Mandag d. 16. december 2019 - �rgang 14

Færgeinvestering på 1 million giver bedre driftsøkonomi

22-06-2019

Hvalpsund-Sundsøre Færgeri I/S vil montere en akselgenerator på færgen Mary. Det skal give en årlig nettobesparelse på 92.000 kroner, når renter og afskrivninger er indregnet.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Færgeriet ønsker at hjemtage et lån på en million kroner i Kommunekredit for at montere akselgeneratoren. Investeringen skal styrke færgens økonomi, og beregninger viser, at investeringen kan give en årlig driftsbesparelse på 92.000 kroner efter renter og afskrivninger i lånets løbetid på 10 år.

Færgeriet ejes af Vesthimmerlands og Skive kommuner. Torsdag gav byrådet i Vesthimmerland en kommunegaranti på halvdelen af lånet på betingelse af, at Skive Kommune gør det samme for den anden halvdel.

En del af besparelsen vil blive brugt på et nyt brændstof til Mary. Færgebestyrelsen vil i 2020 skifte det almindelige brændstof ud med et mere miljøvenligt - men også lidt dyrere GTL brændstof. Mary bruger cirka 145.000 liter brændstof årligt.

- Det er et bevis på, at vores klima kan have en pris, og det vil vi gerne betale for i Vesthimmerland, sagde borgmester Per Bach Laursen, da byrådet torsdag godkendte færgeriets budget.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!