Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15
Paul Drejer fik på sin 90 års fødselsdag den første coronavaccine på Plejecenter Bøgely

90 års fødselar vaccineret som den første

05-01-2021

I dag blev de første coronavaccinationer uddelt i Vesthimmerland, og de tilfaldt beboere og personale på kommunens 9 plejecentre.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

På Plejecenter Bøgely i Løgstør ankom fire læger fra Løgstør Lægehus klokken 9, og fra Region Nordjylland ankom vaccinerne i en særtransport. 

Vesthimmerlands Kommune har fået vaccine nok til at vaccinere mellem 670 og 800 personer. På Bøgely er der 50 beboere, og blot to har takket nej til vaccinen. Der er 44 ansatte, hvoraf der også er to, som har takket nej. 

Den første af de i alt 90 personer, der blev vaccineret på Bøgely, var tidligere falckmand Paul Drejer. Han tog vaccinationen i stiv arm og med massiv pressebevågenhed. Paul Drejer kan i øvrigt også fejre sin 90 års fødselsdag i dag.

Farsø Bageri har i anledningen af coronavaccinationernes ankomst til Vesthimmerland som en gestus bagt kransekage til alle kommunens 9 plejecentre.

Borgmester Per Bach Laursen var i dagens anledning også mødt op for at overvære den første vaccination på Bøgely. Nok ærger han sig over at Vesthimmerland står bagerst i køen til at få vacciner, men han ræsonnerer, at det skyldes, at kommunen har gjort det godt med at begrænse smittetrykket.

Og nu glæder han sig bare over, at kommunens 323 plejehjemsbeboere og 295 plejehjemsansatte får et stik.

- Med vaccinationen af de mest udsatte borgere har vi i hvertfald nu sikret dem, siger Per Bach Laursen. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!