Mandag d. 25. marts 2019 - Årgang 14

Festlig indvielse af nyt sognehus i Løgstør

13-05-2018

Over 300 mennesker deltog ved indvielsen af Løgstørs nye sognehus i dag.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Det tunge gejstlige artilleri var sendt til Løgstør i dag, hvor det nye sognehus til 15 millioner kroner blev indviet. Biskop Henrik Stubkjær deltog i gudstjenesten, hvor han blandt andet holdt prædikenen og forettede nadveren, mens den lokale sognepræst, Pernille Vigsø Bagge, klarede det resterende.

Musikalsk blev der også givet ekstra gas med deltagelse af et velsyngende ad hoc kor. Derudover deltog organisterne Asbjørn Høgholm og Inger Gregersen samt blæserne Jens Peter Axelsen og Mathias Hansen.

For et år og to uger siden hjalp minikonfirmand Lærke Kjær Uhrenfeldt med at tage det første spadestik til sognehuset. I dag var hun igen trådt til som hjælper. Denne gang hjalp hun menighedsrådsformand Erling Vingborg med at klippe den røde snor uniddelbart efter festgudstjenesten.

Mindst 250 deltog i gudstjenesten og flere kom til, da der efterfølgende blev serveret grillgris i de nye lokaler, som er bygget sammen med kirken. Derfor valgte flere at indtage menuen udenfor ved opstillede cafeborde.

Netop udenomsarealerne mangler fortsat at blive gjort færdige. Erling Vingborg forklarer, at hele forpladsen bliver lagt om og gjort niveaufri. Det bliver til gavn for gangbesværede og for transport af kister til og fra det nye kapel, hvor der bliver plads til at have fire kister på køl ad gangen.

Derudover mangler der at blive lavet en direkte adgang mellem sognehuset og våbenhuset, og der skal monteres en ny trappe op til orgelrummet på 1. sal.

Erling Vingborg siger, at det trods det ganske særlige byggeri er lykkedes at holde budgettet.

I eftermiddag fortsætter indvielsesfesten med en koncert med vokalensemblet VOX 11 kl. 15.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!