Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14
Borgmester Per Bach Laursen modtager de 650 underskrifter af Rikke Haldrup (i midten) og Julie Sølund Dolleris

650 skriver under på krav om rundkørsel

18-12-2018

Adskillige cyklister er det seneste år blevet kørt ned på Sønderport, hvor vejen krydses af Sdr. Ringvej. I går fik borgmester Per Bach Laursen overrakt 650 underskrifter fra borgere, der ønsker noget gjort ved problemet.

Af Jacob Dalgaard

Krydset er registreret som uheldskryds, og nu forlanger 650 borgere i Løgstør og omegn politisk handling for at få gjort noget ved problemet. 

Rikke Haldrup, der bor på Sønderport, og Julie Sølund Dolleris, der bor på Majsmarken ved Sdr. Ringvej, har været foregangskvinder i underskriftsindsamlingen, og i går blev underskrifterne afleveret til borgmester Per Bach Laursen. 

- Der sker så mange uheld i krydset, og det er farligt for cyklister. Især efter at Lanternen er kommet til, og nu er der også undervisning i Lanternen, og det øger kun trafikken i krydset, siger Julie Sølund Dolleris.

Hun påpeger også, at det kan være et problem for bilisterne at få sænket farten tilstrækkeligt, når de kommer fra syd, hvor de må køre 60 km/t indtil ganske kort før krydset, hvor byskiltet står.

Per Bach Laursen siger, at kommunen er opmærksomme på krydset, og han anerkender, at det altid har en effekt, når der laves underskriftsindsamlinger. Han vil dog ikke blande sig i den tekniske del men i stedet overlade sagen til Teknik- og miljøudvalget, der har vejene som fagområde. 

Udvalget har da også krydset med i deres plan. Men det bliver hverken i form af en rundkørsel eller et lyskryds, fastslår udvalgsformand Uffe Bro (S).

I budget 2019 er der afsat 4,5 millioner kroner til trafiksikkerhedsprojekter i hele kommunen, og en rundkørsel eller et lyskryds koster omkring 2 millioner, og i første omgang er der et vejkryds i Aars som er farligere og derfor har højere prioritet, forklarer Uffe Bro.

Ikke desto mindre er der sat penge af til at få lavet en dobbeltrettet cykelsti, der går fra Raunstrup langs golfbanen og ned gennem det område, hvor der skal anlægges fodboldbaner.

Uffe Bro mener i øvrigt heller ikke, at en rundkørsel er den rette løsning som erstatning for krydset. Han er orienteret om, at uheldene sker ved at bilister ikke overholder deres ubetingede vigepligt. Det ændrer en rundkørsel ikke på, for her er der også ubetinget vigepligt, og så er cyklisterne lige så udsatte, siger han. Han vil derfor foretrække et lyskryds. 

Men det er der ikke afsat penge til i 2019. 

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!