Søndag d. 19. november 2017 - Årgang 12

Finansministeren stoppede op ved Farsø Sygehus


Finansminister Kristian Jensen var i aftes i Nordjylland, hvor han gjorde et kort ophold i Farsø.


Lokalnyheder Flere nyheder

Lokale boksere til diplomstævne


Søndag stod i boksningens tegn for 3 lokale boksere.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Så mange er fattige i Vesthimmerland16-11-2017
  Når borgere i Vesthimmerland rammer kontanthjælpsloftet, så er det kommunen, der står med udfordringerne. Kirkens Korshær og Kontanthjælps-Alliancen informerer derfor sammen kommunalvalgskandidater om, hvor mange borgere, der er ramt af de såkaldte fattigdomsydelser i Vesthimmerland kommune. De får også konkrete idéer til, hvad kommunen og de selv kan gøre.

  Det er Vesthimmerland kommune, der står med udfordringen, når en borger rammer kontanthjælpsloftet. Den skal nemlig forsøge at skærme mod de negative konsekvenser som de såkaldte fattigdomsydelser (kontanthjælpsloft, 225-timers regel, integrationsydelse m.fl.) fører med sig.

  Kirkens Korshær ser fattigdom i Danmark hver dag. Og for chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er det vigtigt for kommunalpolitikere at vide, at fattigdom findes overalt i Danmark.

  - Vi ser dem hver dag. Udsatte mennesker, der er plaget af fattigdom, hjemløshed, ensomhed, misbrug og psykisk sygdom, siger hun.

  Idéer til konkrete initiativer

  Brevet indeholder tal for hvor mange, der er ramt af lave ydelser og sanktioner i Vesthimmerland kommune, og hvor kommunen evt. skiller sig negativt ud. Samtidig er der også forskellige idéer til, hvad kommunalpolitikerne kan tage af initiativer. Det gælder blandt andet bedre tilbud og sagsbehandling, gældsrådgivning og samarbejde med civilsamfundet. Desuden gælder det en helt konkret aktivitet, nemlig Kirkens Korshærs landsindsamling den 26. november.

  Signe Goldmann fra Kontanthjælps-Alliancen forklarer:

  - Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvor mange det handler om i ens kommune, hvad reglerne præcist går ud på, og hvad kommunen kan stille op. Vi håber, at det vil få flere til at rejse debatten om de her vilkår.

  Antal borgere, der er omfattet af de lave ydelser, og antal sanktioner i Vesthimmerlands Kommune[1]:

  • Kontanthjælpsloft: 96
  • 225-timersreglen: 152
  • Sanktioner: 193
  • Integrationsydelse: 211
  • Uddannelseshjælp: 266

  Alle tal og breve til landets kommuner kan findes på hjemmesiden https://kalliancenblog.wordpress.com/ 

  Her kan man også blive klogere på, hvad kontanthjælpsloftet egentlig er, hvornår 225-timersreglen rammer og størrelsen på integrationsydelsen.

  [1] Tal fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), maj 2017 og august 2017

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!