Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15
Erik Stagsted

Det er ikke nok at kunne vaccineres i Aars

10-01-2021

Formanden for Ældrerådet i Vesthimmerland, Erik Stagsted, kan ikke acceptere, at alle kommunens ældre skal til Aars for at blive vaccineret mod corona.

Af Jacob Dalgaard

Det giver logistiske problemer, hvis alle kommunes ældre skal transporteres sig til Aars for at få en vaccine mod corona. Derfor bør vaccinerne kunne fås i alle kommunes fire hovedbyer og på lægehusene.

Det fastslår Erik Stagsted i en pressemeddelelse i dag. 

Det er Region Nordjylland, der er ansvarlig for vaccinationsprogrammet i Nordjylland, og herfra har man udpeget Messecenter Vesthimmerland som vaccinationscenter i Vesthimmerland. 

Men det er altså ikke nok, mener Erik Stagsted. Han håber, at Sundhedsudvalget i Vesthimmerland kan ændre på disse planer:

- Alle borgere, der ikke selv har mulighed for transport, har krav på en kommunal organiseret transport. Ud over at gøre transporttiden væsentlig mindre, vil man sikkert oveni spare kommunale penge til transport. Ældrerådet krydser fingre for, at Vesthimmerlands kommune får mulighed for en spredning af vacciner steder.

Palle Jensen, der er formand for Sundhedsudvalget er sådan set enig i Erik Stagsteds kritik.

- Jeg er sikker på, at Sundhedsudvalget ønsker så decentral en måde at vaccinere de ældre på, som det kan lade sig gøre. Det første kommunen har fået meddelt var, at vaccinationsstederne i Nordjylland var Thisted, Hjørring og Aalborg, og derfor er meldingen om, at det nu også kan lade sig gøre i Aars et udtryk for, at kommunen har kæmpet for den ordning. Men vi hilser selvfølgelig velkomment, hvis Regionen er i stand til at udføre vaccinationerne endnu mere decentralt, skriver Palle Jensen i et svar til Lokaltindblik.dk.

Men der er altså ikke umiddelbart udsigt til flere vaccinationsmuligheder i Vesthimmerland.

- Der er jo nogle borgere, som kommunen er forpligtet til at transportere til vaccinationsstedet, og derfor er afstanden jo afgørende – både økonomisk for kommunen og for ældre og pårørende, som selv skal sørge for transporten, og ikke mindst den tid, der skal bruges på, at få det klaret. Ellers glæder vi os jo over, at alle på plejecentrene nu er vaccineret, og også nogle af de ansatte, og samtidig er der ved at være en plan for, hvornår de næste kan blive vaccineret, slutter Palle Jensen. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!