Onsdag d. 28. september 2016 - Årgang 11

Konservative, stop jeres bøllemetoder

Lokalnyheder Flere nyheder

Sommerafslutning for optimister


Afslutningsmatchen i Løgstør Golfklub blev holdt på en særdeles grøn bane i det smukke efterår, nærmest helt sommerlig.


Sportsnyheder Flere nyheder

Brand i spånsilo på Jeld Wen i Løgstør

Beredskabet blev her til aften sendt til en mindre brand på dørfabrikken Jeld-Wen.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • I dag den 28. september28-09-2016
  Dagens fødselarer 2016:
  29 år · Hilary Duff - amerikansk skuespillerinde og sangerinde
  45 år · Mads Vangsø - radio- og tv-vært
  47 år · Anders W. Berthelsen - skuespiller
  48 år · Naomi Watts - engelsk skuespillerinde
  54 år · Thomas Mørk - skuespiller
  58 år · Peter Gantzler - skuespiller
  66 år · Jon Bang Carlsen - filminstruktør
  70 år · Helen Shapiro - engelsk sangerinde
  73 år · Susanne Jagd - skuespillerinde
  82 år · Brigitte Bardot - fransk skuespillerinde
  Født den 28. september:
  1952 · Sylvia Kristel - hollandskfødt let påklædt skuespillerinde (død 2012)
  1924 · Marcello Mastroianni - italiensk skuespiller (død 1996)
  1921 · Jørn Grauengaard - guitarist og orkesterleder (død 1988)
  1901 · Ed Sullivan - amerikansk tv-vært (død 1974)
   
  Død den 28. september:
  1991 · Miles Davis - amerikansk jazz-trompetist (65 år) † 
  1989 · Ferdinand Marcos - Filipinernes præsident og diktator 1972-1986 (72 år) † 
  1978 · Johannes Paul I - pave i Rom 33 dage i 1978 (65 år) † 
  1970 · Gamal Abdel Nasser - Egyptens anden præsident 1954-70 (52 år) † 
  1964 · Harpo Marx - amerikansk komiker, skuespiller og Marx-brother (75 år)
  1895 · Louis Pasteur - fransk kemiker (72 år)
 • Ford Fiesta fylder 40 årFord Fiesta fylder 40 år27-09-2016

  En succes af de helt store. Der er ikke andre måder at sige det på, når det handler om Fords fremragende Fiesta.

  Den har nu været i uafbrudt produktion siden 1976, og hvad der startede som en praktisk og simpel bybil er udviklet til at være den luksuriøse og frække bil med klasseledende køredynamik, som i dag begejstrer kunderne verden over. På 40 år er Fiesta blevet et fast og festligt indslag i mange menneskers liv, og med konstant udvikling og løbende forbedringer vil Fiesta også i fremtiden være det perfekte valg blandt minibiler.

  • Ford Fiesta har været i produktion siden 1976, hvor den første bil kørte af samlebåndet på fabrikken i tyske Saarlouis – helt præcis den 11. maj 1976
  • Mere end 17,6 millioner Fiesta er det blevet til indtil videre, og det tal vokser med en ny Fiesta produceret på fabrikken i Køln hvert 96. sekund
  • Første generation Fiesta var 357 cm lang – den ottende generation er 40 cm længere
  • Fiesta blev kåret til Årets Bil i Danmark i 1977
  • I Danmark er Fiesta den mest populære model fra Ford og en af de mest populære biler i B-klassen
  • Fiesta fås i dag i mange forskellige udgaver – fra den økonomiske og stærke Fiesta 1,5 TDCi med 75 hk til den fyrrige og frække Fiesta ST med 182 hk
 • Butikker får hjælp til at sænke energiforbrug med LED-lysButikker får hjælp til at sænke energiforbrug med LED-lys27-09-2016
  Detailhandlen står for 11 procent af danske virksomheders elforbrug. Og for detailhandlen udgør belysningen cirka 50 procent af elforbruget. Derfor får mere end 1.000 små- og mellemstore butikker i de næste uger tilbud om hjælp til at beregne fordelene ved at udskifte lyskilderne til LED.

  Helt konkret får butikkerne besøg af LED-konsulenter fra Energistyrelsen, der tæller butikkernes lyskilder og udregner den potentielle besparelse ved at skifte til LED-pærer.

  Detailhandlen benytter i dag ofte halogenbelysning, og en udskiftning fra halogen til LED har et energisparepotentiale på 50-90 pct. En lille butik med ca. 25 halogenpærer på 35 watt vil eksempelvis kunne reducere sit elforbrug til belysning med op til 80 pct. ved at skifte til LED-belysning, viser Energistyrelsens beregninger. Ved udskiftning af lysstofrør kan energibesparelsen være på 30-40 pct.

