Søndag d. 21. juli 2019 - �rgang 14
Mette Christiansen, Løgstør, og hendes 11-årige datter Mia fik gavekort på et juletræ af Susanne Hansen (t.v.), Lyngholmgård, Blære. Til højre næstformand Pia Nikolajsen, Dansk Folkehjælp Vesthimmerland.

118 familier fik uddelt julehjælp

18-12-2018

Julehjælp i Vesthimmerland fik succes på baggrund af stor lokal opbakning.

Selv om det sker på en dyster baggrund i form af et stigende antal børn i fattige familier, tøver næstformand Pia Nikloajsen, Dansk Folkehjælp Vesthimmerland, ikke med at betegne årets julehjælp som en lokal succeshistorie.  Det kunne næstformanden og andre frivillige fra Dansk Folkehjælp Vesthimmerland konstatere, da de mandag  uddelte 118 portioner af årets julehjælp i Aars.

- Men vi må desværre konstatere, at Dansk Folkehjælp, som er den største aktør inden for julehjælpen på nationalt plan, af økonomiske grunde måtte afvise julehjælp-ansøgninger fra 4000 familier, som opfylder de opstillede kriterier, understreger Pia Nikolajsen.

Hovedbetingelsen er, at ansøgerne er enlige forsørgere på overførselsindkomst. Når det lykkedes Vesthimmerlands-afdelingen at opfylde samtlige ansøgninger, skyldes det ikke mindst, at afdelingens erhvervspanel den 29. november 2018 på en time indsamlede 112.000 kr., hvilket er 40.000 kr. mere end året i forvejen.

Uddelingen omfattede pr. ansøger tre gavekort a 500 kr. til madvarer, legetøj og sportstøj. Hertil kom, at Susanne Hansen, Lyngholmgård, Blære, havde sponseret et gratis juletræ til hver modtager, ligesom Farsø Bageri stillede op med 118 af sine mest populære fuldkornsrug- og franskbrød samt pebernødder. Også Peders Bageri i Aars var med i form af otte rundstykker. Der var endvidere legetøj fra Lego til de mere end 200 børn i de omfattede familier.

Julehjælpen faldt i god jord hos modtagerne. Lenette Rasmussen, Aars, understregede, at julehjælpen gør en forskel.

- Som sygemeldt og dermed lavtlønnet kniber det med, at mine piger på otte og ti kan få en jul bare lidt i retning af deres kammeraters jul. Takket være Dansk Folkehjælp er jeg nu i stand til at give mine børn et lille lyspunkt i julen, siger Lenette Rasmussen.

Marianne West, Østrup, havde sønnerne Waldemar på 11 år og William på 14 med, da julehjælpen blev uddelt.

- Jeg har på grund af kronisk sygdom ikke stor indtægt. Derfor falder hjælpen fra Dansk Folkehjælp på et  tørt sted, betoner Marianne West. Det er dyrt at købe ind, og jeg gør jævnlig brug af Dansk Folkehjælps udmærkede genbrugsbutik i Aars. Forhåbentlig er jeg herigennem med til at støtte den organisation, som støtter mig med julehjælp i dag. Så kan det  være lidt hjælp-til-selvhjælpsagtigt.

Mette Christiansen, Løgstør, henter julehjælpen sammen med sin 11-årige datter Mia.

- Vi er netop flyttet fra Farsø til Løgstør og er super glade for julehjælpen, uden hvilken vi ville få en lille og beskeden jul, pointerer Mette Christiansen.

Næstformand Pia Nikolajsen oplyser, at det samlede antal ansøgere var på 160, hvoraf som sagt de 118 opfyldte betingelserne for julehjælp.

- Ansøgningerne er gennemgået og verificeret af Vesthimmerlands Kommune, så vi er sikre på at ramme målgruppen af de økonomisk mest klemte børnefamilier i kommunen, fastslår Pia Nikolajsen. Det væsentligste er, at vi gennem den flotte lokale opbakning – ikke mindst fra erhvervspanelet – har været i stand til at skaffe finansiering af samtlige 118 ansøgninger.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!