Mandag d. 21. september 2020 - �rgang 15

1. g'ere overlevede på Livø

31-08-2020

På forhånd var forventningerne til vejret ikke de allerstørste, da de fem nye 1.g-klasser på Vesthimmerlands Gymnasium og HF fra onsdag til fredag i sidste uge var på intro-tur til Livø, men gennemgående var det i virkeligheden ganske fint, og man skulle helt frem til onsdag aften, hvor der var hygge omkring bålet på programmet, før der kom regn.

Størstedelen af turens program en del af NV-undervisningen, så det var naturvidenskabelige lærere, der ledsagede eleverne på turen. Det overordnede spørgsmål for de emner, eleverne klassevis skulle arbejde med, var ”Hvordan kan man overleve på Livø?”.

I fysik handlede det om energiindhold i fødevarer. Biologi tog sig af kroppens energiforbrug, mens naturgeografi og kemi behandlede drikkevand på Livø. 

Derudover blev der afholdt en masse sociale aktiviteter.  Om torsdagen kom VHG’s elevambassadører fra 2. og 3. årgang således og afholdt ”Livø Games”. Bag dette navn gemmer der sig en masse sjove ryste-sammen-aktiviteter. Og så var der naturligvis også mulighed for boldspil og badning i fritiden.

Den aktuelle corona-risiko satte naturligvis også sit præg på turen: På turen frem og tilbage i bus og på overfarten med Livø-færgen bar deltagerne mundbind, ligesom der blev sprittet grundigt af undervejs.

Men stemningen var fin, og det var en flok glade elever, der fredag ved middagstid returnerede til gymnasiet i Aars efter en vellykket ø-tur. Efterfølgende er deres forældre inviteret til et møde på gymnasiet tirsdag aften, hvor de bl.a. vil få en orientering om de studieretninger, som deres poder skal vælge mellem i løbet af de næste par måneder.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!