Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15

Årets Iværksætter i Vesthimmerland driver økologisk gartneri indendørs

16-12-2020

Tirsdag var det 5. gang, at Iværksætter Væksthimmerland i samarbejde med Spar Nord uddelte prisen som årets iværksætter i Vesthimmerland, og på grund af Corona-situationen valgte Erhverv Væksthimmerland at afholde kåringen som en delvis digital event med en Livestream, hvor 3 udvalgte nominerede blev repræsenteret sammen med Spar Nord og Erhvervskontoret, og vinderen blev afsløret af Erhverv Væksthimmerlands formand Albert Veggerby på video.

Ejerne af de tre virksomheder Spice by Spice, GearBoks og Kaya Herbs var mødt op med hver to veloplagte repræsentanter, og det var tydeligt at spore stoltheden hos dem, da de blev præsenteret på skærmen.

Vinderen af Årets Iværksætter i Vesthimmerland 2020 blev Kaya Herbs, og formand for Erhverv Væksthimmerland, Albert Veggerby udtaler: 

”Kaya Herbs vinder årets iværksætterpris på grund af, at virksomheden er et moderne økologisk gartneri med en rodfæstet passion for planter.
Bestyrelsen i Væksthimmerland mener, der er stort vækstpotentiale i Kaya Herbs, og virksomheden opfylder præcis definitionen på en iværksættervirksomhed, hvor en god idé bærer igennem. Gartneriet producerer økologiske krydderurter under LED-vækstlys, efter biodynamiske principper.
Derved er Kaya Herbs lykkedes med at producere krydderurter sæsonuafhængigt, som er 100% organisk dyrket med et mindre energiforbrug samt en bæredygtig og miljøvenlig produktion. Bestyrelsen i Væksthimmerland, mener at netop disse kvaliteter er afgørende for virksomhedens fremgang og fremtid.”

Robert Petersen og Claus Wimmer-Aune (Kaya Herbs), som begge var mødt for at deltage i kåringen, var berørte af situationen og udtalte:

”Vi er både meget beærede og måske også en lille smule rørte. Vi kæmper hver dag for at få realiseret vores drøm, og det er altid rart at få en anderkendelse. Når det så er sagt, så er vi blevet modtaget rigtigt godt i Aars, og vi føler næsten, at vi er blevet båret frem og al den hjælp, vi har kunnet ønske os, har vi fået.”

Claus bragte også en tak til FGU Himmerland for det gode samarbejde, hvor elever fra FGU har været i arbejdsprøvning hos Kaya Herbs, og har hjulpet med at få bygget anlægget op, så det var muligt at begynde at dyrke krydderurter vertikalt.

På vegne af Spar Nord overrakte områdedirektør Klaus Holleufer Frederiksen den kontante del af prisen til Kaya Herbs, og udtalte en stor glæde over samarbejdet om at anerkende og hylde de lokale iværksættere i Vesthimmerland for deres initiativ og gåpåmod.  

”Fra Erhverv Væksthimmerland skal der lyde et stort tillykke til Kaya Herbs, men også et tillykke til de to øvrige nominerede virksomheder. Det var et stærkt felt der var repræsenteret, og vi er stolte af at vi har så mange dygtige iværksættere i Vesthimmerland, ikke blot vindervirksomheden og de to andre nominerede, men også hele det indstillede felt af syv iværksættere. Samarbejdet med Spar Nord har endnu engang vist sig at bære frugt og det er ikke sidste gang vi kårer Årets Iværksætter i Vesthimmerland i samarbejde med dem.” udtaler Erhvervskonsulent Søren Rigborg og Erhvervschef Dan Skovgaard.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!