Søndag d. 27. september 2020 - �rgang 15
Birthe Kjærsgaard i færd med et stort kunstværk på LOGSTOR

Grønt kunstværk på LOGSTOR skal være klar til kulturugen

15-02-2020

Kunstmaler Birthe Kjærsgaard har fået en udsædvanlig opgave på rørfabrikken LOGSTOR.

Lars Lemvig Mikkelsen, som arbejder i produktionen på LOGSTOR interesserer sig for kunst og er blevet opmærksom på, at i Vesthimmerland sker der en masse i uge 10, og at hans arbejdsplads er medvært ved indvielsen af kulturugen AHA den 29. februar.

Han har derfor henvendt sig til direktør Kim Christensen og foreslået, at virksomhedens nye væg, som adskiller en fabrikshal fra et nyt maskinrum, bliver til et kunstværk, som så skal afsløres på åbningsdagen.

Lars Lemvig Mikkelsen fik frie hænder til at finde en lokal kunstner og i øvrigt til at være chef for, at arrangementet bliver til virkelighed sammen med LOGSTORs koordinator. Lars kontaktede den lokale kunstner, Birthe Kjærsgaard, som efter et møde med flere medarbejdere på virksomheden blev enige om et af de to forslag, som Birthe foreslog. Ideen er, at LOGSTOR gerne vil vise, at den er en grøn virksomhed, og med det som udgangspunkt bliver motivet valgt.

Da tiden er knap, har initiativtageren stillet sig til rådighed en hel søndag for at styre liften og holde paletten for Birthe. Derudover mødte han op med rundstykker og fastelavnsboller til kunstneren søndag formiddag. Det lykkedes dog Birthe efter et par dage at overvinde sin højdeskræk, og hun lærte selv at styre liften.

Maleriets størrelse er ca. 5 X 6 m og i motivet indgår der en dejlig sommerskov, som danner kontrast til den lidt rå fabrikshal. Under skoven er der naturligvis LOGSTOR Rør, og der er symboler, som indikerer grøn energi.

Kulturugen AHA afholdes i dagene fra 29. februar til 8. marts for tredje gang i Vesthimmerlands Kommune. I år er Løgstør åbningsby med events på både LOGSTOR og Jeld-Wen. I løbet af ugen er der programsat over 100 kulturarrangementer.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!