Fredag d. 16. november 2018 - Årgang 13

Ranum barsler med ny institution for børn


I går var en festlig dag i Ranum, hvor der blev holdt åbningsreception for et nyt aflastningshjem for børn i alderen 7-18 år.


Lokalnyheder Flere nyheder

Stolpe ud for Farsøs damer


Håndbold: En blodfattig indsats i første halvleg var medvirkende til nederlag på hjemmebane. Også Aars tabte i egen hal.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Læserbreve

 • Partier holdes uden for kommunens økonomiske politik11-11-2018

  LÆSERBREV: Kirsten Moesgaard, VesthimmerlandsListen, Stationsvej 16, 9640 Farsø, skriver:

  At fastlægge kommunens økonomiske politik er en af byrådets allervigtigste opgaver. Ihvertfald siden 2011 er den økonomiske politik i Vesthimmerlands kommune blevet vedtaget af økonomiudvalget.  

  Det bør laves om i forbindelse med den revision af kompetenceplanen, som kommer til behandling i næste byrådsmøde. Planen har været til behandling i udvalgene, hvor administrationen overfor alle udvalg har indstillet, at det fortsat skal være økonomiudvalget, der vedtager den økonomiske politik.  Hvorfor synes administrationen det?

  Partier, der ikke er repræsenteret i økonomiudvalget, er dermed udelukket fra at gøre direkte og selvstændig indflydelse gældende på kommunens økonomiske politik. Og, hvordan harmonerer det med den netop vedtagne politik om borgerinddragelse, hvis den økonomiske politik ikke må blive diskuteret i et offentligt byrådsmøde?

  Svaret er:  Det harmonerer meget dårligt.
   

 • Mangler god forklaring på hjemtagningMangler god forklaring på hjemtagning06-11-2018

  LÆSERBREV: Pia Buus Pinstrup, regionsrådsmedlem, Konservative, skriver: 

  I sidste uge besluttede et rødt flertal i Regionsrådet at de "Øvrige præhositale enheder" skulle hjemtages til regionen i stedet for at være betjent af Falck, som er tilfældet i dag. Det drejer sig om akutbilerne med læger og paramedicinere.

  De borgerlige partier i regionsrådet måtte se sig slået, selvom der manglede argumenter fra den røde side af salen. Men sådan er demokratiet jo!

  Denne øvelse skal hjemtages uden man har garanti for at opgaven løses med samme kvalitet som Falck udfører i dag og derudover tilkommer den usikre økonomi. Der findes så godt som ingen klager på Falcks arbejde i dag, til trods for at der er ca. 55.000 kørsler årligt. Det må være et udtryk for en vis tilfredhed, set med mine øjne. Man har ikke indregnet den anlægsudgift der kommer oveni, når Regionen hjemtager projektet i form af garager til bilerne, hvilket er estimeret til ca. 2 mio. kr.

  Jeg sidder tilbage med en tom fornemmelse i maven. Her bliver disse par millioner negligeret af Regionsrådformand Ulla Astman og hun nærmest trækker på skulderne på TV og svarer at dem finder vi andensteds? Jamen hvorhenne spørger jeg bare? Hvis de 2 mio. kr bare kan findes ud af det blå, så ville jeg gerne have brugt de samme penge på at opretholde skadestuen om aftenen på Farsø Sygehus. Det var ligepræcis derfor jeg stemte imod budgettet. Regionsrådformanden synes åbenbart at det er i orden at tage en bid mere af Farsø Sygehus i en sammenhæng, for så at bruge pengene i et snuptag til en anden løsning, hvor man i stedet vælger at tage jobbet fra Falck.

 • Om igen, Morten Mejdahl05-11-2018

  LÆSERBREV: Svend Jørgensen, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, skriver:

  Morten Mejdahl, byrådsmedlem for Venstre, har i flere aviser kommenteret mit indlæg få dage før med overskriften ”Konservative vil indfri gæld for at kunne nedsætte skatten”, og han stiller spørgsmål ved mine beregninger.

  Det er jo ikke hver dag, man i avisen bliver korrekset af et mangeårigt og erfarent byrådsmedlem, som naturligvis burde have stort kendskab til den kommunale budgettering, men det er altså sket for mig nu.

  Jeg må desværre sige til Morten Mejdahl, at enten har han ikke læst vores budgetforslag, eller også vil han ikke forstå det. Hvad der er værst, ved jeg ikke, men begge dele går ud over kommunens borgere med små og mellem indkomster. De ville nemlig få 5,5 mio. kr. mere mellem hænderne om året til forbrug ved vores forslag om en nedsættelse af skatten på 0,1%-point, vel at mærke uden at det stort set koster kommunen noget.

  Af det beløb, som kommunen mister i skatteindtægt, betaler Staten nemlig halvdelen. Den anden halvdel kommer fra den besparelse, som kommunen får ved at indfri nogle kortfristede lån. Besparelsen er på 1,1 mio. kr. i 2019 og 2,1 mio. kr. i 2020 og kommende år.

  Det regnestykke holder stadig, også selv om Morten Mejdahl tilsyneladende ikke forstår det. Regnestykket bliver faktisk bedre med Morten Mejdahls oplysning om, at kommunen ville spare 191.000 kr. om året i negativ rente på bankkontoen.

  Så, Morten, om igen. Dit regnestykke holder ikke, og jeg synes, at du skal læse vores budgetforslag af 4. oktober, især på side 2. Jeg vil gerne tilbyde at forklare forslaget, hvis du ønsker det.

  Så den konservative gruppes forslag gælder stadig:
  ”Nedsæt skatten med 0,1%-point fra og med 2019, indfri nogle kortfristede lån på i alt 16 mio. kr. i 2019 og 2020, og skatteyderne i Vesthimmerlands Kommune vil i budgetperioden 2019-2022 få 22 mio. kr. mere mellem hænderne til forbrug, uden at det stort set koster kommunen noget”

  Efter den konservatives gruppes opfattelse er dette udtryk for sund fornuft og til gavn for kommunens borgere.

  Jeg håber, at Venstre og Morten Mejdahl til næste års budgetforhandlinger vil bakke op om vores forslag, men det kræver naturligvis, at de har læst det.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!