  At skifte til LED-belysning er en investering, som man får igen på en billigere elregning, men jeg forstår godt, at mange butikker har brug for at føle sig sikre på, hvor stor besparelsen er, før de skifter det hele ud. Nu får de konkret hjælp, og jeg håber, at rigtig mange butikker får mod på at skifte til LED-belysning,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

 • Ny medarbejder i Kundecenter hos Outline VinduerNy medarbejder i Kundecenter hos Outline Vinduer26-09-2016

  Agnes Koszuba, 34 år, Farsø, er pr. 1. september 2016 tiltrådt som intern sælger hos Outline Vinduer i Farsø. I stillingen vil hun primært stå for håndtering af forespørgsler og tilbud, rådgivning af kunder samt ordrebehandling.

  Agnes er uddannet handelsassistent hos Outline Vinduer i 2011. De seneste fem år har Agnes arbejdet hos Kipa Vinduer, hvor hun har beskæftiget sig med salg og produktionsplanlægning.

 • Nekrolog over Leif Højbjerg - æresmedlem i Løgstør Idrætsforening.23-09-2016

  Det var med stor sorg, vi modtog beskeden om, at vores æresmedlem Leif Højbjerg døde den 19. september 2016

  Leif Højbjerg flyttede i 1947 med sin familie til Løgstør, hvor faderen Thomas Højbjerg havde fået job som skolelærer på Løgstør Skole. I 1961 blev  Leif selv lærer fra Ranum Seminarium, og efter værnepligten blev han ansat på Løgstør Skole.
  Som så mange andre drenge i Løgstør blev Leif medlem af Løgstør Idrætsforening - LIF. Han var derfor fra barnsben en naturlig del af fodbolden i Løgstør og blev fra sin egen familie vist og lært, at med deltagelse i en klub, så følger også et ansvar og engagement for og i klubben, ligesom der følger et socialt ansvar med. Man skulle hjælpe hinanden.

  Fodbolden havde Leif's store interesse. Han syntes, det var sjovt at lege og spille med bolden. Han havde flair for spillet og blev som ynglingespiller rykket op på LIF's 1. hold, som dengang spillede i mesterrækken. Han var et talent.

  Da værnepligten meldte sig, var Leif omkring AGF, men pga. det gode kammeratskab og det gode sociale liv, som var i LIF, valgte han at fortsætte sin fodboldkarriere i Løgstør, selvom talentet godt kunne række til mere. Klubben var, som for så mange andre, med til at give ham noget. Det sociale og kammeratskabet var vigtigere for Leif end prestigen ved at spille i en af Danmarks største klubber.

  Foreningsarbejdet fik i en ung alder Leif's interesse, idet han tidligt blev bestyrelsesmedlem i LIF. Han beklædte, som sin far, formandsposten i klubben gennem en årrække. En tradition som barnebarnet Chris stolt viderefører i dag.

  Leif var gennem en årrække ungdomstræner i klubben. Bl.a. sammen med en anden af klubbens gamle koryfæer, nemlig nu afdøde Svend H. Nielsen, hvor de i mange år trænede klubbens bedste spiller igennem tiderne - Henrik "Mini" Rasmussen.

  Da klubben sidst i 70'erne stod i en meget stor sportslig krise, var Leif og et andet nu afdød æresmedlem, Erik Bengtsson, også manden, som trådte til og fik klubben på ret kurs igen.

  I 2013 blev Leif meget fortjent udnævnt til æresmedlem i Løgstør Idrætsforening.

  Foreningslivet, sport og politik har altid fyldt meget i Leif's hjem. Det var derfor naturligt, at han også  engagerede sig politisk, hvilket medførte en stor socialdemokratisk  karriere i Løgstør Kommune, som bl.a. indebar borgmesterposten i kommunen i perioden 1990-1998.

  Kærligheden til foreningslivet og sporten skinnede også igennem hans politiske arbejde ved stort engagement og støtte til sporten i Løgstør Kommune.

  Leif var en ægte LIF'er. Klubben stod hans hjerte meget nær, og den kunne altid regne med hans hjælp. En tro klubmand. Således var han også i mange år dirigent til klubbens årlige generalforsamlinger. Han har altid været en ivrig tilskuer til klubbens kampe, hvor han især har fulgt børn, svigerbørn og børnebørns fodboldkarrierer.

  De sidste år så vi desværre ikke så meget til Leif. Så vi blev hurtigt klar over, at han var ramt af alvorlig sygdom. En uhelbredelig sygdom, som desværre kun blev værre og værre,  og som i mandags betød, at Leif sov stille ind.

  Leif var en udadvendt og interesseret person. En person, som vistes stor respekt og tillid.

  Med Leif's død har vi mistet et varmt, empatisk og opmærksomt menneske.

  Endnu een af vores store LIF'ere.

  I disse dage går vore tanker til Birgit, Leif Højbjergs kone og livsledsager gennem rigtig mange år, samt deres børn Kit, Trine og Hans Thomas, samt børnebørn og oldebørn.

  Æret være Leif Højbjergs minde.

  Løgstør Idrætsforening.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!