Søndag d. 21. juli 2019 - �rgang 14

Borgerlige partier holder fast på svømmecenter i fuld skala

18-12-2018

Socialdemokratiets forslag om at reducere det planlagte svømmecenter i Aars for at få råd til en tredje idrætshal i byen får en kold modtagelse.

Af Jacob Dalgaard

På et møde med den lokale presse i går slog borgmester Per Bach Laursen fast, at Venstre holder sig til det budgetforlig, der er indgået om svømmecenteret. Venstre vil med andre ord ikke skære i de 60 millioner kroner, som et flertal i byrådet har bevilget til projektet eller de 30 millioner kroner, som er stillet i lånegaranti.

Svømmecenteret er budgetteret til at koste 110 millioner kroner. Fonden for Sparekassen Himmerland har doneret 13 millioner kroner til projektet - men truer med at trække støtten, hvis der skæres i projektet.

Selv om Det Konservative Folkeparti står udenfor budgetforliget, bakker partiets Per Nyborg 100 procent op om svømmecenteret.

"Jeg synes, vi skylder Aars Svømmeklub og arbejdsgruppen bag svømmecentret, at vi holder fast i den bevilling, der er besluttet i budget 2019-2022. Arbejdsgruppen har brug for arbejdsro, når de skal ud og søge fonde for at finde de resterende 7 mio. kr., som mangler for at skaffe de 20 mio. kr., der er forudsætningen for projektet," skriver Per Nyborg i et indlæg her på Lokaltindblik.dk.

Socialdemokratiets gruppeformand Palle Jensen står stadig ved budgetaftalen, men han luftede på vegne af sin byrådsgruppe forleden muligheden for at reducere svømmecenteret for at give økonomisk plads til en idrætshal. Men forslaget synes således at være skudt ned.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!