Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15

Coronavaccinen er kommet til Vesthimmerland

27-12-2020

Didde Gregersen fra Løgstør er i dag blevet vaccineret mod corona som en af de første i Danmark - og måske allerførste i Vesthimmerland.

Af Jacob Dalgaard

I dag klokken 12 blottede sygeplejerske Didde Gregersen overarmen og modtog et stik med den længe ventede og eftertragtede coronavaccine fra BioNTech/Pfizer. Vaccinen er ganske vist ikke nået til Vesthimmerlands Kommune endnu, men Didde Gregersen er ansat som sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital, hvor personalet kort før juleaften fik tilbuddet om at få vaccinen. 

- Det var fuldstændigt frivilligt, om vi ville tage imod tilbuddet, og da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst, sagde jeg ja, siger Didde Gregersen, der dog tidligere har haft en smule betænkeligheder ved at stå forrest i køen til den nye vaccine. Men efter nærmere undersøgelser af bivirkninger og en samtale med sin egen leder, forsvandt betænkelighederne. 

Og noget tyder på, at der heller ikke er grund til at være nervøs for det lille stik:

- Jeg har slet ikke mærket noget hele dagen. Jeg er ikke engang øm i musklen, hvor jeg fik stikket, så du kan roligt lade dig vaccinere, siger Ditte Gregersen søndag aften 8 timer efter vaccinationen.

Hun har siden marts arbejdet med coronapatienter. Først på Farsø Sygehus og siden på Aalborg Universitetshospitals akutmodtagelse for coronapatienter (P1). Trods det er hun selv gået fri for smitten. 

Trods dagens prik er hun endnu ikke immun, for hun skal have endnu en vaccination om 2-3 uger, hvorefter der skal gå yderligere en uge, førend vaccinationen er fuldgyldig. 

300 ansatte på Aalborg Universitetshospital fik i dag vaccinationen. 

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!