Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15

Gavmild sjæl overraskede

22-12-2020

Nogle gange bliver man overrasket over andres godhed og betænksomhed.

Sådan en oplevelse fik man forleden på Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund og Højgården i Farsø, da man blev ringet op af en gavmild sjæl, der sagde at hun gerne ville donere en dejlig stund til beboerne i form af Jette og Heine, som ville gå rundt i afdelingerne og synge julen ind.

Rosa Nørskov som var den glade giver havde bare sådan en lyst til at sprede glæde og julestemning blandt de ældre. Især i denne tid, hvor mange grundet restriktionerne får betydeligt færre besøg end vanligt. At dømme efter de ældres reaktion lykkedes det til fulde. Rosa er til daglig bl.a. formand for Venneforeningen for Plejehjemmet Åglimt i Ålestrup, hvor de allerede har haft Jette og Heine ude for at synge julen ind. 

I det hele taget har opfindsomheden været stor på Friplejehjemmet Hesselvang for at komme i rette julestemning. Et par dage tidligere blev årets julebar således indviet og var på tur rundt i huset med beboernes egne hjemmebagte julesmåkager og hvid gløgg bestående af varm æblecider tilsat hyldeblomstsaft, hvid rom og julekrydderier.

Baren er en specialfremstillet multibar til friplejehjemmet, som hurtigt kan ændres til en isbar, cocktailbar, æbleskivebod osv. Den er på hjul og kan klappes sammen og nemt transporteres rundt i huset.

I dagens anledning var den pyntet op med granguirlande, lyskæder, nisser og julemusik. Baren er lavet i to niveauer så både stående og kørestolsbrugere kan hænge ud i baren. Besøg i baren var yderst populært og straks kom en beboer med et lille juleønske: "Om julebaren kunne blive til en nytårsbar årets sidste aften".
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!