Lørdag d. 27. maj 2017 - Årgang 12

Antallet af kommunalt ansatte skal kigges efter i sømmene

De Konservatives Kirsten Moesgaard vil have lavet en normeringsplan for Vesthimmerlands Kommune, som kan føre til afskedigelser.


Lokalnyheder Flere nyheder
Sportsnyheder Flere nyheder

Kvinde lænset for 26.000 kroner på stjålet dankort


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • V-kandidat foreslår brugerbetaling på 3. LimfjordsforbindelseV-kandidat foreslår brugerbetaling på 3. Limfjordsforbindelse25-05-2017

  Venstres folketingskandidat for Himmerlandskredsen vil have brugerbetaling på den tredje limfjordsforbindelse.

  Onsdag morgen den 24. maj 2017 var Venstres folketingskandidat for Himmerlandskredsen, Marie Bjerre på gaden med budskabet om, at nordjyderne skal have en tredje limfjordsforbindelse, og at brugerbetaling på den nye forbindelse er løsningen.

  Forslaget om brugerbetaling er kontroversielt, da der ikke kan opnås politisk enighed om sådan betaling – heller ikke blandt de nordjyske Venstrepolitikere.

  ”Sagen er den, at vi har diskuteret anlæggelse af den tredje Limfjordsforbindelse alt for længe, men der sker ikke noget! Med denne kampagne ønsker jeg at melde klart ud til de nordjyske vælgere, at vi må se i øjnene, at vi ikke får en statsfinansieret forbindelse, og at det derfor er på tide, at vi i Nordjylland bliver enige om en løsning med brugerbetaling”, siger folketingskandidat for Venstre, Marie Bjerre.

  På Limfjordsbroen, midt i morgenmyldertrafikken, stod Marie Bjerre og Venstrefolk med banner og delte flyers og rundstykker ud med et budskab om brugerbetaling på en tredje Limfjordsforbindelse.

  ”Alle politikere vil gerne have en forbindelse, men der sker ikke noget. Hvis vi derimod kunne blive enige om, at det skulle koste eksempelvis 10 eller 20 kr. at krydse Limfjorden over en ny forbindelse, er jeg overbevist om, at der vil være udsigter til, at vi får en”, fortsætter Marie Bjerre.

 • Ny politidirektør udnævnt i NordjyllandNy politidirektør udnævnt i Nordjylland24-05-2017

  Anne Marie Roum Svendsen er pr. 1. juni 2017 udnævnt til politidirektør i Nordjyllands Politi.

  Stabschef Henrik Kjær Thomsen udtaler om udnævnelsen:

  ”Anne Marie Roum Svendsen har siden 1. januar 2016 været en dygtig og nytænkende chefanklager i Nordjyllands Politi samt en inspirerende kollega i politikredsens øverste ledelse. Før 2016 var hun i en længere periode chef for politikredsens ledelsessekretariat. Det er derfor med glæde – og en lille smule stolthed – at jeg nu kan præsentere Anne Marie Roum Svendsen som den nye politidirektør i Nordjyllands Politi."

  Anne Marie Roum Svendsen er 49 år.

 • Salget af gasgrill buldrer fremSalget af gasgrill buldrer frem23-05-2017
  Danskerne er vilde med gasgrill, der nu udgør mere end 90 procent af det totale grillsalg hos landets største grillforhandler, XL-BYG. Ifølge ekspert har Danmark en af verdens stærkeste grillkulturer grundet gasgrillen.

  Den sagte syden og umiskendelige duft fra grillen er udbredt og populært over hele verden. Men intet folkefærd er lige så glade for at grille som danskerne. Danmark er det land med flest grill per indbygger, og over de seneste 20 år har landet gennemgået en sand grillrevolution, der har resulteret i, at danskerne i dag ikke blot tilbereder wienerpølser og bøffer på grillen, men hele menuer. 

