Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

Budget 2021 på plads: Ja til marina - nej til svømmehal

25-09-2020

Et samlet byråd i Vesthimmerland har i dag indgået budgetforlig for 2021 og de kommende overslagsår. Der afsættes 65 millioner kroner til en ny marina og højvandssikring i Løgstør. Projektet skal stå færdig senest i 2024.

Af Jacob Dalgaard

Panderynkerne var væk og erstattet med smil, da gruppeformændene i dag præsenterede budgetaftalen for pressen. I går blev der forhandlet til klokken 2 i nat, og forhandlingerne fortsatte i morges klokken 8, indtil alle kunne stemme om fordeling af midlerne, som i år var ekstra store.

Der er således ingen serviceforringelser på vej i 2021. Tværtimod er der plads til at udvide driften. På anlægssiden er der afsat et rekordstort beløb på 110 millioner kroner. 

Det levner plads til en længe ventet ny marina i Løgstør med plads til 62 ekstra både. Hensigten er at styrke Løgstør som turistby med plads til flere gæstesejlere - men også flere fastliggere. Anlægget består blandt andet af ydermole, brodæk, pælepladser, klimaskærme og belysning. Af de 65 millioner kroner er de 27 afsat til højvandssikring af Løgstørs havnefront.

Tidsplanen for den nye lystbådehavn er imidlertid lidt usikker. Det skyldes, at området er Natura 2000-område, hvilket kræver udarbejdelse af en VVM-redegørelse. Derfor kan anlægget risikere først at stå færdig i 2024.

Ikke plads til svømmehal 

Kultur- og Idrætscenter Lanternens byggeudvalg havde til budgetforhandlingerne indsendt ansøgning om bevilling til svømmehal i Løgstør. Men den ansøgning blev ikke imødekommet, og bliver det formentlig ikke de næste fem år. 

Liselottte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti siger, at hun under forhandlingerne kæmpede meget for at få svømmehallen med, men det lykkedes ikke, da der ikke var anlægskroner nok til de mange ønsker. Derfor bakker hun også 100 procent op om, at det er marinaen, der først skal satses på i Løgstør. 

Socialdemokraternes forhandler, Palle Jensen, ønsker at være klokkeklar ærlig overfor borgerne i Løgstør og melder rent  ud, at med de projekter, der er i støbeskeen i Vesthimmerlands Kommune, så er der ikke plads til at investere i en svømmehal i Løgstør de første 4-5 år. 

Løgstør er fremtidens mini Skagen

Det Konservative Folkepartis Henrik Dalgaard er på linje. Han bakker ikke op om en svømmehal i Løgstør. Han vil hellere prioritere mere til havnen om nødvendigt. Der kunne skabes et miljø, der gør Løgstør til et mini Skagen med et havnemiljø og lækre lejeboliger til seniorer og andre.

Den svømmehal, der er på tegnebrættet ved Lanternen er anslået til at koste mellem 40 og 45 millioner kroner. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!