Mandag d. 21. september 2020 - �rgang 15

Coronalån bruges til feriepenge

30-08-2020

Vesthimmerlands Kommune har fra en særlig coronapulje fået et ekstra lån på 13 millioner kroner.

Af Jacob Dalgaard

Pengene skal dog ikke bruges til hverken mundbind, coronatest eller lønkompensationer. Derimod er hele beløbet og mere til afsat til at Vesthimmerlands Kommune kan opfylde sine forpligtelser i forhold til den nye ferielov. 

Den indebærer, at alle arbejdsgivere skal indbetale de indefrosne feriepenge til Lønmodtagernes Feriemidler. Pengene skal indbetales senest i takt med at medarbejderne skal have de indefrosne midler udbetalt ved pensionering. Først omkring 2068 er Vesthimmerlands Kommune med de nuværende ansatte færdige med at indbetale indefrosne feriepenge, hvis det vælges udelukkende at indbetale de obligatoriske beløb ved pensionering.

Byrådet valgte torsdag en anden model, hvor kommunen indbetaler en del af det samlede beløb på 130 millioner kroner allerede nu. Således indbetaler kommunen i år 37,7 millioner kroner, mens der skal tages stilling til restbeløbet ved kommende års budgetforhandlinger. Feriepengeforpligtelsen udgør for Vesthimmerlands Kommune 5 millioner kroner alene i 2021.

Finansieringen af de 37,7 millioner kroner sker blandt andet med de 13 millioner kroner, som kommunen har modtaget i et særligt coronalån. Derudover tages der et lån for for særligt vanskeligt stillet kommune på 9,4 millioner kroner. Resten er allerede indefrosne ferie- og lønmidler.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!