Onsdag d. 24. april 2019 - Årgang 14

Gårdbrand blandt fritgående grise i Kornum


Brandvæsnet kæmper i øjeblikket med en brand på Kornum Østergaard.


Lokalnyheder Flere nyheder

16-årig debuterede med 2 mål


Fodbold: Hornum hentede mandag 2-2 mod tophold - på 2 debutantmål.


Sportsnyheder Flere nyheder

Ansat på gård sigtet for overtrædelse af beredskabsloven

En medarbejder på Kornum Østergaard er blevet sigtet for uforsigtig omgang med ild efter gårsdagens brand.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Sponsorerede artikler Læserbreve med mere
 • Danskerne flokkes til svømmehallen24-04-2019

  Danskerne flokkes til svømmehallen

  Over 34 millioner badegæster besøgte de danske svømmehaller i 2018. Det viser ny undersøgelse fra Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

  Danskerne er vilde med at gå i svømmehallen.

  Det er én af hovedkonklusionerne i en ny undersøgelse foretaget af Dansk Svømmebadsteknisk Forening, hvori det fremgår, at de danske svømmehaller havde 34.5 millioner badegæster i 2018.

  Undersøgelsen er foretaget med henblik på at tegne et samlet billede af, hvor mange besøgende de danske svømmehaller har. Et sådant billede har svømmebadsbranchen aldrig rådet over tidligere, og derfor har det været vigtigt for DSF at skabe klarhed over området.

  Foreningen vil gerne sætte fokus på den store betydning, svømmebadene har for samfundet som både motions- og sundhedstilbud.

  Det har derfor været et sekundært mål med undersøgelsen at kortlægge, hvilke typer gæster der besøger svømmebadene. Til det formål har DSF opdelt gæsterne i tre forskellige kategorier.

  Undersøgelsen viser, at de ”offentlige gæster” - altså gæster, der kommer til svømmehallen uden for organiseringer som klubber, foreninger og skoler – udgør hele 67 % af det samlede besøgsantal.

  Formand i Dansk Svømmebadsteknisk Forening, Lars Norring, udtaler:
  ”Vi har længe ønsket et samlet, nationalt billede af, hvor mange besøgende de danske svømmehaller har. Med 34.5 millioner gæster vidner undersøgelsen om, at danskerne er vilde med at gå i svømmehallen, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for.”

  ”Derudover viser undersøgelsen, at de offentlige gæster er den langt største besøgsgruppe. Det er i vores øjne yderst relevant i forhold til, hvordan vi skal tilrettelægge vores svømmetilbud, og hvordan vi skal servicere vores gæster i fremtiden,” lyder det fra formanden. 

 • Pas på vores friskoler20-04-2019

  Pas på vores friskoler

  LÆSERBREV: Af folketingskandidat i Himmerland, Marie Bjerre (V) og formand for Børne-Familieudvalget i Vesthimmerland, Inger Nielsen (V)

  I Venstre ønsker vi at passe godt på vores friskoler, der udgør kernen i mange landsbysamfund, og fordi vi mener, forældre skal have frihed til at vælge den skole, som de mener passer bedst til deres barn.

  Desværre går Socialdemokratiet til valg på at sænke støtten til fri- og privat skoler. Staten giver driftstilskud til de frie grundskoler, der beregnes som en andel af den gennemsnitlige udgift pr. elev i folkeskolen (koblingsprocenten). Socialdemokratiet vil sænke koblingsprocenten fra 76 til 71 procent. Det vil gøre det dyrere at gå på en af de frie skoler.

  Finansministeriet har udregnet, at det betyder en gennemsnitlig merbetaling for forældrene på 2.994 kr. årligt pr. barn og dermed næsten 30.000 kr. over et helt skoleforløb fra 0-9 klasse. I sidste ende kan det betyde lukning af mange skoler. Det skyldes dels, at skolerne får færre penge, og dels at nogle forældre føler sig presset til at tage deres børn ud, fordi det bliver for dyrt at benytte sig af tilbuddet. Det vil sige, at friheden for forældrene til at vælge det tilbud, de mener er bedst for deres børn, bliver dårligere. Det ønsker vi ikke i Venstre.

