Lørdag d. 17. august 2019 - �rgang 14

20 akuthjælpere klar til at redde liv i Gedsted og omegn

03-05-2019

I morgen lørdag er et korps på 20 mand færdiguddannet til at rykke ud fra Gedsted for at give livreddende førstehjælp til borgere i Vesterbølle, Glerup, Holmmark og Gedsted indtil den professionelle hjælp, når frem så hurtig som mulig.

Det er Regionen, der har stået for uddannelsen og efterfølgende vil sørge for flere opfølgningskurser hvert år. Her er det et krav, at akuthjælperne mindst deltager i to hvert år.

Gedsted er det sted i Region Nordjylland, der har den 2. længste responstid, og det har været medvirkende til, at Gedsted sammen med Øster Vrå er blevet valgt til at få ordningen, så Region Nord kommer op på 12 ordninger.

112 Akuthjælperne er blevet uddannet til både at give førstehjælp ved hjertestop, men også ved forbrænding, fremmedlegeme i luftvejene med mere.  Via SMS bliver de kaldt ud, samtidig med at ambulance og paramediciner bliver sendt afsted.

Det er den første ordning af sin art i Vesthimmerlands Kommune
Der vil ca. kl. 13.30 blive overrakt diplomer til alle deltagerne ved formand for Akutudvalget i Regionen, Mogens Ove Madsen, Aars.

Det er ikke alle 20, der sendes af sted til akutte tilfælde. Ofte vil det give mening med fire personer; ved hjertestop skal der være 2 ved patienten, en til at være ved pårørende og en til at vise de professionelle den hurtigste vej ind til patienten. Alle Akuthjælpere skal have ren straffeattest og har tavshedspligt.

Som formand for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening er jeg selvfølgelig glad for den store opbakning til at få denne 112 akuthjælperordning kørt i stilling. Det er skønt, at så mange vil gøre en forskel for medborgerne i vores område, siger Doris Lauritzen.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!