Søndag d. 16. december 2018 - Årgang 13
Andreas Kamm, tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, kommer til Ranum og holder foredrag.

Forårets foredragsholdere: se dem her

12-01-2018

I næsten 20 år sad Andreas Kamm som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Han er blandt de foredragsholdere, der i foråret gæster Folkeuniversitetet i Vesthimmerland.

Folkeuniversitetet i Vesthimmerland har netop præsenteret sit forårsprogram, og det er et program, der åbner muligheder for at blive klogere på en række kulturelle og videnskabelige områder.

Det mest kendte navn i rækken af seks foredragsholdere er Andreas Kamm, som indtil 2017 var generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp. Han kommer den 8. februar i Ranum Efterskoles festsal for at fortælle om sine mange oplevelser på posten. Foredraget arrangeres i samarbejde med menighedsrådene i Ranum, Malle og Vilsted sogne.

Folkeuniversitetes starter dog forårssæsonen allerede 25. januar med foredraget “Finsk historie, kunst og arkitektur” ved kulturformidler Taina Hvidlykke. Foredraget er kommet i stand i samarbejde med Foreningen Norden, og anledningen til netop dette foredrag er, at Finland netop har kunnet fejre 100 året for sin selvstændighed.  

Når foråret melder sin ankomst, vender lektor i teologi ved Aarhus Universitet, David Bugge, tilbage til folkeuniversitetet. Denne gang taler han om "løgn" med udgangspunkt i Martin A. Hansens berømte roman "Løgneren".

den dansk-grønlandske forfatter Nauja Lynge maner til besindighed i forhold til grønlandsk selvstændighed fra Danmark. Hun mener,
der er store menneskelige og økonomiske omkostninger ved løsrivelsen fra Danmark. Det - og hendes personlige omkostninger ved denne holdning - fortæller hun om i foredraget "Rigsfællesskabet og fiktionen".

Forårssæsonen i Vesthimmerlands Folkeuniversitet byder i år også på en ekskursion. Den går til Viborg Katedralskole, hvor en af skolens lærere, cand.mag. Karen Guldberg, vil være guide og føre deltagerne rundt og fortælle om skolens righoldige kunstsamling og skolens arkitektur.

Forårets afslutningsforedrag om “Tro og videnskab” er med professor Johan Fynbo fra Niels Bohr Instituttet i København. Han vil argumentere for, at det er muligt at arbejde som forsker som et troende menneske.

Meget mere om de enkelte foredrag kan ses på www.fuvh.dk

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!