Onsdag d. 26. juni 2019 - �rgang 14

Byrødder låner til max

30-03-2019

Byrådet kunne ikke lade chancen for at låne ekstra penge gå fra sig.

Af Jacob Dalgaard

I forbindelse med budgettet for 2018 besluttede byrådet at låne 42 millioner kroner. Siden har Vesthimmerlands Kommune fået mulighed for at låne helt op til 57 millioner kroner for 2018. Den mulighed skal udnyttes inden udgangen af marts i år, og derfor blev muligheden et punkt på dagsordnen på torsdagens byrådsmøde.

Borgmester Per Bach Laursen indledte med at sige, at han finder det formålstjenestligt, at hjemtage lån op til grænsen og øremærke de ekstra penge til finansiering af den kommende svømmehal i Aars. Der var ikke den store opbakning til at låse pengene fast på et enkelt projekt.

Derimod var der opbakning til at låne det fulde beløb, omend Morten Mejdahl (V) var noget skeptisk.

I hans tid som byrådsmedlem er gælden på det skattefinansierede område i Vesthimmerland steget fra 353 millioner kroner til 521 millioner kroner. Samtidig er befolkningstallet faldet, og det er "en skammelig" udvikling, påpegede Morten Mejdahl, der gerne så, at Økonomiudvalget strammede op og var lidt skarpere på at efterleve sin egne økonomiske politik om at afvikle gæld med 15 millioner om året. 

- I den her periode er det gået den anden vej, og skal det lykkes i de her fire år, skal der i den grad strammes til, når vi laver de næste budgetter, fastslog Morten Mejdahl.

Asger Andersen fra Socialdemokratiet spurgte retorisk, om byrådet vil spare sig eller investere sig ud af de udfordringer, der er i kommunen. Selv hældte han til det sidste. Og ingen kender kommunens adgang til lånemuligheder i fremtiden, og derfor valgte et samlet byråd at hjemtage lånet op til de 57 millioner kroner, og overskuddet blev lagt i kommunekassen til senere brug.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!