Fredag d. 24. maj 2019 - Årgang 14
Professor Johs. Nørregaard Frandsen og visetrioen ”På kryds og vers”

Foredrag om Limfjordens nyere digtere

08-03-2019

Professor Johs. Nørregaard Frandsen og visetrioen ”På kryds og vers” var torsdag på besøg i Folkeuniversitetet i Vesthimmerland.

Nørregaard Frandsen, der tidligere har gæstet Folkeuniversitetet for at fortælle om Limfjordens digtere, tog denne gang udgangspunkt i Limfjordens nyere digtere.

Således blev tilhørerne taget med på en rejse bestående af en skønsom blanding af fiktion, barndomserindringer og virkelige begivenheder startende ved Hans Kirk og Marie Bregendahl over Jørgen Christian Hansen, Knud Erik Pedersen, Anna Marie Løn, Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen.

Som bosiddende i Limfjordslandet var det derfor både muligt at genkende bestemte steder, måske ligefrem personer, men også at stifte bekendtskab med frygtelige og skelsættende begivenheder og store emotioner. Levende kvinder og stivnakkede knudemænd. Børn der blev ladt alene tilbage med deres døde bedstemor. Social deroute fra samfundets top til bunden, hvor finheden kun findes i sindet. Landmanden for hvem det slår klik, så han stopper med at fodre sine grise. Hvad der sker, når traditioner mistes. Og når sproget brydes ned, så vi kan trænge ind i det usagte.

For at alle disse store tanker og indtryk kunne nå at bundfælde sig, blev foredraget ledsaget af ”På kryds og vers’” fortolkning af både kendte og lidt mindre kendte sange af de omtalte digtere og forfattere. Alt i alt en god kombination og en vellykket aften, der efterlod de fremmødte med rigelig inspiration til fremtidige læseoplevelser.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!