Tirsdag d. 20. august 2019 - �rgang 14
ARKIVFOTO: Borgmester Per Bach Laursen håber på hjælp fra erhvervsministeren til at få ryddet op i Aggersund

Erhvervsminister har lovet svar om oprydning i Aggersund

07-11-2018

Vesthimmerlands Kommune har trods gode intentioner ikke fået bugt med det rod, som en brugtvognsforhandler fylder store dele af Aggersund op med.

Af Jacob Dalgaard

Føljetonen om brugtvognsforhandler Kenneth Haastrup i Aggersund er nu nået til Christiansborg. Vesthimmerlands Kommune har rettet henvendelse til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), som har lovet kommunen et svar inden nytår.

I Vesthimmerland håber borgmester Per Bach Laursen (V), at erhvervsministeren kommer med en opskrift på, hvordan Kenneth Haastrup - efter at have overhørt alle opfordringer - kan tvinges til at indskrænke sig og holde gader og parkeringspladser fri for gamle biler og andet affald.

- Det kunne eksempelvis være et rejsehold, der tog ud og hjalp de kommuner, der har den slags problemer, for vi har ikke ressurserne til selv at løse dem, siger Per Bach Laursen.

Efter et borgermøde i april i år i Aggersund om problemet blev der næret et håb om, at paragraf 14 i Byggeloven kunne anvendes, men det har vist sig ikke at være tilstrækkeligt.

Nu håber Per Bach Laursen, at Rasmus Jarlov kommer med et lovforslag, der kan løse problemer som det i Aggersund, uden at det rammer almindelige folk i hverdagen.

Kenneth Haastrup har tidligere fået konfiskeret skrot af Vesthimmerlands Kommune, som blev opmagasineret på en grund i Farsø. I oktober hentede den omstridte brugtvognsforhandler så sine ting tilbage, hvor de i følge en nabo igen fylder op på vejene.

Borgermødet i april blev arrangeret på opfordring af Thomas Skriver, der er en af naboerne til Kenneth Haastrups affaldsdepoter. Han konstaterede i april, at sagen nødvendigvis måtte højere op i det politiske system, og det er det nu kommet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!