Mandag d. 16. december 2019 - �rgang 14
Bjarne Christensen (t.v.) og Poul Emanuel Damsgaard ved ruinen i Brogade, som har stået sådan i over to måneder.

Borgere i Aggersund i oprør mod kommunens vaklende rønner

23-06-2019

Flere borgere i Aggersund er ikke videre imponeret af Vesthimmerlands Kommunes håndtering af deres huse i Aggersund, som skal rives ned.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Det tager normalt 5-6 arbejdsdage at nedrive et hus og reetablere grunden. Det siger Poul Emanuel Damsgaard fra Aggersund. Derfor er han fortørnet over, at Vesthimmerlands Kommune nu har brugt over to måneder på at rive to huse ned i Aggersund.

Arbejdet med at rive husene ned blev påbegyndt i ugen op til påske, hvor tage og vinduer på husene på Over Aggersund og i Brogade blev taget ud. Mere skete der stort set ikke, og siden har husene stået som efterladte ruiner uden afspærring.

Poul Damsgaard har luftet sin frustration på Facebook, hvor hans opslag har fået stor opmærksomhed.

"Vi må finde os i at byen efterhånden er ved at være overfyldt med bilvrag og biler, alt imedens Vesthimmerlands Kommune ser tavst til. Vi må finde os i, at den ene matrikel efter den anden matrikel bliver fyldt op med bilvrag og enhversaffald efter Aggerholms Nedbrydning andre steder i Vesthimmerland, alt imedens Vesthimmerlands Kommune ser tavst til. Og som om det ikke er nok, så skal vi nu også måske holde sommerferie sammen med flere huse som Vesthimmerlands Kommune for flere måneder siden påbegyndte at nedrive," skriver Poul Damsgaard blandt andet.

Han støttes af Bjarne Christensen, der bor nabo til ejendommen i Brogade.

- Når vi har børnebørn på besøg, skal vi hele tiden gå og holde øje med, at de ikke render over i ruinen, siger Bjarne Christensen, der bemærker, at der også er efterladt glasskår og miljøfarligt affald på matriklen.

Poul Damsgaard understreger, at han er glad for, at de faldefærdige huse i byen rives ned, selv om det koster kunder for vandværket, som han selv er fomand for. Men den langvarige nedbrydningsproces var aldrig forekommet i Løgstør eller Aars, påpeger han.

Med føromtalte problemer med bilvrag - og nu denne sag - føler han at Aggersund ikke nyder samme prioritet som andre dele af kommunen.

- Men vi betaler det samme i skat som andre i kommunen, tilføjer han.

Lover at genoptage arbejdet i morgen

Om det er politikerne eller embedsmændene i kommunen, der nøler, ved Poul Damsgaard ikke. Men det er i hvertfald ikke entreprenøren, Gunnar Nielsen, som har fået nedbrydningsopgaven, han er ude efter. Det er kommunens huse, så den har ansvaret, mener Poul Damsgaard.

Borgmester Per Bach Laursen er ikke glad for sagen. Han siger, at han ikke var klar over, at kommunens huse havde stået i denne forfatning så længe. Han har derfor kontaktet Gunnar Nielsen A/S for en forklaring.

- Jeg har fået at vide, at de genoptager arbejdet på mandag ( imorgen, red.). Det, der tilsyneladende er gået galt, er, at entreprenøren har haft et andet firma inde til at lave den første del af nedbrydningen. Men kæden hopper af, da der ikke gives en melding videre om, at arbejdet er gået i stå, siger Per Bach Laursen.

Han vil ikke ændre procedure, når kommunens nedrivningsmodne huse skal i udbud.

En nedrivning skal være en ubrudt proces, og normalt er der ikke problemer, siger borgmesteren, der godt kan forstå, at borgerne i Aggersund har reageret på situationen.

Indtil videre stoler Poul Damsgaard på, at nedrivningen nu gøres færdig. Men det er for galt, at man skal ty til Facebook-demokrati, for at få gang i sagerne, slutter han.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!