Søndag d. 18. februar 2018 - Årgang 13

Borgmesteren tog sit første spadestik i Rønbjerg


Borgmester Per Bach Laursen tog i dag det første spadestik til et nyt masteskur på havnen i Rønbjerg.


Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør slog topholdet

Håndbold: I Aars vandt damerne igen, medens herrerne tabte til bundholdet.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Flere dyreværnssager end nogensinde førFlere dyreværnssager end nogensinde før13-02-2018

  Sidste år håndterede Dyrenes Beskyttelse 3747 dyreværnssager. Tallet har aldrig været så højt.
  Hvert år får Dyrenes Beskyttelse mange opkald om udsultede, vanrøgte, mishandlede og svigtede dyr. 2017 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses vagtcentral, der håndterede 3.747 dyreværnssager med i alt 24.995 dyr i nød. Det er flere dyreværnssager end nogensinde før, og en stigning på 7,5% flere sager i forhold til 2016. Men Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, mener ikke, at der generelt er tale om, at man behandler dyr dårligere, end man gjorde tidligere.

  "Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt. Hver gang en person ringer, giver det os muligheden for at give endnu flere dyr et bedre liv," siger Henrik Bucholdtz.

  Selvom Dyrenes Vagtcentral får flest henvendelser om hunde og katte, er der procentvis flere landbrugsdyr pr henvendelse, der er i nød. Landbrugsdyr udgjorde i alt 59 procent af det samlede antal dyr, der havde brug for hjælp.

  Ikke alle sager ender hos politiet
  Det er ikke alle dyreværnssager, der ender med politianmeldelse og fjernelse af dyrene.Tallene dækker også over flere sager, hvor der er opstået en dialog med ejerne, så de kan få en bedre mulighed for at passe på deres dyr i fremtiden.

  "Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og i de sager politianmelder vi altid," siger Henrik Bucholdtz og fortsætter:

  "I mange tilfælde er opgaven vokset ejerne over hovedet, og de har brug for hjælp. Så træder vi til, og hjælper til at få ordentlige forhold for dyrene igen. I sidste ende kan vi også overtage dyrene og give dem et nyt hjem via vores internater, hvis vi vurderer det er for dyrets bedste."

  Hvis man har mistanke om, at et eller flere dyr går under dårlige forhold, kan man døgnet rundt anonymt ringe til Dyrenes Vagtcentral 1812.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!