Mandag d. 13. juli 2020 - �rgang 15

50 lokale kunstnere udstiller i historisk bygning

12-06-2019

Den gamle tang- og madrasfabrik i Gedsted bliver hjemsted for en stor kunstudstilling med lokale kunstnere.

Vesthimmerlands Kunstforening havde 50 års jubilæum i 2017. I den forbindelse blev det besluttet at udgive en jubilæumsbog.  Det blev Carl Peter Christensen og Peter Stenild der fik arbejdet med at gennemgå de gamle protokoller og skrivelser om, hvad der var sket i foreningen gennem årene.

Under dette arbejde kunne det ses, at der i de første mange år, var det foreningens medlemmer, der udstillede deres egne fremstillede kunstværker. Der stod også at udstillingerne var rigtig godt besøgt. Det gav anledning til at genoptage den udstillingsform. Sidste år blev første år med sommerudstilling, som var meget utraditionel på en gård i Hvorvarp. Udstillingen blev en succes på trods af de specielle udstillingsforhold.

At udstillingen i år kommer til Gedsted, har noget at gøre med, at der stod tomme lokaler, som Peter Stenild havde set tidligere i forbindelse med et foredrag. Det naturligste i verden var at kontakte Gedsted Kunstforening, for at høre om de ville være med til en udstilling.

Samarbejdet mellem Vesthimmerland Kunstforening og Gedsted Kunstforening blev etableret, og udstillingen bliver lavet i det gamle Getama Tang og Madrasfabrik, som er fra 1936. En del af bygningerne har stået tomme i mange år, men egner sig meget godt til udstilling. Bygningen ejes i dag af Vesthimmerlands Kommune, som gav tilladelse til udstillingen.

- Det er blevet lagt mange arbejdstimer i for at få udstillingslokalerne klargjort. Med hjælp fra nogen af vore medlemmer Lene Flarup, Aage Kristiansen og Marie Hyldgaard er vi kommet godt i mål, og vi har hygget os med det, siger Peter Stenild.

I forbindelse med at Galleri 14 i Farsø er lukket, er skillevæggene og podierne nu hentet til udstillingen.

Der er 50 kunstudstillere på de 1000 m2 i 2 etager. Det er den største udstilling der har været i Himmerland af lokale kunstnere, der som betingelsen for at udstille skal være medlem af en af de 2 foreninger. Der er fernisering på lørdag, hvor den gamle Gedsted-dreng Erik Sommer holder åbningstalen.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!