Mandag d. 27. juni 2016 - Årgang 11

Nye studenter hyldet i Aars


Omkring 200 nyuddannede hf- og stx-studenter indtog hallen med ranke skuldre og taktfaste klapsalver fra de mange fremmødte forældre og andre familiemedlemmer, der var mødt op til Vesthimmerlands Gymnasium og Hf’s dimission.


Lokalnyheder Flere nyheder

11 årig Amra Vaizovic løb med 2 guldmedaljer


Aars Tennisklub afviklede i weekenden de åbne Nordjyske Mesterskaber i flot tennisvejr lige fra U-10 til og med U-16 for drenge og piger.


Sportsnyheder Flere nyheder

Mobilsnak i bil kostede dyrt


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • I dag den 27. juni27-06-2016
  Dagens fødselarer 2016:
  32 år · Khloé Kardashian - amerikansk model og realitystjerne
  41 år · Tobey Maguire - amerikansk skuespiller
  39 år · Raúl González - spansk fodboldspiller med 102 landskampe 1996-2006
  Født den 27. juni:
  1918 · Willy Breinholst - flittig og morsom forfatter (død 2009)
  1550 · Charles IX - konge af Frankrig 1560-1574 (død 1574)
   
  Død den 27. juni:
  2002 · John Entwistle - engelsk musiker fra The Who (57 år) † 
  2001 · Jack Lemmon - amerikansk skuespiller (76 år) † 
  1955 · Martin A. Hansen - forfatter (45 år) † 
  1949 · Ludvig Brandstrup - skuespiller (56 år)
  1844 · Joseph Smith - amerikansk profet og stifter af Mormonkirken (38 år) † 
 • Aars Bibliotek hjælper forfatterspirer på vejAars Bibliotek hjælper forfatterspirer på vej24-06-2016

  Har du en vild fantasi og kan du overføre det til ord? Så har du nu mulighed for at deltage i en landsdækkende novellekonkurrence i fantasy-genren. Alle landets børn og unge i alderen 10-18 år inviteres til at lade tankerne få frit løb i forbindelse med Herlufsholm Fantasy Bogmesse, der afholdes sidste weekend i efterårsferien.

  Indtil september modtager de lokale biblioteker derfor de unges egne fantasyfortællinger. For at deltage skal man skrive en novelle i genren ”fantasy”, og kun fantasien sætter grænser. Deltagere må fortolke genren, nøjagtigt som de vil, blot historien indeholder et element af magi, noget overnaturligt eller fabeldyr.

  Hovedpræmien for konkurrencen er et besøg for to personer til Harry Potter Warner Bros Studio ved London, inkl. rejsegavekort til fly.

  For dem, der har brug for hjælp til at komme i gang, eller blot interesserer sig for at skrive, afholder Vesthimmerlands Biblioteker skriveworkshops for alle interesserede på fredag den 1. juli – både formiddag og eftermiddag – på Aars Bibliotek. Der bliver lagt vægt på en eksperimenterende og legende tilgang, og afholdes i samarbejde med forfatter Mette Hegnhøj samt er støttet af Børns Møde med Kunsten.

 • Mange kører stadig på vinterdækMange kører stadig på vinterdæk23-06-2016

  Selv om det er Sankt Hans, kører 6 pct. af de danske bilister stadig rundt med vinterdæk på bilen – til fare for dem selv og andre. Det viser sommerens dækrundspørge fra Michelin.

  Selv om vintervejr og kulde, sne og slud længe har været et overstået kapitel, kører mange stadig rundt med vinterdæk på bilen. I en ny rundspørge blandt 1.004 bilister, som Michelin står bag, svarer 6 pct., at de her i juni forsat kører på vinterdæk. Dertil kommer 2 pct. af bilisterne, som ikke ved, om de har sommer- eller vinterdæk på bilen.

  180.000 biler
  Tallene i undersøgelsen svarer til, at ca. 180.000 biler kører rundt med nedsat vejgreb og forøget bremselængde. Test har nemlig vist, at vinterdæk om sommeren indebærer en betydelig trafiksikkerhedsrisiko.

  - Rent teknisk er problemet, at vinterdækkets gummiblanding er udviklet til lave temperaturer. Når temperaturen kommer over 5 grader, bliver vinterdæk gradvist blødere og egenskaberne dermed dårligere. Det betyder bl.a., at bremselængden øges, og at risikoen for aquaplaning stiger, forklarer Claus Chouhan, salgschef for Michelin i Danmark.

  Sommerdæk i fremgang
  Michelin har siden 2011 gennemført sin årlige bilistrundspørge i Danmark. Andelen af bilister, som kører på vinterdæk om sommeren, har været relativt konstant gennem årene med udsving fra 4 - 7 pct.

  Tallene viser også, at andelen af bilister, som vælger sommerdæk, i perioden er gået fra 69 pct. i 2011 til 80 pct. i 2016. Imidlertid viser undersøgelsen også, at 4 pct. svarer, at de har kørt på deres sommerdæk hele året – altså også hele vinteren. Selv om tallet er lavt, trodser mange tusinde bilejere altså fortsat dækbranchens vejledning om altid at vælge det bedste dæk for årstiden.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!