Onsdag d. 20. september 2017 - Årgang 12

Turistforeningen i Farsø skærer ned

En trængt økonomi tvinger foreningen til at opsige medarbejder.


Lokalnyheder Flere nyheder

Tømmermænd i Hornum


Fodbold: Septembermarked og fodbold gik ikke i spænd.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Alternativ jagt på morgendagens stjerner indledes i dag18-09-2017

  Øl-giganten Royal Beer og Danmarks største pladeselskab Universal Music stiller endnu engang skarpt på at finde morgendagens stjerner, når Spinnup Legatet 2017 fra i dag åbner op for ansøgere – og Danmarks næste store artist kan blive dig! 

  Universal Music og Royal Beer indleder hermed jagten på en ny hitmaker, der tør dyrke den musikalske DIY-tankegang fra i dag og frem til 27. November.

  Der var engang, hvor vejen fra stjernedrømme og en skjult musiker i maven til rent faktisk at udgive musik var en anelse mere omfattende, end den er i dag. Gennem forskellige digitale tjenester som YouTube og Soundcloud er det nemlig blevet muligt at komme ud med sin musik på anden vis. Et initiativ som er lidt anderledes, er den digitale distributionside Spinnup, hvor usignede musikkere kan udgive og sælge deres musik, mens de stadig beholder rettighederne og får 100% royalties. Og nu bliver der altså sat et øget fokus på tjenesten, når Spinnup Legatet for anden gang skal uddeles.

  Pladekontrakt og to EP’er

  Emil Kruse modtog sidste år legatet på baggrund af nummeret ’Hvorhen’, og siden er det gået stærk for den unge artist, der efterfølgende også sikrede sig en pladekontrakt. For blot ti dage siden udkom han med sin anden EP ’I dine blå’, der har høstet fremragende anmeldelser –  heriblandt 5 stjerner af Politiken.

  - Der er virkelig sket meget, siden jeg for under to år siden modtog legatet. Formålet for mig var egentlig blot at komme ud med min musik, så folk kunne høre det. Nu har jeg så også fået lov til at optræde til bl.a. Distortion, Smukfest, Musik i Lejet og senest i Lille Vega i torsdags. Derudover har jeg udgvet to EP’er. Det er en fed følelse at komme udover rampen på den her måde, udtaler Emil Kruse.

  En hyldest til den skjulte talentjagt

  Juryen, som skal lytte alle numrene igennem, består af et bredt udvalg fra den danske musikbranche; herunder artister som Kongsted og NOAH, scouts fra Universal Music, repræsentanter fra Spotify og Christian Skjølstrup, der blandt andet er manager for Gulddreng og Dúne. Grundet sidste års succes er juryen udvidet i år, hvor sidstnævnte er med for første gang.

  - Legatet er en hyldets til den skjulte talentjagt, og selvom det ikke er givet på forhånd, at man ender med en pladekontrakt, så er det helt sikkert et skub i den rigtige retning. Jeg ved, at der er mange talenter derude, så derfor glæder jeg mig meget til det her, siger Christian Skjølstrup.

  Royal Beer er med ombord som samarbejdspartner. Det velkendte danske øl-brand har siden 2010 haft et stort fokus på at støtte musikken, og står blandt andet bag TAK ROCK samt den nyåbnede Royal Arena med plads til ca. 16.000 mennesker.

  Jagten på legatmodtageren starter i dag d. 18 september og deadline er d. 27. november. Alle danske artister der oploader deres musik indenfor perioden bliver automatisk taget i betragtning hos juryen. Spinnup blev lanceret i Danmark for to år siden med det formål at give alle med en kunstnerdrøm mulighed for at udgive musik.

 • Flere anmeldelser om vold og sædelighedskriminalitetFlere anmeldelser om vold og sædelighedskriminalitet16-09-2017

  Årets første seks måneder bød på en stigning i anmeldelser af vold,voldtægt, sædelighedsforbrydelser og bedrageri. Derudover viser Rigspolitiets halvårsopgørelse, at der i samme periode blev begået godt 2.100 færre indbrud i privat beboelse og, at antallet af røverier faldt med knap 12 procent i forhold til samme periode sidste år

  I 1. halvår 2017 modtog politiet 9.418 og 2.270 anmeldelser om henholdsvis vold og sædeligheds-forbrydelser. Det svarer til stigninger på 9,4 procent for vold og 12,4 procent for sædelighedsforbrydelser sammenlignet med første halvår i 2016.

