Mandag d. 25. marts 2019 - Årgang 14
Holger Jessen måtte vikariere ved hestepræsentationen, som foregik på gårdspladsen i silende regn

Flotte heste og dyr stillede sig til skue

11-06-2018

Regnen satte en dæmper på aktiviteterne ved hestedagen.

Tekst & foto: Per Lyngby 

Formanden for herregården Hessel, Holger Jessen, havde svært ved at finde en grimasse, der kunne passe, da han søndag eftermiddag skulle vikariere ved præsentationen af de deltagende heste ved den traditionelle hestedag på den smukt beliggende herregård ved Hvalpsund.

Som formand for museet ærgrede Jessen sig naturligvis over, at regnen over middag silede ned, som den gjorde ved hestepræsentationen på gårdspladsen. På den anden side er han også en garvet landmand, som ved, hvad regnen betyder efter en lang tørkeperiode, som den vi lige har været igennem.

Inden regnen satte ind, havde dommerne haft tid til at se på de deltagende dyr i det historiske dyrskue med smukke danske dyr. Åbningstalen kunne Holger Jessen også holde i tørvejr, akkurat som kaperkørsel og opvisninger med forskellige hesteracer på området bag laden, hvor man også kunne se, hvorledes en hest og dens fører håndterede tømmerkørsel kunne foregå i nogenlunde tørvejr. Om eftermiddagen var vejret mere lunefuldt, da der stod traktorringridning og forskellige opvisninger på programmet.

Medlemmer af de mange forskellige laug under Hessel demonstrerede gamle teknikker, når der skulle væves, smedes eller drejes i træ. I lunden under de smukke gamle træer var der boder og udstilling af den klassiske hunderace Broholmer, som ikke lader en dansk kalv meget efter, når det kommer til størrelse.

Foruden de levende heste var der også mekaniserede udgaver af slagsen i de udstillede Nimbus motorcykler og veterantraktorer. Sidstnævnte dystede i traktorringridning på plænen foran herregården.

Som noget nyt kunne man i år møde lederen af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, som diskede om med lækre smagsprøver på langtidsstegt stud marineret i mørkt øl.

Besøgstallet var pænt, men har før været større - måske spillede vejret og et airshow i Aalborg ind på det forhold, men de, som kom, fik en hyggelig og nostalgisk dag på Hessel.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!