Fredag d. 24. maj 2019 - Årgang 14

Farsø Skole tog det hele ved naturfagsmaraton i Bakkeskolehallen

12-03-2019

Ligesom i fjor var Bakkeskolehallen i går rammen om årets naturfagsmaraton med deltagelse af 17 5. og 6. klasser fra hele Vesthimmerland.

Der blev nørdet i Bakkeskolehallen i går, hvor skolebørn fra hele Vesthimmerland var nået til finaledagen i årets naturfagsmaraton. Siden 1. november har de fleste af klasserne arbejdet med de samme opgaver under overskriften "Livet i byen".

Eleverne har i en af opgaverne skullet bygge et gittertårn i papir. Jo højere tårnet var, desto flere point gav det. Men det gav minuspoint, hvis tårnets vægt oversteg 520 gram, og hvis ikke der kunne rulle en golfbold gennem tårnet. Grundfladen måtte heller ikke overstige 12 x 12 cm, og således var der opstillet en række betingelser til de enkelte opgaver.

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærere får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag.

I den vesthimmerlandske udgave gjorde Farsø Skole rent bord. 5. a og 5.c vandt maratonen, mens 6. a fra Farsø skole vandt halvmaratonen, som er en en maraton med lidt færre gruppeopgaver.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!