Søndag d. 13. juni 2021 - �rgang 16

Postmesterens lysthus røg i luften


Det 103 år gamle lysthus skal renoveres og have en ny placering i Løgstør.


Lokalnyheder Flere nyheder

Fed fredag for Løgstør IF


Fodbold: Førsteholdet tæt på at slutte i toppen, og andetholdet rykker op i serie 3.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Fingrene væk fra AggersundbroenFingrene væk fra Aggersundbroen11-06-2021

  Læserbrev: N. J. Kruse, Fjordgade 6, Løgstør, skriver:

  "Meget har man budt mig" Citat af Olsen Bandens Yvonne.  Jeg istemmer, og havde  svært ved at få plads til de krumme tæer i skoene da jeg tirsdag d. 8. juni overværede et TV-indslag, hvor transportminister Benny Elgelbrecht  på den mest  u-underbyggede måde famlende og usikker forsøgte at retfærdiggøre beslutningen om at styre trafikken på og under Aggersund Broen fra Aalborg. Tillige blev en gammel kending - kaninen - igen trukket op af hatten, idet B.E. mindede om, at  det, at Aggersund Broen skal styres fra Aalborg, blev besluttet af den forrige regering (Hvor dybt kan man synke?), og at beslutningen ikke ville flytte arbejdspladser, hvorledes det så ellers skal oversættes til dansk? Nu er det jo sådan, at hver fugl synger med sit næb - krager ingen undtagelse! Hvorfor skabe yderligere et problem, som om vi ikke har tilstrækkelige i forvejen! Jeg mener, at vi igen igen er vidner til utilstedeligt kontorbeslutning fra "fjernlageret"!

  Vi beboere i hovedlandet har ikke behov for støttepædagoger i alle sager, især ikke fra dem, der overser noget så betydningsfuldt som at "Afdække kundens behov"

  Såfremt man som jeg  flere gange ugentligt året rundt passerer Aggersund Broen, er man igen og igen vidne til, at der opstår spontane problemer med trafik-afviklingen - problemer, der kræver omgående indgriben af en stedlig og kyndig brovagt!

 • Besparelser på specialområdetBesparelser på specialområdet10-06-2021

  Læserbrev: Ulla Skov, byrådskandidat (C), Kirkevangen 53, 9620 Aalestrup, skriver:

  KL og regeringen har netop indgået en aftale om de kommunale tilskud, her er der med beklagelse ikke tilgået noget til specialområdet - altså udsatte børn og Unge eller mennesker med handicap.

  Lad os få Danmark lukket op efter en tid med Covid 19, det giver ikke mening der fortsat holder lukket, og nu med rigtig mange vaccineret og endnu flere har fået tilbudt vaccine.

  Det er vigtigt vi får restriktionerne væk og tilbage til det normale dog, stadig med testmuligheder, hvis man har symptomer. Men at teste alle to gange om ugen, koster en halv jetjager. 

  Jeg ser gerne nogle af de penge vi kan spare ved at begrænse antal test, kunne bruges til borgere med handicap og specielt de, der er på vores institutioner. Disse mennesker har været meget begrænset under nedlukningen, lad os give dem et værdigt liv med livsindhold, - husk lige på, de har ikke selv valgt at have handicaps, eller være i en udsat gruppe - lad os tage hånd om dem.

 • Der arbejdes intenst med udvikling af ØsthavnenDer arbejdes intenst med udvikling af Østhavnen03-06-2021

  Læserbrev: Allan Ritter, byrådsmedlem i Vesthimmerland for De Konservative, skriver:

  Jeg har med stor interesse læst venstres to nye kandidaters læserbrev i lokaltindblik og artikel i Vesthimmerlands folkeblad, hvor der gives forslag til, hvordan der kan sættes gang i boligområdet på Øst havnen. 

  Der bliver også henvist til udviklingsplanen, der blev vedtaget i byrådet i 2018, som jo sikrer os en overordnet planlægning og sammenhæng i byens udvikling. Udviklingsplanen afspejler ikke mindst, hvad byens borgere har givet udtryk for på de afholdte borgermøder. 

  Der er blevet skabt rigtig gode visioner for Løgstør i 2018, og byrådet har sidenhen vedtaget et marinaprojekt, fået lavet passage mellem havn og byen og skabt nye byggegrunde. Et udtryk for en virkeliggørelse af visionerne i udviklingsplanen. Der er altså sket en rigtig flot og god udvikling i byen de sidste år. 

  Er det så godt nok, - ja, det er da supergodt! Men vi skal selvfølgelig videreudvikle fortsat. Jeg har i de sidste par år arbejdet intenst med udviklingen af netop Østhavnen i økonomiudvalget, som står for den overordnede planlægning. 

  Det store areal købte kommunen for 6,5 mill i 2018, netop for at kunne udvikle byen. Så der er altså allerede investeret store penge. Dok 55 og Grejbanken er lejet ud på korttidskontrakter, så det ikke kommer til at så i vejen  for udviklingen. De frivilliges grejbank finder vi helt sikkert en løsning på. Det skylder vi de mange frivillige. Dok 55 har også kendt betingelserne fra start, så det anser jeg ikke for noget problem. Kender jeg folkene bag ret, finder de en anden kreativ løsning i byen.  Gasværket, derimod, kan jeg godt se som en del af den nye bydel. På den måde sikrer vi også aktivitet i den ende af havnen. 

  Jeg har forslået, at vi lukker det stykke af havnevej, som går gennem området, så vi får skabt en sammenhængende bydel. Den bagerste del af området er der tanker om, at boligforeningen skal opføre boliger på. Byrådet har allerede bevilliget grundkapital, så her er vi langt. Den forreste del af området, mener jeg er relevant at dele op i mindre områder, hvor der kan være omkring 10 boliger. Det vil gøre det muligt for lokale håndværkere at købe og udvikle projekter på dem. 

  Der skal naturligvis laves en lokalplan der sikrer et sammenhængende udtryk for den nye bydel.  I Økonomiudvalget  blev det sidste år besluttet at sætte gang i denne planlægning, og det er der kommet de første tegninger ud af. Før sommerferien kommer der et overordnet forslag, som vi forhåbentlig kan blive enige om politisk. Herefter er det selvfølgelig naturligt at inddrage interessenter før den endelige vedtagelse. Samtidig vil et sådan projekt komme ud i høring, så vi sikrer, at alle får givet deres besyv med. 

  I læserbrevet nævner de to venstrekandidater projekt 14 i udviklingsplanen – nemlig infrastrukturprojektet ind over den gamle Larsen Seafood fabrik. Jeg er meget enig i, at det vil kunne give en meget bedre sammenhæng i byen, og ikke mindst lede kunderne mere naturligt til hovedgaden. Det er dog vigtigt, at vi skærer kagen i de rigtige stykker og på det rigtig tidspunkt. Der skal, som bekendt, altid kunne tælles til 14 for at få det gjort til virkelighed. Men jeg vil love, at det er et at de stykker, vi sammen skal skære i næste byrådsperiode. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!