Lørdag d. 16. februar 2019 - Årgang 14

Farsø har 2 fodboldskoler

06-07-2018

Børn og unge kan slet ikke få nok af fodbold.

Selv om klokken har ringet ud til sommerferie i de danske skoler, er der fortsat nogen, som bruger dagene på at gå i skole. I Farsø står FUIK i denne uge for ikke mindre end 2 fodboldskoler, som samler mere end 120 børn til daglig træning og leg med bolden.

DBU-skolen, som er for de 8 til 16-årige kører fra mandag til fredag og varer et par timer mere hver dag end DGI-skolen, som er for de 5 til 8-årige og kører fra tirsdag til fredag. Der er flest deltagere i den ældste aldersgruppe, hvor der er 102 deltagere, medens DGI-skolen har 20 fodboldelever.

Kathrine Krebs, som har titlen af fodboldskoleinspektør, fortæller, at fodboldskolerne byder på masser af tekniske øvelser, småspil og små turneringer. De 16 instruktører har børnene i gang overalt på stadionalægget, hvor de første 3 dage har været afviklet i stegende sol, medens et skydække torsdag gav eleverne lidt mere behagelige temperaturer at spille fodbold i.

Børnene har madpakker med, som spises på terrassen foran Dronning Ingrid Hallerne, og den lokale Rema 1000 sørger for frisk frugt hver dag. Desuden får alle deltagerne et spillesæt, en drikkedunk og deres egen bold med hjem fra fodboldskolen.

Ingen af instruktørerne på fodboldskolerne kan huske, hvor mange år, der har været arrangeret fodboldskole i Farsø, men alle er enige om, at det har der været i mange år og at det formentlig drejer sig om mere end 20 år.

Fredag ringer fodboldskolerne ud for sidste gang i år, og så er der dømt sommerferie til de fodboldglade elever, som sikkert napper de afsluttende kampe fra VM med på fjernsyn i den kommende tid.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!