Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15

Grevinde kommer til Vitskøl Kloster

04-09-2019

Vesthimmerlands Teaterforestilling indleder den nye sæson på Vitskøl Kloster med forestillingen "Danner – en grevinde af folket".

Bag forestillingen står teatergruppen Det Flydende Teater, der har specialiseret sig i at skabe forestillinger, der kan spilles alle mulige andre steder end på en traditionel teaterscene. Og et mere velegnet sted til en kongelig forestilling end den smukke kirkesal på Vitskøl Kloster findes  næppe i Vesthimmerland.

I forestillingen fortælles historien om Louise Rasmussens liv og relationerne til det, vi i dag kender som krise- og videncentret Danner. Det kræver sin kvinde at blive gift med kongen. Men sådan en kvinde er Louise Rasmussen, som bliver Grevinde Danner.

Hun fødes i 1815 som datter af en ugift tjenestepige og en kynisk herremand, men gør godt og grundigt op med den tilværelse, hun er udset til. Kongen elsker hun, men hun elsker også avisudgiveren Carl Berling, som hun får barn med. Det bedre borgerskab hader og håner hende, men grevinden og kongen støtter hinanden. Hendes indflydelse på ham er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden bliver ophævet, grundloven underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

Forestillingen arrangeres i samarbejde med Nutidens Kvinder, Løgstør, og inden forestillingen er der mulighed for at nyde en teatermenu, som Vitskøl Kloster står for.

Se annonce for forestillingen her
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!