Lørdag d. 6. juni 2020 - �rgang 15
Det var lige her på Holkasmindevej nær krydset ved Højgårdsvej, at Emilie i fredags nær var blevet kørt ned af en bilist, der ikke standsede efter hendes styrt.

Emilie måtte undvige vanvidsbilist

13-05-2019

15-årige Emilie Agesen blev fredag morgen klokken 7.40 presset af vejen af en bilist, da hun var på vej i skole på sin knallert.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Emilie var på vej i skole i Løgstør, hvor hun går i 9. klasse, da hun fredag morgen måtte tage en hurtig beslutning for ikke at blive kørt ned af en bilist. Som sædvanligt tog hun sin knallert og kørte fra hjemmet i Munksjørup og via Holkasmindevej til Løgstør.

Midt på Holkasmindevej hørte hun en bilist komme kørende bagfra.

- Jeg kører aldrig med musik i ørerne, så jeg kunne høre hjulene på bilen skreg, så jeg kiggede i bakspejlet og tænkte, at han kom godt nok stærkt, forklarer Emilie Agesen.

Hun holdt øje med den sorte personbil i bakspejlet, og hun kunne konstatere, at føreren hverken tog farten af eller trak ud på vejen, da han nærmede sig Emilie på knallerten på den smalle vej. En af gangene, hvor hun kiggede i bakspejlet, kunne hun se, at manden i bilen sad og snakkede i en håndholdt telefon.

Det gjorde hende bange, og hun tænkte, at nu skulle hun væk. Hun trak helt ud på kanten af asfalten, og knallerten kom ud i rabattens våde græs, hvor den skred væk under hende og vendte 180 grader rundt, inden den væltede ned over Emilie.

- Emilie forklarer, at der blev helt sort, og det næste hun registrerede var igen hylende dæk, da bilen forsvandt i det næste sving uden at stoppe op og hjælpe hende. Hun nåede ikke at se bilen eller dens nummerplade efter styrtet, hvor hun slog det meste af sin venstre side af kroppen.

Heldigvis kom hun ikke alvorligt til skade, og selv om knallerten fik ridser og andre mindre skader, kunne den stadig køre. Hun ringede hjem til sin mor efter den ubehagelige oplevelse, og de blev enige om, at det var bedst hun kørte hjem. Her fik hun skiftet sit meget beskidte tøj, inden hun blev kørt i skole op ad formiddagen..

Emilie fortæller, at episoden er blevet meldt til politiet, men de kan ikke hjælpe, da der ikke er oplysninger om bilisten, og ingen vidner har set episoden.

Men Emilie har et klart budskab til bilister, der sidder med telefonen bag rattet:

- Det er det værste lort, man kan gøre. Man skal køre bil, når man kører bil, fastslår hun.

Heldigvis holdte hun selv godt øje med trafikken denne fredag morgen, ellers kunne uheldet have endt langt værre.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!