Tirsdag d. 10. december 2019 - �rgang 14

100 vikinger vender tilbage til Aggersborg

15-08-2019

I gamle dage, frygtede befolkningen mange steder rundt om i verden, når der blev varskoet om at vikingerne fra Danmark var på vej. Det var dog heller ikke altid i et fredeligt ærinde, de kom. Den tid er heldigvis for længst forbi, og det ca. 100 anderledes fredelige vikinger, som i weekenden 24. og 25 august indtager pladsen mellem Aggersborg kirke og volden på Vikingeborgen Aggersborg ved Aggersund.

De gæve og fredelige vikinger samles til det årlige vikingehåndværkertræf på den gamle borg, arrangeret af Aggersund og Omegns Borgerforening i samarbejde med Aggersborg Vikingerne

Som tidligere år vil vikingerne begge dage vise, hvordan man i fordums tid udøvede forskelligt håndværk, og det udføres, som man mener vores forfædre gjorde.
Der vil blive vist meget forskelligt håndværk, blandt andet udvinding af jern fra myremalm, smedning, sølvarbejde, plantefarvning, bronzestøbning, pileflet, stenhugning og som noget nyt i år, bådebygning, tang salt sydning og ølbrygning.

Lørdag formiddag vil Maria Clement Hagstrup fra Vesthimmerlands Museum stå i spidsen for en rundvisning på vikingeborgen, og derefter vil ejeren af Aggersborggaard, Regitze Johnsen, fortælle om og vise rundt på gården. Søndag formiddag er det Bjarne Henning Nielsen fra Vesthimmerlands Museum, der står i spidsen for rundvisningen, og også denne dag vil Regitze Johnsen, fortælle om og vise rundt på Aggersborggaard.

Hvis vejret tillader det, vil der begge dage være opvisning med falkoner, som viser rovfuglens kunnen, og der vil være mulighed for at komme helt tæt på fuglen.
Både lørdag og søndag vil der i borgerforeningens telt være mulighed for at se nogle af de mange fund fra jernalderen og til nutiden, som Thy-Mors Detektorforening har gravet op af mulden.

Begge dage kan man i teltet se, hvordan Aggersund Kniplere slår knuder, og der vil være en udstilling af smukke kniplearbejder. 
Søndag over middag giver Aggersborg gospelkor en mini-koncert i kirken.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!