Fredag d. 7. august 2020 - �rgang 15

Gratis overfart afsluttet med musik

02-08-2020

Fredag sluttede ordningen med gratis overfart på de to færger i Vesthimmerland.

Tekst & foto: Per Lyngby

Som en del af regeringens sommerpakke blev det i juli gratis for gående og cyklister at sejle med en række danske færger - heriblandt de to i Vesthimmerland: Livørfærgen og Hvalpsundfærgen. Ordningen har været en overvældende succes, og på begge de vesthimmerlandske færgeruter har man mærket en stor interesse for at komme ud at sejle under i den måned, hvor tilbuddet gjaldt.

På færgen Mary blev den sidste dag med ordningen markeret med festlig musik, da en gruppe lokale musikere fra Hvalpsund, Jættebanden, bød på sømandsviser og andre kendte danske sang - til stor fornøjelse for passagerer og personale på færgen, som i samme forbindelse kunne glæde sig over, at det danske sommervejr for en gang skyld også spillede med.

Det nøjagtige passagertal er ikke endelig gjort op, men en vurdering er, at der i juli har været mere end 8000 voksne og godt 3500 børn med på gratis ture. Mere end 2000 cykler er fragtet over i juli, og det er en stor stigning i forhold til 2019, hvor tallet lå på ca. 600.

Også på Livø-overfarten har der været stor søgning - og her er alle kommet gratis med, da færgerne ikke tager biler med til Livø.

“Hvilken måned! Det har været helt vildt. Vi endte med at sejle mere end 8.000 gæster til Livø og retur igen mod ca. 4.500 sidste år”, hedder det bl.a. på færgens Facebookside, hvor man også takker kunder og personale for opbakningen.

Fra og med weekenden er det normale tilstande på begge færger, hvor alle igen skal betale for at komme med.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!