Mandag d. 11. december 2017 - Årgang 12

Mindre højhus skal erstatte Per Kirkeby Huset


Ny lokalplan skal bane vej for højhusbyggeri på hjørnet af Himmerlandsgade og Søndergade i Aars.


Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør har fundet nye trænere


Fodbold: Søndag kunne LIF præsentere klubbens nye seniortrænere.


Sportsnyheder Flere nyheder

Ældre mand kørte spritkørsel på Massey Ferguson

Traktorfører havde ikke kørekort - men til gengæld promiller.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Julelys uden kæmperegningJulelys uden kæmperegning09-12-2017

  Vi danskere elsker lyskæder i den mørke tid, og særligt op til jul. Men det kan koste mange penge, hvis dine kæder bruger glødepærer, eller du har kæderne tændt hele døgnet. 5 lyskæder med hver 100 små glødepærer kan bruge strøm for 800 kr. i løbet af 6 uger. Energistyrelsen har på SparEnergi.dk samlet en række gode råd til, hvordan du kan skrue op for julehyggen og ned for elforbruget.

   

  Gode råd, når du skal købe lyskæder

  • Gå efter LED. LED bruger ca. 80 % mindre strøm end glødepærer og holder typisk 25 gange længere. De fleste kæder er i dag LED. Hvis din kæde ikke er det, kan du overveje at skifte den ud og spare på elregningen.
  • Gå efter et lavt watt-tal. Jo lavere watt, desto lavere forbrug. Nyere LED-lyskæder bruger ca. 5 watt., en glødepære-lyskæde bruger ca. 35 watt, men du kan godt have en ældre model liggende, der bruger meget mere.
  • Tænd kæden, inden du køber. Det er en smagssag, hvilken farve lys og hvilken lysstyrke man bedst kan lide. Så se lyskæden tændt, inden du køber den.
  Så meget kan du spare pr. kæde med 100 pærer 6 uger i 24 timer per døgn 3 mdr. i 24 timer per døgn
  Brug LED-lyskæde frem for 35 watts glødepære-kæde 60 kr. 130 kr.
  Brug LED-lyskæde frem for 80 watts glødepære-kæde 150 kr.

  330 kr.

   Gode råd, når du har lyskæderne tændt

  • Brug tænd-sluk-ur på dine glødepære-kæder. Med et tænd-sluk-ur tænder julelysene automatisk, når du vil have det, så de ikke bruger strøm, når ingen ser det.
  • Husk at slukke, når julen er forbi. Hvis du nøjes med at have dine julelyskæder tændt 6 uger i den mørkeste tid, frem for i 3 måneder, kan du spare 190 kr. Pr. Lyskæde med 100 glødepærer.
  • Aflever udtjente lyskæder på genbrugsstationen. Du bør aflevere dine udtjente lyskæder på den kommunale genbrugsstation, da elektronikken kan genbruges.
  Så meget kan du spare pr. kæde med 100 pærer Fra 24 til 6 timer per døgn i 6 uger Fra 24 til 6 timer per døgn i 3 mdr.
  Reducer tændtid af 35 watts glødepære-kæde 50 kr. 115 kr.
  Reducer tændtid af 80 watts glødepære-kæde 120 kr. 265 kr.
 • Unge låner for at shoppe – de veletablerede for at bygge omUnge låner for at shoppe – de veletablerede for at bygge om08-12-2017

  De unge, der tager online-lån, låner primært små beløb til shopping og rejser. De etablerede midt i livet låner fem gange så meget. De vil bygge huset om eller købe ny bil, viser analyse fra sammenligningsportal.

  Tager man et ”røntgenbillede” af alle danske online-lånere, dukker der helt klare billeder frem af forskellige typer lånere. Lånere med en månedsindkomst på under 5000 kroner er typisk studerende, er i gennemsnit 21 år og låner online til lidt shopping eller for at kunne tage på ferie. De låner i gennemsnit 11.500 kroner. I den anden ende af skalaen finder vi de veletablerede med en månedsindkomst på den gode side af 40.000 kroner. De er 48 år og låner primært for at bygge om eller renovere huset, sekundært for at skifte bilen ud. De låner i gennemsnit noget mere, nemlig 52.500 kroner. Det viser en frisk analyse fra sammenligningsportalen fair-laan.dk.

  – Tallene er ikke overraskende for os, der arbejder med at rådgive om online lån til daglig, men det er alligevel interessant at se, hvor tydelige forskelle, der er aldersgrupperne imellem, fortæller analytiker og CEO Andreas Linde. Han er ikke overrasket over, at også folk med en årsindtægt på 480.000 kroner låner online.

  – For mange mennesker i dag er det en stor fordel, at lånet kan klares i ro og mag online derhjemme i stedet for at sidde med hatten i hånden hos bankrådgiveren. Og hvis man har en god lånehistorik og en god betalingsevne, kan man online få meget rimelige tilbud med lave eller ingen gebyrer samt fornuftige renter. Og det er totalt gennemsigtigt. Stoler man ikke på, at tilbuddet fra långiver X er godt nok, kan man jo bare prøve långiver Y. Og man kan hele tiden sammenligne med tilbud fra ens egen bank, siger Andreas Linde.

  De 36-årige låner for at flytte

  Lånerne i analysen er kun blevet spurgt om, hvad de skal bruge pengene til, ikke andet. Men noget tyder på, at de 36-37-årige måske skal skilles fra deres partner. De låner nemlig oftest for at kunne betale et depositum på en ny bolig, at indfri gæld, betale regninger eller købe en bil. De låner i snit 31.500 kr. De 29-årige låner mest til en bil.

  Se flere tal i oversigten på https://fair-laan.dk/budget/indkomst/

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!