  –  Danmark har i flere år været et af de mest modne og stærke grillmarkeder i verden. Grilning passer glimrende til vores trang til hygge, og med gasgrillens udbredelse er vi begyndt at grille hverdagsmaden. Man kan sige, at samtalekøkkenet er rykket udenfor – i hvert fald i sommerhalvåret, forklarer Johnny Larsen, indehaver af grillguru.dk og passioneret grillekspert med deltagelse i flere internationale grillkonkurrencer. Han uddyber:

  – Gasgrillen bliver i dag også brugt som en ovn, hvor vi bager brød og kager. Og særligt pizzabagning er nærmest eksploderet, fordi gasgrillen hurtigt når den høje varme, det kræver. De danske grillvaner har ændret sig markant i de seneste 10-15 år og har udviklet sig til en regulær og rigtig stærk grillkultur. 

  Ifølge landets største grillforhandler, XL-BYG, har salget af gasgrill gennemgået en voldsom udvikling i de seneste år og er blevet fordoblet siden 2012. I dag udgør gasgrillen mere end 90 procent af kædens samlede grillsalg.

 • Selvstændige har lige så stor pensionsformue som lønmodtagere22-05-2017

  En del selvstændige sparer faktisk mere op til pension end lønmodtagere. Det viser nye tal, hvor størrelsen på° lønmodtageres og selvstændiges pensionsformue for første gang kan opgøres præcist.

  Selvstændige har i gennemsnit en pensionsformue pa° 1 mio. kr., mens lønmodtagere som sygeplejersker og pædagoger (lønmodtagere på mellemniveau) i gennemsnit har sparet 900.000 kr. op til deres alderdom.

  Selvstændiges og lønmodtagers pensionsopsparing adskiller sig dog på et centralt punkt. Mens de fleste lønmodtagere – tæt på 100 pct. – har sparet op til pension, så ser det helt anderledes ud blandt selvstændige. Blandt de selvstændige er der 13 pct. af 25-64 årige, som ikke har sparet op til pension overhovedet, og det vil betyde lavere indkomst i pensionsalderen.

  - Det er positivt, at selvstændige i gennemsnit har en stor pensionsformue, siger vicedirektør Jan V. Hansen, Forsikring & Pension.

  - Der er således ikke et generelt problem med de selvstændiges pensionsopsparing. Mange har en fornuftig formue, selvom de ikke sparer jævnt op som lønmodtagere typisk gør. Men det er tankevækkende, at 13 pct. af de selvstændige ikke har sparet op til pension overhovedet. Nogle af disse er i risiko for at få en alderdom med en indkomst, der er meget lavere end deres nuværende indkomst. Mens andre har en så lav indkomst som selvstændige, at de selv uden pensionsopsparing ikke vil opleve et fald i rådighedsbeløb ved pensionering.

  - Disse ny tal viser, at det er forkert at tvinge alle selvstændige, der ikke sparer løbende op til pension, at spare op i en statslig ordning, som den tidligere regering foreslog. Gruppen af selvstændige er meget forskellig og bør ikke skæres over én kam, slutter Jan V. Hansen.

 • 12.000 danskere tog på Sofari for at se en økogris12.000 danskere tog på Sofari for at se en økogris22-05-2017
  Mere end 12.000 danskere brugte søndagen på at tage en tur på landet for at se, hvordan de økologiske grise lever.

  Hvordan ser en gris med krølle på halen ud? Og er de virkelig vilde med mudderbade?

  Alt det og meget mere fik over 12.000 danskere svar på søndag, hvor 14 økologiske svineproducenter holdt åbent hus til det såkaldte Sofari. Her kunne børn og voksne på nærmeste hold se, hvordan de økologiske grise lever, få en snak med landmanden og på de fleste gårde var der også mulighed for at smage på grisen.

  Det er ottende gang at de økologiske svineproducenter holder Sofari.

  - Det er rigtig dejligt, at så mange forbrugere kommer ud og ser, hvordan vi producerer økologiske grise, så de på et oplyst grundlagt at træffe deres valg, når de står ved køledisken, siger Randi Vinfeldt, formand for foreningen FØKS, der arrangerer Sofari.

  Ifølge undersøgelser fra Landbrug & Fødevarer er hensynet til dyrevelfærd en af de vigtigste årsager til, at folk prioriterer at lægge økologisk kød i indkøbskurven.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!