Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15

Fond sikrer comedy til Folkemøde for Unge

06-09-2019

Jutlander Fonden Himmerland giver stor donation på 25.000 kroner til Folkemøde for Unge, der afholdes for anden gang i Vesthimmerland den 19. september. Pengene skal blandt andet bruges på standup-underholdning.

Når Folkemøde for Unge bliver afholdt i Aars den 19. september, vil Vesthimmerlands unge få rig mulighed for at få et indblik i, hvilke karriere- og uddannelsesmuligheder der findes inden for kommunegrænsen.

Lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder afholder nemlig helt op til 100 forskellige workshops, der alle har til formål at overbevise de unge elever fra kommunens folkeskoler, friskoler og ungdomsuddannelser om, at man ikke behøver flytte væk fra egnen for at få en god fremtid.

I alt deltager cirka 2.000 elever fra 7.-10. klasse samt 1.g i folkemødet, og de kan også se frem til en anden god oplevelse. Dagen bliver nemlig sluttet af med en fælles oplevelse på hovedscenen, hvor der vil være standup-underholdning i form af Jakob Thrane, der er en ny fremadstormende komet på den danske comedy-himmel.

”Vi ville gerne have noget underholdning til de unge mennesker for at slutte dagen af på en god måde. Og sammen med workshopsene skal det gerne efterlade de unge med et indtryk af, at det har været en af de fedeste oplevelser, de har haft i Vesthimmerlands Kommune, og at de føler, at kommunen gør noget godt for dem,” siger Kenneth Jensen, der er projektkoordinator for folkemødet.

Fondsdonation gør det muligt
Det har været økonomisk muligt for arrangørerne at booke underholdning, fordi Folkemøde for Unge har modtaget en stor fondsdonation fra Jutlander Fonden Himmerland (tidligere Fonden for Sparekassen Himmerland). Fonden har doneret i alt 25.000 kroner, som udover underholdning også skal bruges på diverse udgifter som leje af telte og merchandise. Donationen gør, at der er noget luft i budgettet, som også består af en afsat pulje penge fra Vesthimmerlands Kommune samt et par mindre donationer fra andre fonde.

”Vi takker meget for donationen fra Jutlander Fonden Himmerland, for den har enorm stor betydning for, at vi kan gøre noget ekstra for de unge som eksempelvis underholdningen. Ellers ville vi kun kunne lave det praktiske med leje af telte,” siger Kenneth Jensen, der mener, at folkemødet har en vigtig rolle for lokalområdet.

”Vi er nødt til at rykke sammen i bussen og vise, hvor mangfoldig Vesthimmerland er, og hvor mange karriere- og uddannelsesmuligheder der er i denne her kommune. Det er en vanvittigt vigtig opgave. Og det prøver vi så at gøre på en enkelt dag ved at samle stort set alle de aktører, vi overhovedet kan,” siger han.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!