Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14

De 12 kirker skal have ny blæksprutte


PR-chefen for "De 12 kirker", Jens Chr. Møller, vender tilbage til friskoleverdenen. Den ledige stilling ønskes derfor besat fra 1. oktober.


Lokalnyheder Flere nyheder

Strandby rykker op

Fodbold: Mandagens kamp mod IK Vest blev ikke spillet - og dermed er Strandby tilbage i serie 3.


Sportsnyheder Flere nyheder

Hjemmerøveri-lignende overgreb i Ranum

Politiet har to mistænkte i en sag fra Ranum, hvor to personer trængte ind til en 31-årig mand og stjal.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Send ikke dyrene til BloksbjergSend ikke dyrene til Bloksbjerg19-06-2019

  På søndag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested.

  På Sankt Hans aften fejres årets længste dag, men det er også sæson for dyreunger, der har brug for at gå i skjul for rovdyr. Og det store Sankt Hans bål er et ideelt skjulested for mange smådyr, der bruger kvistbunken til at bygge rede eller som gemmested. Hvert år finder dyr som mus, pindsvin, fugle og katte skjul inde i bunken, og de når ofte ikke at flygte fra bålets flammer, før det er for sent.

  Det er dog ikke nok blot at tjekke bålet for dyr inden optænding, mener Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse.

  ”Dyrene er eksperter i at gemme sig, så man kan nemt overse dem. Hvis der er dyreunger, kan de sandsynligvis slet ikke flytte sig, fordi de stadig er for små, så derfor er det svært for dem at flytte sig, også selv om man rusker i bunken,” siger Michael Carlsen.

  Flyt og genopbyg dit bål inden festlighederne

  Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til, at man flytter og genopbygger sit Sankt Hans bål meget kort tid før, det tændes. På den måde undgår man, at dyrene fanges i flammerne.

  Selv om det kan lyde som en omstændelig opgave, er det nødvendigt for ikke at sende de kære dyreunger og andre smådyr til Bloksbjerg sammen med heksen, fortæller Michael Carlsen.

  ”Hvis brændematerialet allerede er samlet, burde det være en overkommelig opgave at flytte bålet. Det skal helst gøres så tæt på optænding som muligt, og allertidligst dagen før. Formålet er jo, at færrest dyr kommer i fare.”

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!