  I Danmark er der gennem de seneste 10 år lukket ca. 600 folkeskoler. Mange af de folkeskoler ligger i landdistrikterne og i tyndt befolkede områder. Flere steder er der gennem engagement og ved hjælp af mange ildsjæle opstået en fri- eller privatskole. I de områder bor der forældre, som ønsker, at deres børn går på en lokal skole, hvor der er nærvær og en mindre stressende hverdag. Der er mulighed for, at børn vokser op i et nærmiljø, hvor der er plads til forskellighed.

  Flere føler sig hjemme på landet, stod der som overskrift for nylig. I fire ud af 10 landdistriktskommuner er der nu plus på flyttekontoen, fordi flere flytter til, end der flytter fra. For fem år siden var der kun en ud af 10 landkommuner, der havde flere tilflyttere end fraflyttere. De høje boligpriser i storbyerne betyder selvfølgelig rigtig meget for udviklingen, men vi ser også en tendens til, at flere og flere boligkøbere søger den friske luft på landet, og det skal naturligvis kunne gå op i en højere enhed med børnepasning og skole.

  I Vesthimmerland har vi mange lokale friskoler, som giver et godt alternativ til de forældre, der ønsker det. Vi er en kommune med en stor mangfoldighed og mange muligheder. Den udvikling skulle gerne fortsætte. Vi håber derfor ikke, at Socialdemokratiet får lov at splitte denne udvikling, ved at sænke støtten til fri-og privatskoler.

 • 18-04-2019

  Familielægen er vigtig for blå blok i Region Nordjylland

  LÆSERBREV: Lina Jespersen (V), regionsrådsmedlem, Pia Buus Pinstrup (C), regions- og byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune og Martin Bech (V), Social- og sundhedsudvalgsformand, Brønderslev Kommune og regionsrådsmedlem, skriver:

  Manglen på praktiserende læger i Danmark fylder meget både hos politikerne, borgerne og medierne. Hvordan vi fastholder og rekrutterer praktiserende læger er en meget vigtig diskussion,  især hos os i den blå blok. 

  Familielægen er vigtig for både borgere og regionen, som gatekeeper og tovholderen for sine patienter, ind og ud af hele sygehussystemet. Hvis ikke der findes en læge, der kender den enkelte patient, sker der automatisk flere indlæggelser, hvilket er et meget dyrt alternativ, set i forhold til at klare problematikken gennem egen læge og kommune. Jo færre praktiserende læger – jo flere indlæggelser - ganske enkelt.

  Mange borgere i vores region er kede af at være tilknyttet en udbudsklinik med skiftende læger fra gang til gang, og det gør ondt, at vi endnu ikke har fået løst opgaven, så alle kan komme til en rigtig familielæge.

  Når antallet af praktiserende læger falder i hele landet og der samtidig ses stor stigning i borgergruppen med kroniske sygdomme, der især har brug for kontinuitet, samt, at der fra flere partier bliver talt mere nærhed og opgaveflytning fra sygehuse til praksis, bliver det endnu vigtigere med prioritering af området. Især i Region Nordjylland hvor rekruttering, de sidste mange år, har været en betydelig problemstilling. Det gælder blandet andet om at øge antallet af nye praktiserende læger og derfor glæder det os, at der i den nye sundhedsreformen er fokus på flere stillinger til speciallægeuddannelsen i almen medicin. 

  Der er ikke just vist velvillighed fra de røde partier i regionsrådet, når der tales om praktiserende læger og rekrutteringsopgaven hertil - man kunne mistænke en skjult agenda om at ville konvertere de almindelige kendte lægepraksisser til de omtalte regionsklinikker. I det mindste spiller SF og Enhedslisten med åbne kort, bl.a. også på det sidste regionsrådsmøde, hvor det igen stod klart, at man hellere vil ansætte lægerne i regionsklinikker end værne om familielægen i almen praksis.

  Det er vigtig at understrege at vi i Danmark har det billigste og bedste lægedækningssystem i hele Europa. Det koster ca. 1600 kr. om året at have sin egen læge, svarende til ca. 130 kr. om måneden – altså ikke mere end en simpel TV pakke koster. Det er vi sikre på, at de fleste gerne betaler for at beholde sin familielæge. Desuden viser nogle af PLO´s opgørelser, at lægerne i bl.a. Vesthimmerland i gennemsnit har 1928 patienter pr. læge og dermed ligger 2. højest i Danmark. Det er ikke rimeligt. Det må vi politikkere kunne gøre bedre, hvis vi vel og mærke ønsker det. Det kræver jo som bekendt et flertal.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!