Lørdag d. 27. februar 2021 - �rgang 16

Plan skal bane vej for udvidelser hos Scandi Byg


Løgstør-virksomheden Scandi Byg har brug for mere plads, og nu sendes en lokalplan i høring, som skal give mulighed for at udvide på Tolstrupvej.


Lokalnyheder Flere nyheder
Sportsnyheder Flere nyheder

Anholdt for røveri mod Dagli'Brugsen i både Hornum og Overlade

I eftermiddag er der begået røveri mod begge brugser med kort tids mellemrum. Politiet har anholdt og sigtet en 23-årig mand for begge røverier.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Vindmøller: Byrådets ja - med de mange forbehold!25-02-2021

  Læserbrev: På Borgergruppens vegne skriver Ulrik Mark Jensen, Gunderstedvej 29, Gundersted, 9240 Nibe:

  Torsdagens byrådsmøde blev noget af et maraton, ikke blot for byrådet, men så sandelig også for alle os, som fulgte med hjemme fra skærmene.  Særligt havde punkt nr. 31vores store bevågenhed - ”Igangsætningssag – Planlægning for vindmølleprojekt ved Bjørnstrup”. 

  I vores udlægning er det interessante ikke så meget ja’et i sig selv. Det er langt mere interessant, at ja’et synes at være båret igennem i form af en række forbehold. Hofor har fået ja til at arbejde videre med planlægningen, men skal samtidig arbejde med en række nye scenarier. Færre vindmøller og langt større lokal opbakning.

  Politikerne har spillet bolden tilbage på Hofors banehalvdel, og vi borgere har selvfølgelig noteret os, at flere af ja-politikerne vil stemme nej senere i forløbet, hvis Hofor ikke leverer på forbeholdene. Om Hofor har fået en let eller vanskelig opgave, det må Hofor vurdere.

  I tiden efter byrådsmødet har vi fået mange tilkendegivelser på, at byrådsmødet skabte flere spørgsmål end svar. Bekymringerne og frustrationerne er bestemt ikke blevet færre herude! Vi i borgergruppen må erkende, at vi sagtens kan følge de nye frustrationer og bekymringer. 
  Vi fra Borgergruppen – Nej Tak til vindmøller i Bjørnstrup mellem Gundersted og Blære” vil trods torsdagens udfald gerne benytte lejligheden til at sige tak til byrådet for den meget store debativer til dette punkt samt tak til borgmesteren for at give tid og plads til en lang og spændende debat. 

  En afgørelse på dette spørgsmål er skudt måneder ud i fremtiden, men vi bliver heldigvis ikke en part i et udmattelsesløb. Borgergruppen har fået flere nye kræfter til maskinrummet. Hertil mærker vi helt klart et stærkt og styrket mandat fra lokalbefolkningen til at fortsætte vores arbejde mod målet om et definitivt NEJ TAK til kæmpevindmøller i vores fælles lokalområde mellem Gundersted og Blære.

 • Bravo - aner lys forude!Bravo - aner lys forude!19-02-2021

  Læserbrev: N. J. Kruse, Fjordgade 6, Løgstør, skriver:

  Stor applaus til viceborgmester Theresa Berg Andersen, Vesthimmerlands Kommune for initiativet "Kamp imod spøgelsesejendomme" De sidste ca. 2o år er der sket meget store forbedringer i boligmassen især i Løgstørs historiske havnekvarter, men der er stadigvæk skæmmende huller, der bør lukkes. Det kan eksempeltvis ikke have sin rigtighed, at turisterne skal bydes velkomne eks. af en bolig i Løgstørs gamle hovedgade Fjordgade, hvor en rødstensejendom, der ikke har været beboet i mange år fremstår med bl.a. knuste ruder. De lokale ejendomsmæglere må da have et forklaringsproblem under fremvisninger i området? Forsømmelse må da tillige være en en hån imod entusiastiske løgstør-foreninger som Muslingegruppen og Løgstøregnens Turistforening, der bruger mange kalorier på at højne Muslingebyens status! Et focus på Løgstørs boligformidlere vil tillige være på sin plads. Det ville være helt forkert at generalisere, men der ER visse bolig-udlejningsfirmaer,  der har problemer med at stave til lokalpatriotisme/samfundssind, og kun har blikket rettet imod deres pengepung!

  Naturligvis er Theresa Berg Andersens fortrinlige tiltag tiltænkt alle kommunens byer, men hvorfor ikke starte i Løgstør - Vesthimmerlands Kommunes absolutte turistcenter?
   

 • Facebook og/eller de lokale medier15-02-2021

  Af Jacob Dalgaard, redaktør og ejer af Lokaltindblik.dk

  Facebook er nok kommet for at blive. Det samme kan man forhåbentlig sige om de lokale medier, men det store, amerikanske sociale medie er blevet en trussel mod lokale medier i blandt andet Vesthimmerland. Eller rettere: Facebooks brugere er i stigende grad blevet en trussel mod de lokale medier. 

  Uden at det skal være en klagesang, så må jeg konstatere, at coronapandemien koster omsætning på Lokaltindblik.dk. Men konkurrencen fra Facebook er langt værre, og tendensen er desværre stigende. 

  Årsagen er, at man i dag ikke behøver at sende hverken nyheder eller reklamer i avisen. Mange har sin helt egen kanal på Facebook, og både private, virksomheder, institutioner og offentlige myndigheder poster nu deres nyheder på Facebook og i mindre grad til de lokale medier, som ellers har rod og betaler skat i Vesthimmerland/Danmark. 

  I euforien over at være sin egen redaktør glemmer afsenderne af opslagene på Facebook måske, at vi lokale medier har en rolle som objektiv formidler af det, der rører sig i vores område. På Facebook kommer det ud i en subjektiv strøm, hvor modtagerne enten sluger budskabet råt med masser af emojis eller tværer afsenderen ud med underlødige og tåkrummende kommentarer på et intellektuelt niveau, som aldrig ville få spalteplads i vores aviser - hverken de trykte eller digitale. 

  Er det så godt for ytringsfriheden, kunne man spørge. Svaret er efter min overbevisning ja. Lokaltindblik.dk censurerer ikke folks holdninger - kun måden den præsenteres på. Det højner debatten og dermed udbyttet af den, hvis man tvinges til at nuancere og argumentere for at ytre sig offentligt på en større platform.

  Jeg anerkender, at Facebook har kvaliteter, som jeg også selv bruger. Men forvent ikke, at Facebook kommer og udfylder rollen som objektiv formidler af vesthimmerlandske nyheder, hvis de lokale medier taber kampen. Mit ærinde er, at det amerikanske medie ikke udelukker, at man husker at bruge de lokale medier, når man har et budskab, der skal ud. Vi har trods alt stadigvæk læsertal, der kan matche de fleste opslag på en facebookside. Så brug os.

  Når det er sagt, så forbeholder jeg mig fortsat retten til at være kritisk for det, der kommer i indbakken. Det er forskellen på Lokaltindblik.dk og Facebook. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!