Torsdag d. 30. marts 2017 - Årgang 12

Høstfest i Løgstør med gratis muslinger og snaps


På lørdag trækker Løgstør igen i festtøjet og tager hul på en ny sæson med masser af aktiviteter, når årets muslingehøstfest afholdes.


Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør HK har kåret årets spillere og trænere


Løgstør HK har spillet sæsonens sidste hjemmekampe. Det skete i lørdags, hvor der var gjort klar til et brag af en afslutning med musik, lys, røg, indløb og speak til alle kampene. Traditionen tro blev der også kåret ”Årets Spiller”, ”Årets Trænere” og ”Årets Kammerater”


Sportsnyheder Flere nyheder

Knallertkører tog flugten og væltede

Knallertkører havde ikke lyst til at få tjekket sin knallert af politiet.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Dette vil Vesthimmerlands Kommune bruge midler til ekstraordinær bygningsvedligeholdelse til i 201730-03-2017

  I budgetaftalen for 2017 blev der afsat 5,0 mio. kr. til den ekstraordinære bygningsvedligeholdelse af de kommunale bygninger i Vesthimmerland. Kommunens ejendomscenter påtænker at disponere pengene på følgende projekter med anslået pris i parantes:

  • Gedsted Skole, Søndergade 27 Gedsted – udskiftning af vinduer i gymnastiksal, 0,14 mio. kr.
  • Vestrup Børnehave, Vestrupvej 15 Vestrup – udskiftning af eternittag samt opisolering af tagrummet, 0,5 mio. kr.
  • Boenheden Østermarken 8 Aars – udskiftning af vinduer, 0,22 mio. kr.
  • Løgstør Gl. Skole, Østergade 5 Løgstør – ny og mere anvendelig elevator, 0,56 mio. kr.
  • Knabergården, Knabergården 1-5 Aalestrup - udskiftning af vinduer, 0,55 mio. kr.
  • Vestrup Skole, Vestrupvej 23 Vestrup – udskiftning af ovenlysvindue, 0,1 mio. kr.
  • Tandplejehuset, Østermarken 18 Aars – udskiftning af eternittag samt opisolering af tagrummet, 0,27 mio. kr.
  • Gedsted Skole, Søndergade 27 Gedsted – reparation af kloak, 0,2 mio. kr.
  • Garageanlæg Rønbjerg Havn, Livøvej 143 Rønbjerg – udskiftning af eternittag samt opisolering af tagrummet, 0,4 mio. kr.
  • Kvisten SFO, Vestergade 97 Aalestrup – udskiftning af vinduer, 0,06 mio. kr.
  • Bygningsregistrering med hensyn til vedligeholdelsesstanden af Vesthimmerlands Kommunes ejendomsportefølje. Registreringen skal danne grundlag for de kommende års vedligeholdelsesprioritering og budgetplanlægning. I registrering medtages foruden standen også de energimæssige forhold samt en overordnet tilgængelighedsvurdering på handikapområdet, 1,0 mio. kr.
  • Ulstruplund, Hvalpsundvej 14 Hornum – renovering af kælder efter opdagelse af skimmelsvamp, 1,0 mio. kr. Punktet har været under behandling ved Økonomiudvalget siden 1. februar 2017, og senest udsat på møde den 22. marts til den 29. marts 2017.
 • Flere end 500 kvinder indkaldt for sent til kræftundersøgelse30-03-2017
  519 nordjyske kvinder blev indkaldt for sent til supplerende undersøgelser for brystkræft. 56 af kvinderne havde rent faktisk brystkræft eller forstadier til sygdommen. Det er fuldstændig uacceptabelt. Sundhedsstyrelsen opfordres til at hanke op i regionerne, så vi sikrer, at de overholder procedurer og rettigheder, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

  I perioden fra 1. maj 2014 til 10 februar i år er 519 nordjyske kvinder blevet indkaldt for sent til en supplerende mammografiscreening. Det har Region Nordjylland oplyst til Sundhedsstyrelsen.

