Søndag d. 29. marts 2020 - �rgang 15

Farsø Sygehus tømt for patienter - klar til nye coronaptienter

19-03-2020

Palliative patienter på Farsø Sygehus er sammen med flere andre af sygehusets patienter flyttet til Hobro Sygehus. Farsø skal nu huse coronasmittede patienter.

I takt med udviklingen i coronasmittede nordjyder aktiverer Region Nordjylland løbende den beredskabskapacitet, der vurderes at være behov for. Det sker for at sikre, at regionen i videst muligt omfang har kapacitet og personale til behandling af coronasmittede patienter.

I øjeblikket er 10 patienter indlagt på Aalborg Universitetshospital med bekræftet COVID-19. Derudover afventes podningssvar på godt 30 indlagte patienter. Den nuværende situation og de seneste dages udvikling betyder, at regionen nu går op på trin 2 og aktiverer matriklen i Farsø. Hidtil har Pandemiafdelingen i Aalborg kun været i brug.

- Vi er kommet dertil, hvor vi vil få behov for yderligere kapacitet, så vi kan sikre, at vi bedst muligt kan håndtere coronasmitte. Vi har i den seneste uge efteruddannet personale, så vi har det personale, der skal til for at kunne håndtere disse patienter, og vi følger udviklingen nøje og aktiverer efter behov, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, Aalborg Universitetshospital.

Konkret skal der mobiliseres op mod 100 sengepladser i Farsø til coronasmittede patienter, der ikke har behov for intensiv behandling.

Andre patienter flyttet til Hobro

For at frigøre de mange sengepladser i Farsø, er sygehuset blevet helt rømmet for patienter. Det oplyser kommunikationskonsulent ved Region Nordjylland, Trine Østergaard Thomsen, i et svar til Lokaltindblik.dk.

- Den planlagte kirurgi, som sædvanligvis foretages i Farsø, bliver nu udsat til efter corona-epidemien, da det har været nødvendig at trække personalet ud til uddannelse med henblik på at kunne varetage behandling af coronapatienter. Subakutte patienter vil blive behandlet i Hjørring og Thisted. Herved er der frigjort plads til at indrette sengeafsnit til patienter, som er smittet med coronavirus. De palliative patienter er flyttet til vores hospital i Hobro sammen med det sædvanlige personale, således at ulemper for disse patienter bliver så få, som muligt.

Samtidig er Diagnostisk Center og DVT-klinikken flyttet til Hobro, så patienter med komplicerede lidelser, som normalt udredes i Farsø, kan udredes i Hobro.

I praksis er der dags dato ingen indlagte patienter på Farsø Sygehus, meddeler Trine Østergaard Thomsen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!