Mandag d. 25. maj 2020 - �rgang 15

Årets idrætsnavn og årets idrætstalent er kåret


Piger fra Løgstør Håndboldklub kåret som Årets Idrætsnavn i Vesthimmerland, mens Årets Talent skal findes i Aars IK.


Lokalnyheder Flere nyheder
Sportsnyheder Flere nyheder

Audi Q7 stjålet under indkøb i Løgstør

Dyr bil stjålet i Løgstør. Fundet igen i Gatten.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Tak til Palle JensenTak til Palle Jensen19-05-2020

  Læserbrev: Af økonomiudvalgsmedlemmer Signe Nøhr og Svend Jørgensen (K):

  Palle Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet, har i flere aviser - på vegne byrådsgruppen – kommenteret vores indlæg om udligningsreformen for en god uge siden.

  Palle Jensen har helt ret i, at hverken vi to eller vores parti har haft indflydelse på reformen. Det nævnte vi nu også i vort indlæg. Men alligevel tillod vi os at glæde os over reformen, set med Vesthimmerlandske briller, og det vil vi gerne gøre igen.

  Selv om aftalen sandsynligvis ikke bliver så god for vores kommune, som regeringen i første omgang meldte ud, så vil udligningsreformen kunne bidrage til, at vi kan forbedre velfærden. Det er godt for borgerne. Det vil gøre Vesthimmerland til et endnu bedre sted at bo.

  Det er også godt for borgerne, at reformen giver mulighed for, at kommunen kan sænke den alt for høje skatteprocent fra 27% til 26,3% med fuld finansiering fra staten. Det giver borgerne 38 mill.kr. mere mellem hænderne om året. 

  Vi forstår Palle Jensens læserbrev således, at også han og S vil stemme for skattenedsættelsen. Det glæder vi os over. Lavere skat har jo ellers ikke været Palle Jensens livret.  Palle Jensen nævner også i sit indlæg, at vi konservative til forrige budget foreslog besparelser på ældreområdet og nedskæringer i medarbejderstaben på området. Han ved naturligvis godt, at vort forslag dengang gik ud på, at Sundhedsudvalget – med Palle Jensen som formand – skulle finde ud af, hvorfor Vesthimmerlands udgifter til fritvalgsordningen i hjemmeplejen er væsentligt højere end i vore nabokommuner. Vel at mærke uden at det tilsyneladende betyder bedre service til borgerne.

  Eller med andre ord, kan pengene bruges på en klogere måde, så der vil blive penge fri til flere ”varme hænder” til borgerne. Det er ikke en spareøvelse, men sund fornuft. Kommunens penge skal jo bruges fornuftigt. Det ville Palle Jensen ikke have undersøgt dengang. Derfor glæder det os, at det i Sundhedsudvalget for et par uger siden blev aftalt, at dette vigtige spørgsmål nu alligevel skal undersøges, for vi går da ud fra, at Palle Jensen stadig er med på det.

  Men tilbage til Udligningsreformen og skattenedsættelsen. Selv om vi to ikke havde nogen indflydelse på beslutningerne, så mener vi, at begge dele er gode for borgerne i Vesthimmerland, og hvis Palle Jensen har haft indflydelse på reformen, så fortjener han stor tak.
   

 • Vogt jer!! Vejside-mafiaen har tyvstartet sæsonen!!19-05-2020

  Læserbrev: N. J. Kruse, Fjordgade 6, Løgstør, skriver:

  For et undgå en corona-klaustrofobi "spiser vi hver dag ude" som vi siger, når vi pakker madkurven og indtager indholdet  med udsigt til en af vore mange enestående nordjyske naturoplevelser. Lørdag var ingen undtagelse, og på hjemvejen - ca. 20 km syd for Løgstør blev vi mødt af en mindre skilteskov med ordlyden: Nye kartofler og jordbær! Så du det? Om jeg så det! Vor hustru lavede en hazarderet og ulovlig u-vending og vendte tilbage til den sirligt pyntede salgsvogn. De "nye" kartofler stod pakkede i små gennemsigtige poser - til kr. 25,- indeholdende netop 25 herligt gule små vidundere, som jeg ikke havde svært ved at forestille mig blot med en stor smørklat og lidt grønt. Stk-pris 1 kr, men Herregud - det var jo "nye" kartofler.

