Søndag d. 16. maj 2021 - �rgang 16
Lokalnyheder Flere nyheder

Pause har gjort godt i Kvik

Fodbold: Sikker sejr i lokalopgøret mod Nørager-Rørbæk.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Hæng ikke hatten alene på Covi-19Hæng ikke hatten alene på Covi-1914-05-2021

  Læserbrev: N. J. Kruse, Fjordgade 6, Løgstør, skriver:

  Der er et andet fænomen, der på sigt er en større trussel imod handelslivet i Løgstør, og andre mindre byer i Vesthimmerland! Det er sagt og skrevet flere gange, men skriger på en gentagelse! 

  Covi-19 pandemien har til dato været en svøbe for befolkningen, og en trussel på livet for en del detailforretninger - i Løgstør tillige! Nu kan man heldigvis vejre opklaring forude - men: En "4. gammel bølge" har desværre ikke mistet sin kraft: Den uforstandige tilbøjelighed til at lægge en alt for stor del af indkøbene udenfor bl.a Løgstør! Løgstør har - endnu da - et velassorteret detail-net, og er velforsynet med dygtige all-round håndværksmestre, der ikke tager sig mere betalt end rimeligt er! Der var  en ganske lille trøst i at læse lokalavisen Vesthimmerlands Folkeblad, hvor en række såkaldte kendisser - lidt for sent ganske vist - havde fået øjnene op for vigtigheden af at bevare de mindre bysamfund, og lade flere af pengene blive hjemme!

  Men hvor er byrådet henne i sådan en vigtig situation, der efter min mening kalder på en Køb lokalt-kampagne? Den eneste røst jeg har hørt/læst fra den kant kom fra partiet SF, der slog til  lyd for, at "Detailforrertninger i Løgstør i morgen? Besøg dem i dag!" som kan overføres på samtlige byer i kommunen.

  Følgende er absolut ikke læsning for mindreårige, eller folk med et svækket nervesystem!

  Indenfor et kortere åremål har Løgstør mistet: 2 radio/tv forretninger (Midtfjord El har dog her lukket en lille del af "hullet") - Et sygehus - En øjenlæge - En møbelhandler - En modeforretning - en urmager - en fotohandler etc. Det er udelukkende op til beboerne at stoppe derouten med mere "spejderånd" og lokalpatriotisme. Begge dele er i øvrigt hjælp til selvhjælp, idet en mere bæredygtig økonomi blandt de næringsdrivende vil være medvirkende til at bolig-priserne vil bevares/stige! Ingen, heller turisterne har vel lyst til at besøge en spøgelsesby - vel?

 • Borgere skal inddrages i store beslutninger10-05-2021

  Læserbrev: Henrik Brønnum Hvorvarp, Overlade, Regionsrådskandidat for Venstre i Vesthimmerland:

  Onsdag den 28. april 2021 blev undertegnede opstillet som den ene af 2 kandidater til regionsrådsvalget til efteråret, endda som den højest placerede af venstres kandidater i Vesthimmerland på stemmesedlen.

  Hvorfor stiller jeg op til regionsrådsvalget? Det gør jeg, fordi jeg synes, der er nok af udfordringer at tage fat i, når det nye råd bliver sat sammen til efteråret. Én af de større udfordringer bliver med garanti de massive overskridelser på det store sygehusbyggeri i Aalborg Øst. Pt er der overskridelser på minimum 250 millioner kr. Hvordan kan det egentlig lade sig gøre?

  Medmindre vores regering sender flere penge, er det en overskridelse, der skal finansieres internt i regionen, og der skal ikke meget til for at regne ud, at en sådan finansiering skal klares via besparelser. Og hvor finder man så de besparelser henne? Nu er et flertal i Regionsrådet så enige om, at der ikke skal ske sygehuslukninger i den kommende periode, hvilket jeg er helt på linje med. 

  Næste år træder den nye udregning af responstider i kraft, således at kravene til responstiderne skal udregnes ud fra lokale steder - i stedet for som i dag i hele regionen, hvilket betyder, at i Himmerland regnes tiderne for sig selv. Dette er selvfølgelig glædeligt og er et område, jeg følger tæt, da det stadig ikke er helt lige meget, hvor i Vesthimmerland man befinder sig, hvis uheldet er ude.

