Søndag d. 21. juli 2019 - �rgang 14

Foråret blev pløjet ind i Vognsild

24-03-2019

Veterantraktorer holdt i kø for at få ploven i jorden søndag formiddag.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det altså forår. Man fornemmer det hjemme i haverne, og søndag var det så en af de helt sikre forårsbebudere, da medlemmer af Vesthimmerlands Veterantraktorklub satte skæret i jorden og pløjede lystigt løs hos Jens Ole Kuk Christensen, Granhøjgaard ved Vognsild.

Traktorentusiaster mødes sådan en dag, diskuterer mekanik og teknik, og forbikørende på Svoldrupvej måtte også trække ind til siden for at se på de flotte gamle maskiner i aktion på en kølig men smuk forårsdag med blå himmel, en gravhøj og store vindmøller som kulisse for de hårdtarbejdende gamle traktorer i alle størrelser og afskygninger.

En af de helt store kæmper på marken denne søndag var en Ford FW35, som tilhører Jens Ole Kuk Christensen. Og den flotte kæmpe, som ejeren selv har importeret fra Australien, bliver ikke kun brugt til veteranpløjning - den er også af og til i aktion i den daglige drift på Granhøjgaard.

FW35’eren blev bygget specielt for det australske marked, hvor der er noget længere mellem læbælterne end i Danmark. Den havde en søstermodel på det danske marked, TW-serien, men adskiller sig ved at være udstyret med et knækled mellem motor og bagtøj, som betyder, at den er blevet knækstyret

Der blev blot producerede 49 enheder af den australske model i årene fra 1986 til 1988, og en af dem kører altså nu i Vesthimmerland, da Jens Ole Kuk Christensen simpelthen købte den og fik den transporteret hjem til Danmark, efter at han i 2005 havde været i Australien for at hjælpe en ven med at høste.

Den store maskine påkaldte sig naturligvis en del opmærksomhed søndag, men det gjorde de små slidere af mærker som f.eks. Ford, Fiat og Massey Ferguson nu også. Mange af dagens tilskuere kunne huske dem fra deres barndom eller ungdom, og det gav anledning til mange snakke og diskussioner om, hvilket mærke, der nu også var det bedste.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!