  Det drejer sig om kvinder, som ved først screening fik konstateret en risiko for brystkræft. Ved en nærmere undersøgelse har det vist sig, at 56 af kvinderne rent faktisk havde brystkræft eller forstadier til sygdommen.

  Ifølge Region Nordjylland er der i størstedelen af tilfældene tale om nogle få dages overskridelse, men for nogle kvinder er der sket overskridelser på op til 53 dage.

  Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen siger, at det er beskæmmende, at vi igen ser en sag om kvinder, som er blevet indkaldt for sent til en supplerende undersøgelse for brystkræft.

  - Det er bare ikke godt nok, og jeg er virkelig ked af det på de berørte kvinders vegne. Brystkræft er en livstruende sygdom, og det er afgørende for behandlingsforløbet og for overlevelsen, at man kommer hurtigt i behandling, siger Leif Vestergaard Pedersen.

  Han opfordrer på det kraftigste Sundhedsstyrelsen til at indskærpe procedurerne og rettighederne overfor regionerne, så vi ikke fremover kommer til at se lignende sager.

  - Vi må og skal have fuld tillid til, at procedurer og rettigheder bliver holdt, uanset hvor vi bor i landet, fastslår Leif Vestergaard Pedersen.

  Klare regler

  Reglerne siger, at regionen skal tilbyde en dato for forundersøgelse senest 14 dage efter, at der er opstået mistanke om brystkræft i forbindelse med en mammografiscreening. Kan regionen ikke overholde tidsfristen, skal kvinden have tilbud om henvisning til en forundersøgelse på et sygehus i en anden region, et privat sygehus her i landet eller et sygehus i udlandet, som kan tilbyde behandlingen inden for den fastsatte maksimale ventetid.

  Tilbage i 2014 var den gal i Region Hovedstaden, og i januar i år kom det frem, at 811 kvinder i Region Syddanmark var blevet indkaldt for sent. 138 af dem fik efterfølgende konstateret brystkræft.

 • Boom på sommerhuse i venteBoom på sommerhuse i vente29-03-2017

  Med udsigt til en lånegrænse for kreditforeningslån på 75 pct. af sommerhusets værdi forventer Danske BOLIGadvokater, at foråret vil sætte ekstra skub i handlerne.

  Et flertal i Folketinget vil hæve grænsen for belåning af sommerhuse gennem et realkreditselskab fra de nugældende 60 procent til 75 pct. Dermed bliver det billigere at finansiere et sommerhus, fordi banklån med høje rentesatser kan skiftes ud med de langt billigere realkreditlån.

  Antallet af solgte sommerhuse har i de seneste par år vist beskedne stigninger og det samme har salgspriserne.  Fra tredje kvartal 2015 til tredje kvartal 2016 steg priserne på sommerhuse på landsplan med 2,0 pct. Største stigning havde Region Nordjylland med 6,3 pct. og Region Sjælland med 3,9 pct.

  Advokat Peter Boe Christensen, næstformand i Danske BOLIGadvokater, forudser, at en lånegrænse på 75 pct. i første omgang vil stabilisere priserne.

  ”På sigt kan det måske give anledning til forøget efterspørgsel og stigende priser. En forøgelse giver også større valgmulighed mellem lån i sommerhuset eller den helårsbolig, som de fleste sommerhusejere også har. Denne fleksibilitet burde også styrke sommerhusmarkedet,” siger Boligadvokat Peter Boe Christensen og fortsætter:

  ”Beliggenheden er meget afgørende for købsprisen. I mit område for eksempel er det attraktivt at købe sommerhus i Blåvand, og det trækker priserne op der.”

  Er du klædt på til at købe sommerhus?

  Inden du for alvor går i gang med at undersøge markedet, er det en god idé at have afklaret en økonomisk ramme – hvor meget vil du investere i et sommerhus, og hvad kan din økonomi bære? Der- udover skal du overveje beliggenhed, transporttid, husets størrelse, stand og vedligeholdelse.

  Beliggenheden bestemmer i høj grad sommerhusets pris. I de mest eftertragtede områder som f.eks. Skagen og Sjællands nordkyst kan priserne være flere gange højere end i mindre eftertragtede områder.

