Onsdag d. 12. august 2020 - �rgang 15
Lilly og Nils Jensen fejrede diamantbryllup med en kirkelig velsignelse

Fik velsignet ægteskabet efter 60 år

21-05-2020

Lilly og Nils Jensen kan i dag fejre diamantbryllup. Det gjorde de blandt andet med en kirkelig velsignelse i Løgstør Kirke.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

I dag ringede bryllupsklokkerne i Løgstør Kirke, og bryllupsmarchen lød fra kirkens orgel. Men der var ikke bryllup i kirken - der var diamantbryllup. 

Da Lilly og Nils for 60 år siden sagde ja til hinanden, var det uden kirkens medvirken. Det var sognefogeden i Strandby, der ordnede det, så i dag fik det fasttømrede ægtepar så det kirkebryllup, de ikke fik dengang, og det var med brudebuket og mange gæster og en kirkelig velsignelse af sognepræst Pernille Vigsø Bagge. 

De mange gæster i kirken omfattede dog kun de allernærmeste. I løbet af ægteskabet er der kommet 9 børn til - og siden også 9 svigerbørn, som alle fik lov at deltage i kirken. 

Bagefter tog familien hjem i diamantbrudeparrets have på Borgmester Grønningsvej i Løgstør, hvor der var arrangeret teltfest. Egentlig skulle festen have været holdt i Ranum Multikulturhus, men det satte coronaen en stopper for. 

I parrets hjem er der mange besøg, for udover børn og svigerbørn er der også 22 børnebørn og 17 oldebørn.

Diamantbrudeparret holder sig aktive. Nils har en kolonihave, som han avler rigtig meget i, og Lilly sylter og laver masser af marmelade af udbyttet til alle børn og det halve Løgstør. Hun bager også ivrigt, hvis nogen har brug for en kage. Parret har været ude at rejse mange gange, og de kan nemt begå sig, selv om de ikke taler andet end dansk. Som Nils siger: "Vi bruger bare tegnsprog og taler jysk, så går det."

Lilly og Nils er ikke typerne, der pylrer. De sætter i stedet pris på endnu en god dag og nyder deres liv. De har en stor omgangskreds og elsker også begge et godt spil kort. Det sidste bliver der dog næppe tid til i dag.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!