  Størstedelen af stigningen i voldsanmeldelser vedrører simpel vold samt vold eller trussel om vold mod person i offentlig tjeneste. Ligeledes er der sket en mindre stigning inden for den grovere vold. Endvidere er der en stigning i antallet af anmeldelser om voldtægt med 4,0 procent til 465 registrerede anmeldelser i 1. halvår 2017.

  Særligt på sædelighedsområdet, medfører digitaliseringen, at antallet af sager om seksuelle krænkelser vokser. Udviklingen inden for sædelighedskriminalitet præges bl.a. af et mindre antal meget omfangsrige sager, hvor den samme person er anmeldt for mange ensartede forhold.

  Indbrudskriminaliteten falder fortsat

  Antallet af indbrud i privat beboelse er faldet med 13,7 procent i perioden og er således på det laveste niveau for 1. halvår siden 2007. Samtidig er der i samme periode sket et fald i antallet af indbrud i erhvervsejendomme på godt 600 anmeldelser, svarende til 8,0 procent.

  Færre tilfælde af røveri, hærværk og butikstyveri

  Der har i 1. halvår 2017 været 123 færre tilfælde af røverier, 874 færre tilfælde af hærværk og hele 1.639 færre tilfælde af butikstyverier. Det svarer til et fald på henholdsvis 11,9 procent, 7,1 procent og 15,3 procent i forhold til samme periode i 2016.

  I alt blev der således i 1. halvår 2017 anmeldt 914 tilfælde af røverier, 11.366 tilfælde af hærværk og 9.100 tilfælde af butikstyverier, hvilket er det laveste antal anmeldelser for de tre kriminalitetstyper, der er blevet registreret i 1. halvår i perioden fra 2007 til 2017. Særligt i forhold til hærværk kan det konstateres, at antallet af anmeldelser i 1. halvår 2017 er blevet halveret i forhold til samme periode i 2007, hvor anmeldelsestallet toppede.

  Økonomisk kriminalitet herunder bedrageri og databedrageri stiger fortsat

  Antallet af anmeldelser om økonomisk kriminalitet steg i 1. halvår 2017 med 15,6 procent i forhold til samme periode i 2016. Her er det særligt databedrageri og bedrageri, der driver udviklingen.

  Straffelovskriminaliteten er fortsat lav på trods af stigning

  Samlet set er straffelovskriminaliteten i 1. halvår 2017 steget med 0,3 procent sammenlignet med 1. halvår 2016.På trods af denne stigning er antallet af anmeldelser om straffelovskriminalitet fortsat på et lavt niveau og er således det tredje laveste i 11 år.

 • Bakker op om udflytning af uddannelser16-09-2017

  Flere uddannelser skal flyttes til landområderne, mener Landdistrikternes Fællesråd. Nu får de opbakning fra Socialdemokratiets formand og en række af Folketingets partier.
  Centraliseringen af videregående uddannelser i de største byer er vokset i en årrække. Det har svækket sammenhængskraften, mener Landdistrikternes Fællesråd, der vil have Folketinget til at sikre en bedre geografisk fordeling.

  Forslaget møder nu opbakning fra Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, som vil flytte flere uddannelser ud i landet. Samme melding lyder fra flere andre partier.

  - Jeg vil gerne kvittere for, at Socialdemokratiet og en række af Folketingets øvrige partier bakker op om vores forslag om, at der skal være et større uddannelsesudbud i provinsen, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

  - Det er vores ønske, at der bliver mulighed for, at man kan tage en lang række uddannelser flere steder, det vil sige uden for de største byer, så man som ung ikke absolut er nødsaget til at rejse langt for at få sin uddannelse.

  Socialdemokratiet lægger op til, at det er professionsuddannelser til pædagog, skolelærer og sygeplejerske, der skal flyttes til landområderne.

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!