Mandag d. 16. december 2019 - �rgang 14

Festlig dimission som afslutning på en bevæget uge

02-07-2019

De nyudklækkede studenter på Vesthimmerlands Gymnasium og HF var i fredags til dimission.

Gymnasiets rektor, Jette Rygaard, omtalte blandt andet klimaudfordringen. Den kan ikke bare løses af computeren, men kræver folk, der har en stor ballast af viden, og som viser ansvar. De digitale medier har ingen etik, sagde hun, så det er vigtigt med kritisk-reflekterende mennesker.

Rektors tale refererede i øvrigt flittigt til den kampagne, som det almene gymnasium lige har sat i gang under overskriften ”Alt er muligt”, og nogle af plakaterne fra denne kampagne prydede da også podiet. ”I har lært i bredden og i dybden”, sagde hun bl.a., henvendt til studenterne. ”I har taget en uddannelse for jeres egen skyld. I er blevet til nogen”. Og hun lod forstå, at ”alt er muligt i fællesskab”.

Uddeling af legater
Der blev uddelt 6 legater ved dimissionen. På Gymnasiets Venneforenings vegne gav Jette Rygaard to legater til ”årets venner”. De gik til Mads Bjørn Nielsen, 3.x, og Rasmus Dalsgaard Christensen, 2.q.

Aars Rotary Club gav to legater til to elever, der har rykket sig fagligt og socialt. Dem fik Stine Dam Jensen 2.p og Hannah Elena Holm Jacobsen 3.k.

Endelig gav Erhverv Væksthimmerland to legater til de to elever, inden for henholdsvis hf og stx, der havde opnået det højeste karaktergennemsnit. De gik til Signe Hastrup 2.q og Simon Højris Mejdahl, 3.x.

Farvel til to afholdte lærere
Endelig blev der ved dimissionen i fredags taget afsked med to garvede lærerkræfter, Trine Madsbøll og Margit Hansen, der har været ansat på VHG siden henholdsvis 1993 og 1994, men som nu har valgt at gå på pension. I begge tilfælde går det ud over gymnasiets musikafdeling. Trine har derudover undervist i matematik, hvor Margits andet fag er engelsk.

Ved dimissionen spillede Husorkestret, Trines hjertebarn, i øvrigt et medley over musiknumre, der har præget gymnasietiden. Bl.a. ”The Final Countdown”.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!