  Inden sommerhuset købes, kan det være en god idé at leje et sommerhus i det område, hvor du overvejer, det skal ligge. Tag også gerne en snak med de eventuelt kommende naboer.

  Boligadvokaten kan rådgive om alle aspekter vedrørende handlen, og det er værd at bemærke, at køb af et sommerhus er noget helt andet end køb af et parcelhus:

  ”Modsat helårshuset handler det jo ikke bare om at bo godt et rart sted.  For nogle er det primært en stor udlejningsindtægt, der er motiverende. For andre er det ønsket om et rekreativt sted. Andre tænker i investering og værdistigning, og for mange er det en kombination. Er det investering har beliggenheden typisk større betydning end, hvis man vil have store lejeindtægter, hvor faciliteterne i huset og området ofte er afgørende for indtægtsmulighederne,” siger boligadvokat Peter Boe Christensen.

  Stor forskel i bidragssatser

  Selv om du kan finansiere en større del af købet med lån i en kreditforening med en lav rente, så skal du være opmærksom på, at der ved finansiering af sommerhuse kan være stor forskel på, hvad de enkelte kreditforeninger opkræver i bidragssats.

  Derudover skal du, hvis du udnytter den nye lånegrænse, stadig finansiere de sidste 25 pct. Det kan enten være i form af egen udbetaling eller et boliglån – dvs. et banklån med sikkerhed i boligen. Men et boliglån er en relativt dyr måde at finansiere dit køb på – her skal du sammenligne omkostningerne målt i ÅOP (årlig omkostning i procent).

  Har du en friværdi i en helårsbolig, kan du undersøge, om det vil være billigst at optage et lån i dén, som helt eller delvist kan finansiere køb af et sommerhus.

  Du kan vælge at lade boligadvokaten hjælpe dig med alle led i handlen af sommerhus, eksempelvis vurdering, prisforhandling, gennemgang og rådgivning om ejendommens dokumenter, finansiering, berigtigelse og udlejningsaftale. Og husk at få indføjet et advokatforbehold i købsaftalen!

  Et advokatforbehold betyder, at handlen er betinget af, at din boligadvokat har sagt god for aftalen, og den sikrer, at boligadvokaten kan gennemgå alle ejendommens dokumenter og vurdere købstilbud inden for en aftalt tidsfrist.

 • Lang vej til VM for Danmark27-03-2017

  Efter 0-0-kampen i Cluj mod Rumænien søndag aften ser Danske Spil endnu mere skeptisk på Danmarks chancer for at komme med til VM. Polen på førstepladsen er seks point væk, og kun de bedste to'ere kommer i playoff-runden, og det regnskab ser heller ikke godt ud lige nu, hvor Montenegro er dårligste toer af alle.

  - Vi tror ikke, at Danmark kommer med til VM. Derfor har vi odds 3,50 på, at det lykkes og odds 1,25 på, at Danmark ikke kommer med, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike, og uddyber:

  - Først og fremmest skal Danmark i top to i gruppen. Derefter skal de have point nok til at blive en af de toere, der skal i playoff. Lykkes det, så skal de ud i en svær playoff-kamp mod en anden toer, så alt i alt er der mange ting, der skal gå Danmarks vej, siger Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil.

  Polen har kurs mod en sikker førsteplads i Danmarks pulje, og dermed ser det ud til, at Danmark skal satse på at blive en af de toere, der skal i playoff. Montenegro er lige nu toer i Danmarks pulje, men de er den dårligste toer af alle lige nu og står dermed til ikke at komme i playoff.

  - Nu skal Danmark også lige op blandt de to bedste. I holdets nuværende forfatning er det ikke givet, at Danmark tager til Montenegro og Armenien og vinder. Og så har vi stadig Polen. Så det bliver svært, siger Peter Emmike.

  Danske Spil har odds 1,28 på, at Polen løber med førstepladsen i Gruppe E. Danmark som vinder af gruppen er til odds 6,50.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!