Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Fra folkeskoleelev til præst i Vilsted

30-01-2019

Sognepræsten i Ranum-Malle-Vilsted pastorat, Steffen Bang, fortalte i aftes om, hvad der fik ham til at ville være præst allerede i folkeskolen.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Det stod ikke skrevet i stjerner, sol og måne at Steffen Bang skulle blive sognepræst. Hans far tror ikke rigtigt på Gud og er kun medlem af folkekirken, fordi hans søn er det. Steffens mor arbejder på plejehjem og nærer et håb om, at de ældre en dag kommer et bedre sted hen.

Mere end det har kristendommen egentlig ikke fyldt i hverdagen i Steffen Bangs barndomshjem. Alligevel opstod tanken om at blive præst allerede i folkeskolen. Først var det tanken om kun at skulle arbejde om søndagen, der tiltalte den unge Steffen.

I 9. klasse kom han i praktik hos en sognepræst i Ikast, og der deltog han både i en dåbssamtale og en sjælesorgssamtale, og han holdte en prædiken. Selv om det gik op for ham, at der også var arbejde på andre dage end om søndagen, forfulgte han drømmen om at blive præst.

Hele historien fortalte han i aftes i Byens Hus i Vilsted, hvor Ranum-Malle-Vilsted pastorat havde indbudt til sogneaften.

Steffen Bang blev 10. maj sidste år indsat som præst i pastoratet, som er hans første embede.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!