Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15
Der var fin lokal interesse for at høre om det planlagte skolebyggeri i Vilsted, da der mandag var indkaldt til informationsmøder i Bakkeskolehalen.

30 millioner til ny skole i Vindblæs

25-09-2020

Så kan pedellen på Toppedalskolen godt finde spaden frem og gøre klar til skolebyggeri.

Af Jacob Dalgaard

For et år siden sendte lokalpolitikerne et signal om, at de var parate til at investere et stort millionbeløb i at samle Toppedalskolens to matrikler i Vindblæs med en ny skolebygning.

I dag skrev de under på at gøre alvor af tankerne ved at bevilge 30 millioner kroner til skolebyggeriet, der skal stå færdigt i 2023. 

Mandag aften blev der i Bakkeskolehallen afholdt to coronaopdelte informationsmøder for lokalbefolkningen med cirka 45 deltagere på hvert møde. Her orienterede skolechef Anders Norup om de forestående planer, som nu bliver virkelighed.

På det ene møde var der stor interesse for, om der bliver gjort noget ved skolevejen med cykelstier, som ikke eksisterer ved skolen på Vilstedvej i Vindblæs. Der er afsat en pulje på 4 millioner kroner til cykelstier i hele Vesthimmerland i 2021, men det fremgår ikke af budgetaftalen, hvor de skal bruges, og skal alle ønsker om cykelstier indfries, skal der mindst et nul efter det afsatte beløb.

Til gengæld er der reserveret 3,5 millioner kroner til at rive den gamle skole på Brøndumvej ned i 2024, når den nye skolebygning i Vindblæs står færdig.

Læs også: Skolebyggeri i Vindblæs skal styrke Toppedalskolen

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!