Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15
Lotte Sørensen sammen med Emil efter 4. modul er færdiggjort

Emil bestod læsetrappen

06-06-2019

Onsdag formiddag var Emil til afslutning på 4. modul i læsetrappen. Emil har været elev hos diplomunderviser Lotte Sørensen i Løgstør. Lotte er en del af Alkalær Nordjylland – en virksomhed som bl.a. holder til i Løgstør, Skive og Aalborg.

Hos Alkalær Nordjylland benyttes en ny metode, hvorpå ordblinde og andre med læsevanskeligheder kan lære at læse, stave og forstå det læste.

Emil mødte spændt op til det afsluttende modul og havde begge sine forældre, Tine Bach Christensen og  Henrik Mikkelsen samt sin bedstemor med. Forældrene har været med til hver eneste lektion hos Lotte, så de hjemme har kunnet træne på den helt rigtige måde.

- Den fonologiske tilgang til læsningen har også styrket vores læsefærdigheder, udtaler Emils forældre, som begge er ordblinde.

Derfor besluttede de, at deres søn Emil, skulle have andre muligheder og forudsætninger end de selv havde haft og tilmeldte Emil hos Lotte.  Det skal bemærkes, at den form for undervisning skal man selv betale for.

Emil, der er 13 år, læste flydende og fejlfrit en tekst op, og var bagefter ved tavlen, for at besvare spørgsmål fra Lotte. Det klarede han også rigtigt fint og det allervigtigste er, at Emil nu har fået sit selvværd tilbage – også når han er i skole. Han er flink til at markere, når der stilles spørgsmål på klassen, og han virker på alle måder meget mere harmonisk og glad.

Alkalær har givet Emil det løft, han manglede, for at være med i den 6. klasse han går i på Løgstør Skole.  Forældre og bedstemor kan næsten ikke få hænderne ned, når de ser, hvordan Emil har udviklet sig, gennem forløbet. Da 4. modul var gennemgået fejlfrit, fik Emil et diplom og en flot medalje som bevis på, at han nu er læsemester.

Herefter var der fest i lokalet hos Lotte, hvor der blev skålet i saftevand og budt på melon og lidt til den søde tand. For nogen er ordblindhed måske tabu, hvad det absolut ikke behøver at være. Derfor har forældrene valgt at være med i denne solstrålehistorie, som fortæller, at ordblinde også kan lære at læse og blive gode til det. Lotte Sørensen har p.t. 20 børn. Derudover er hun børnehaveklasseleder på Hannæs-Østerild Skole.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!