  I Region Nordjylland har vi nogle af de længste ventetider på at komme til behandling på vores sygehuse. Vi må og skal gøre et seriøst forsøg på at bringe disse længere ned.

  Når man i dag kommer til skadestuen på Aalborg Sygehus, om man har slået sig, eller er anvist, fordi man er sløj, er man som regel henvist til at sidde i en stol, fordi man ikke kan komme til at ligge ned. Derudover sker meget af behandlingen ude på gangene grundet den manglende plads. Det må være en grundliggende ret at kunne få en seng, når man bliver indlagt.  Udfordringen bliver ikke mindre af, at sengepladserne bliver reduceret, når de gamle sygehuse i Aalborg lukkes ned, og det nye supersygehus står klar.

  Sidste efterår lukkede lægevagten i Farsø, Brovst og Skagen stort set hen over natten. Vi kunne læse om beslutningen i avisen. Beslutninger af disse kalibre er simpelthen utilgivelige at foretage. Politik skal føres med borgerinddragelse og ikke hen over hovederne på borgerne.

  Ovenstående er blandt nogle af de emner, som jeg vil være garant for at følge op på, såfremt vælgerne kvitterer med at stemme mig ind i Regionsrådet den 16. november.

 • Ny Midtjysk Motorvej til SønderupNy Midtjysk Motorvej til Sønderup10-05-2021

  Læserbrev: Svend Jørgensen, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, skriver:

  For en måned siden præsenterede regeringen sit udspil til en plan for fremtidens infrastruktur i Danmark, og i denne tid er forhandlingerne i gang på Christiansborg.

  Desværre var Ny Midtjysk Motorvej – også kaldet Hærvejsmotorvejen – ikke med i regeringens udspil. Dermed har regeringen valgt at overhøre de mange kraftige appeller og saglige argumenter, som en række fagforbund, brancheorganisationer og mange store virksomheder har fremsat til fordel for Hærvejsmotorvejen. Også en række kommuner i Vest-Danmark har anbefalet projektet.

  Det er dårligt nyt for Vesthimmerlands Kommune, at Hærvejsmotorvejen ikke bliver prioriteret. Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed, vil muligheden for erhvervsmæssig og befolkningsmæssig vækst i Vesthimmerland være meget begrænset i fremtiden.
  Vi har jo alle set, når vi kører på motorvejene rundt i Danmark, at det er i byer tæt på motorvejene, at væksten sker. Nye virksomheder skyder op og byerne bliver større og større. Det samme er tilfældet i Himmerland.

  De seneste mange år har Vesthimmerlands Kommune bakket op om Hærvejsmotorvejen på alle tænkelige måder, og i min tid som formand for Aars Erhvervsråd var motorvejen med i beretningen på samtlige generalforsamlinger i mange, mange år.

  Efter den konservative byrådsgruppes opfattelse er Hærvejsmotorvejen afgørende for den fremtidige udvikling i Vesthimmerland. Derfor er det nu sidste udkald, hvis vi skal undgå, at regeringens udspil skal blive til virkelighed, og Hærvejsmotorvejen skal lægges i graven flere årtier ud i fremtiden.
  Den konservative gruppe har løbende haft kontakt til de konservative politikere på Christiansborg, så argumenterne er klar, når der skal forhandles.
  Vi arbejder for, at Hærvejsmotorvejen bliver en realitet og får et forløb nogenlunde som hovedvej A13, og med sammenfletning med E45 ved Sønderup. Ikke ved Hobro, som nogle har foreslået, men ved Sønderup.

  Vi ser gerne et mere vestligt forløb, som det blandt andet er blevet foreslået i Aars Avis, men som situationen er lige nu, vil vi anse dette alternativ for helt urealistisk.

  Derfor er det vigtigt, at vi alle i Vesthimmerland arbejder for samme sag og samme forløb af motorvejen, nemlig en ny Midtjysk Motorvej til Sønderup.
  Jeg vil opfordre alle byråds- og regionspolitikere i Vesthimmerland til at tage fat i deres partikolleger på Christiansborg, så de er klædt på til forhandlingerne om fremtidens motorveje. Det gælder ikke mindst politikerne fra SF og Socialdemokratiet, som jo har magten på Christiansborg.
  I den konservative gruppe er vi i gang.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!