngen ser overvældende ud på hederne, så trives andre arter af insekter, krybdyr, urter og laver også i hedens mosaiklandskab, siger skovfoged Hans Jensen, Naturstyrelsen Søhøjlandet.

  Når lyngen blomstrer ekstraordinært i år, kan det skyldes en kombination af sidste års tørke og en våd og varm forsommer. Tørken var tæt på at aflive lyngplanterne. Derfor forsøger lyngplanterne muligvis at sikre artens overlevelse, ved at sætte alle kræfter ind på at blomstre og sætte frø. Lyngen kan godt lide kombinationen af lune temperaturer og fugtigt vejr. Derfor har forsommerens vejr været med til at redde lyngen, som altså er kommet stærkt tilbage.

  - Det store arbejde med at pleje hederne med afbrænding og afgræsning med kreaturer er også med til, at vi i år får blomster for alle pengene. Samtidigt ser det ikke ud til, at der er store og massive bladbilleangreb, som ellers kan være hårde mod den lilla plante. Det betyder, at heden lige nu er et paradis for flere arter af insekter og andre dyr, siger Hans Jensen.

  Lyngen blomstrer nu og et par uger frem til cirka udgangen af august. Man må gerne plukke en buket med hjem eller en samle en pose til eget forbrug, så der også er til den næste gæst på heden. Det er en god idé at medbringe en saks, hvis man vil have sig en buket hedelyng.

  På kortet kan du se, hvor i landet der er mulighed for at opleve det lilla blomsterhav på statens hedearealer.

 • Politisk fokus på system-Danmark07-08-2019

  LÆSERBREV: Theresa Berg Andersen, medl. af byrådet for SF Vesthimmerland, skriver:

  Bunken med breve på mit skrivebord bliver højere og højere. Breve fra mennesker som beder om hjælp til at håndtere et system som tydeligvis ikke er tilstrækkeligt gearet til at hjælpe den enkelte familie, når det hele brænder på og brænder sammen.

  Mødre og fædre ser deres sønner og døtre bryde sammen af psykiske udfordringer og der er alt for få steder for børn og unge og deres pårørende at vende sig hen.

  Det kan jeg ikke være vidne til uden at stille spørgsmålstegn ved om det kan være rigtigt, når systemet sender et notat tilbage som svar, hvori der bare står:

  "Pågældende lovgivning er overholdt, og derfor ser vi ikke hvorledes vi kunne handle anderledes i den pågældende sag."

  Når unge i 18 års alderen får en psykisk diagnose (som ofte kommer alt for sent pga. ventetid i psykiatrien) så mødes de og deres nærmeste af et hav af opgaver og et system som kaster den unge rundt.  Og der skal helst findes såkaldte løsninger, som ikke koster kommunekassen for meget.

  Forældrene er den nærmeste hjælp, men det tærer på kræfterne og jeg ser eksempler på at forældre til psykisk syge og sårbare børn og unge skal agere jurister, sagsbehandlere, sundhedspersonale, psykolog, psykiater samtidig med at den følelsesmæssige belastning er enorm.

  Om sundheds-, social- og jobcenterområdets manglende hjælp skyldes uvidenhed, penge- eller personalemangel er svært at gennemskue, men jeg har desværre en mistanke om, at der primært ligger kassetænkning bag problemerne.

  Er vores kommuner dygtige nok til varetage opgaver som disse? Ved det politiske niveau nok om, hvordan sagsgangene er, til at træffe langtidsholdbare beslutninger? Hvorfor er det vi ikke formår at hjælpe familier der er ved at knække, og hvad er de bedste bud på hvordan vi kan gøre tingene bedre?

  Sommeren er snart forbi, og en ny politisk sæson betyder for mig fokus på, hvordan vi gør livet langt bedre for familier, hvor børn og unge løber panden mod en mur i system-Danmark.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!