Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15
Anders Kjær Kristensen forfremmes til formand for Teknik- og Miljøudvalget

Anders Kjær Kristensen indstilles som ny formand for Teknik- og Miljøudvalget

11-01-2021

Det bliver Anders Kjær Kristensen, der kommer til at løfte arven efter Uffe Bro som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Af Jacob Dalgaard

I dag blev der afholdt et ekstraordinært byrådsmøde, hvor Mikael Toft fra Gislum officielt blev indlemmet i den socialdemokratiske byrådsgruppe som erstatning for Uffe Bro, der døde 30. december.  

Til mødet havde socialdemokraterne lavet en fordeling af de ledige poster, som Uffe Bro efterlod sig ved sin død. Den tungeste af dem er formandskabet for Teknik- og Miljøudvalget. 

Gruppeformand Asger Andersen listede op, hvem partigruppen har udpeget til de forskellige udvalg, som Uffe Bro sad i, og Mikael Toft får den ledige plads i Teknik- og Miljøudvalget. Derimod bliver det udvalgets anden socialdemokrat, Anders Kjær Kristensen fra Vognsild, der blev bragt i spil som ny fomand. 

Det er udvalget selv, der skal vælge sin formand, men i respekt for byrådets konstituering forventes det, at posten bliver på socialdemokratiske hænder, og dermed synes det sikkert, at Anders Kjær Kristensen bliver ny formand efter Uffe Bro. 

Anders Kjær Kristensen blev valgt i byrådet ved sidste valg, og det bliver dermed en tung arv at løfte efter Uffe Bro, der har byrådserfaring siden midten af 90'erne. Heraf mange år som udvalgsformand. 

Anders Kjær Kristensen træder også ind i Færgebestyrelsen for Hvalpsund-Sundsøre overfarten. Til gengæld træder han ud af bestyrelsen for Vesthimmerlands Forsyning og overlader pladsen til Mikael Toft.

Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Kirsten Moesgaard fra VesthimmerlandsListen, vil snarest indkalde til et ekstraordinært møde, hvor den formelle formandsudnævnelse kan ske. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!