Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Christian skal holde 34 foredrag på under tre måneder

30-01-2019

24-årige Christian Ole Haslev fra Aars har været i Tanzania i fire måneder som volontør. Nu rejser han Vesthimmerland tynd og fortæller om oplevelserne.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

9. august sidste år tog Christian Ole Haslev flyveren til Tanzania som volontør udsendt af Brødremenighedens Danske Mission i et samarbejde med Vesthimmerlands Provsti. Christian havde påtaget sig en rolle som praktisk volontør og skulle færdiggøre en legeplads i storbyen Zumbawanga sammen med lokale snedkerdrenge.

Arbejdet i Zumbawanga stod i skarp kontrast til Christans dagligdag i Aars som finansøkonom. Men det blev et vellykket ophold, hvor der også blev tid til at forsøge at starte en kisteproduktion op. Det sidste slog ikke an, men den ene prototype af kisterne blev i stedet bygget om til et særdeles fint skab, som straks blev taget i brug.

Den vesthimmerlandske volontør kom tilbage til Danmark lige før jul, og som led i opholdet har Christian Haslev påtaget sig at holde foredrag om sine oplevelser i Tanzania. Fra uge 2 og frem til og med marts skal han holde ikke færre end 34 foredrag.

I går var turen kommet til Overlade, hvor menighedsrådet holdt formiddagscafé med volontørens eventyr som tema. 33 deltagere så og hørte historien, og de så blandt andet også foredragsholderen smide tøjet. Inde under cowboybukser og trøje var Christian Haslev nemlig iført en afrikansk klædefragt, som han fik en skrædder til at sy to eksemplarer af i Zumbawanga til den nette sum af 103 kroner.

I går eftermiddag hastede den travle volontør videre til det næste foredrag i Aars.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!