Søndag d. 11. april 2021 - �rgang 16
Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør kom flot fra land

Fodbold: To mål af debutant, da LIF vandt med 3-2 i Aalborg Freja.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Et godt skridt på vejen07-04-2021

  Læserbrev: Lars Andresen, formand for Støtteforeningen for Farsø sygehus, Sundvej 93, 9640 Farsø, skriver:
   

  Den netop vedtagne udvidede åbningstid i skadestuen på Farsø Sygehus, er et positivt tiltag, der vil bringe lidt mere nærhed og tryghed i sundhedsvæsenet til borgerne i Vesthimmerlands kommune. 

  Den seneste tids politiske udmeldinger fra flere regionsrådsmedlemmer vil vi ikke blande os i. Vi fokuser på det positive i den udvidede åbningstid på skadestuen, og glædes over at der rent faktisk nu sker noget med de lovede kompenserende tiltag.

  Vi mener, det er vigtigt med et sundhedstilbud af høj kvalitet, der er nær borgerne.

  Det mener vi, at den netop vedtagne model med en skadestue bemandet af dygtige behandlersygeplejersker er et udtryk for.

  For støtteforeningens vedkommende, har vi stadigvæk to klare målsætninger:

  1. Ro og stabilitet for funktionerne på Farsø sygehus. Vi mener det er vigtigt for at skabe en langtidssikring af Farsø sygehus.

  2. Tilbagevenden af lægevagten, når der ikke længere er mangel på læger i Nordjylland.

  Vi vil i Støtteforeningen fortsat arbejde konstruktivt med en god dialog med Region Nordjylland og Vesthimmerlandskommune, for at styrke og udbygge sundhedstilbuddende på Farsø sygehus.

 • Farsø tabte slaget om skadestuen06-04-2021

  Læserbrev: Byrådsmedlem Niels Krebs Hansen, Konservative og byrådskandidat Willy Møller, Konservative, skriver: 

  Efter at have fulgt debatten tæt om skadestuen i Farsø, kunne vi d. 30/3 konstatere at Farsø Sygehus tabte i kampen om at få en lægebemandet skadestue tilbage. Som borgere i Farsø gennem de sidste 40 år, så er det svært at forstå at man har et sygehus uden læge om aftenen. Hvorfor skal det være så svært? Hvorfor skal man sidde og vente i Aalborg i mange mange timer, når det kunne have været klaret i Farsø. Det er ubegribeligt at man har et regionsråd der slet ikke vil Farsø Sygehus. 

  En politisk salamimetode, som man har set det så ofte før.

  1) Først fjerner man de medicinske sengeafdelinger, med det resultat at der altid er overbelægning i Aalborg. Der mangler åbenbart pladser til de ældre medicinske patienter, som jo præcis var dem man havde plads til i Farsø?

  2) Så fjernede man blodbanken, selvom der ellers var stor lokal opbakning til den.

  3) Så fjernede man skadestuen om aftenen, som gav tryghed for borgerne i og omkring hele Vesthimmerland.

  4) Sidst røg lægevagten i svinget.   

  Selvom det er en ringe trøst, så kan vi heldigvis ofte læse om hvor dygtige Farsø Sygehus er både til ortopædkirurgi, palliation og i det medicinske dagafsnit. Forhåbentlig fortsætter dette i mange år.

  Selvom man får en sygeplejeske, så kan de ikke stille en diagnose for sygdomme eller ordinere medicin.
  Mon regionsrådet har glemt alt om hvad de har lovet Vesthimmerland. Tilsyneladende er de helt lige glade med borgernes sundhed i Vesthimmerland.
  Så nu er der bare tilbage og håbe på at hvis uheldet er ude, at det så sker inden kl. 15.00 i weekenderne, for ellers skal man som borger i Vesthimmerland køre til Aalborg eller Viborg for at se en læge. 

  Vi har bemærket at der var 6 stemmer der stemte for en lægebemandet skadestue. Det vil give den bedste tryghed – men 6 er ikke nok ud af 41.
   

 • Lad være med at tage de vesthimmerlandske borgere som gidsler i jeres valgkamp!01-04-2021

  Læserbrev: Berit Byg, sygeplejerske og sundhedspolitisk konsulent, Næsbyvej 91, 9681 Ranum, skriver om sin holdning til Farsø Sygehus og de lokale, regionale politikeres retorik.

  Se hele læserbrevet: Klik her

   

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!