  Jordbærrene stod tillige struttende lokkende og 1. Maj-røde og indehaveren bedyrede, at de var drevet frem i et  drivhus! Vi holdt os til kartoflerne! Hverken jordbær eller kartofler bar præg af at have været i nærheden af jord eller sand, så her burde nogle relæer have slået til, men vore sanser var bedøvede at den smukke natur på Louns Halvø.  

  Ved hjemkomsten konstaterede vor hustru, at kartoflerne til forveksling lignede  de egyptiske hun havde købt i et supermarked dagen før, og til kun 1/3 af prisen! Gad vide hvilket drivhus jordbærrene var fremdrevet i? I hvert tilfælde ikke et dansk, men et sydeuropæisk?

  Vi så i øjnene, at vi var blevet bondefanget eftertrykkeligt - Man kan vel ikke sige, at skiltene løj, mææææn. Vi valgte at more os over hændelsen!


   

 • Konservative pynter sig med lånte fjerKonservative pynter sig med lånte fjer18-05-2020

  Læserbrev: Palle Jensen, gruppeformand (S), skriver på vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe:

  I sidste uge vedtog et flertal i folketinget en ny udligningsreform. De partier der stod bag denne rigtig gode reform – set med vesthimmerlandske øjne – er Socialdemokratiet, Venstre, SF, Radikale og Alternativet.

  Reformen har været længe ventet, fordi der i den gamle ordning ikke var tale om en retfærdig fordeling af midlerne kommunerne imellem, og det betyder, at det i nogle fattige kommuner er nødvendigt med en høj skatteprocent for at kunne levere en fornuftig velfærd, som rige kommuner har kunnet med en lavere skatteprocent. Det giver en ubalance kommunerne imellem med meget forskellige skatteprocenter og for store forskelle på det serviceniveau, en kommune bør levere.

  I den anledning skrev Signe Nøhr (K) og Svend Jørgensen (K) et læserbrev, hvori de glæder sig over udligningsreformen, men fakta er jo, at de konservative ikke har stemt for udligningsreformen, fordi partiet ikke ønsker en fordeling af midlerne i Danmark, som tilgodeser vores egn. De konservative ønsker nemlig fortsat en styrkelse af de rige kommuner, og derfor kan de ikke tage noget af æren for den nye udligningsreform.

  De har selvfølgelig ligesom resten af byrådet lov til at glæde sig over, at vi nu i Vesthimmerlands Kommune (VHK) i løbet af de næste 4 år kan sætte skatten ned med 0,7 procent – vel at mærke fuldstændig finansieret af reformen. Det betyder derfor ikke et dårligere serviceniveau i VHK.

  Det er rigtigt, at de konservative har forsøgt at foreslå skattelettelser på 0,1 procent et par år, men det vil jo betyde at pengene over et antal år vil medføre besparelser på kommunens kerneopgaver.

  F.eks. foreslog de konservative til forrige budget, at der skulle spares 22,5 mio. kroner ved en omorganisering/omplacering på sundhedsområdet (ældreområdet) over en periode på 4 år. Forslaget var de konservative heldigvis ene om, fordi det over de 4 år ville betyde nedskæringer/fyringer på et sted mellem 40 – 50 ansatte indenfor ældreområdet.

  Nu kan vi glæde os over, at med den nye reform får borgerne både skattelettelser samt flere penge til velfærd set over de næste 4 år. På nuværende tidspunkt regnes der stadig på, hvor stor gennemslagskraft, reformen får det første år.
  Det er glædeligt, at de fleste partier på Christiansborg tog ansvar for den vigtige reform.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!