Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14
Torsten Wetche fik i aftes overrakt den radikale pris af Gitte Lopdrup

Græsmælksproducent fik tildelt radikal pris

10-05-2019

Landmand Torsten Wetche fra Vester Hornum modtog i aftes "Prisen" på Det Radikale Venstres generalforsamling, som blev afholdt på Farsø Efterskole.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

For et par år siden omlagde Torsten Wetche sit landbrug Hvanstrup ved Vester Hornum og begyndte at levere græsmælk til Thise Mejeri som den første og foreløbigt eneste landmand i Danmark. Græsmælk adskiller sig ved andre mælkeprodukter ved, at køerne udelukkende lever af græs, som de er skabt til fra naturens side.

Torsten Wetche fik støtte til at komme i gang med produktionen, som han i længere tid havde overvejet. Filosofien er, at man ikke skal bruge menneskeføde til at putte i dyr. Der skal tre gange så stort et areal til at brødføde de samme mennesker, når køerne fodres med eksempelvis korn og soja. Det er der ganske enkelt ikke plads til, når resten af verden får samme høje forbrug som i Danmark, forklarer Torsten Wetche.

I lande som England, USA og New Zealand er produktionen af græsmælk langt mere udbredt end i Danmark, hvor Torsten Wetche indtil videre er alene på markedet. Græsmælk kan købes i Irma og Kvickly. Mælken er indeholder 4,2 % fedt og derfor en fed mælk, men græsmælk indeholder flere umættede fedtsyrer.

Produktionsomlægningen til græsmælk falder godt i tråd med Det Radikale Venstres miljøprofil, og derfor havde den lokale vælgerforening i Vesthimmerland valgt at tildele Torsten Wetche den årlige radikale pris. Den blev overrakt på foreningens generalforsamling i aftes af regionsrådsmedlem og folketingskandidat Gitte Lopdrup.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!