Lørdag d. 16. februar 2019 - Årgang 14

Familieforhold under behandling på teaterscenen

11-02-2018

Mandag den 26. februar inviterer Vesthimmerlands Teaterforening atter indenfor i ALFA, hvor Teatret Svalegangen fra Århus spiller den hæsblæsende generationskomedie "I familien".

Forestillingen skildrer med humor og kærlighed forholdet mellem et ældre ægtepar og deres to voksne børn og svigerbørn. Familierne vil gerne hinanden indbyrdes, men de to børn har udviklet sig i hver sin retning. Sønnen og hans kone er karrieremennesker, der bor i et perfekt hjem, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Datteren og hendes flippede kæreste går mere op i bæredygtighed og trivsel, og omkring dem flyder tingene.

I midten står forældreparret, som gerne vil gøre alle tilpas, men samtidig lægge op til et lille oprør over rollen som senior au pair for deres børn. I juletiden, som jo netop skulle være familiernes og hyggens tid, udvikler forskellighederne sig til en regulær boksekamp mellem de to søskende.

Personerne er fremstillet som stereotype karakterer, men ved at stille dem over for hinanden, skaber forestillingen plads til både grin, gru og gråd og ikke mindst genkendelse. Forestillingen indbyder til eftertanke og gentænkning af egne holdninger og værdier i forhold til familierelationer, og at se en juleforestilling i februar er overhovedet ikke noget problem. Julen er blot en kulisse for den sjove, alvorlige og berigende skildring af generationer og menneskelige relationer.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!