Tirsdag d. 20. august 2019 - �rgang 14

Grønt lys til at bygge butik på Kridthusgrund i Løgstør

17-01-2019

Et markant flertal i Økonomiudvalget er klar til at udvide detailhandelsafgrænsningen i Løgstør. Også på grunden, hvor børnehaven Kridthuset tidligere lå.

Af Jacob Dalgaard

Teknik- og Miljøudvalget havde egentlig bedt Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune om at undersøge, hvorvidt kommunen kunne pådrage sig et erstatningsansvar, hvis den udvidede detailhandelsafgrænsing i Løgstør kom til at omfatte Kridthusgrunden. Men Økonomiudvalget slog i går stregerne til en markant udvidelse af området, som går fra og med Kridthusgrunden og i et bredt bælte helt ned til fjorden.

Dermed sættes forvaltningen nu i gang med at lave det indledende planarbejde, som skal udmøntes i et kommuneplantillæg og en ny lokalplan.

Området er ikke endeligt defineret i detaljen. Sagen skal på Økonomiudvalgets næste møde, og borgmester Per Bach Laursen (V) forventer, at planarbejdet kan være klar til godkendelse i september. Derefter kan interesserede søge byggetilladelse til opførelse af detailbutikker i det nye område.

Når netop Kridthusgrunden har givet anledning til bekymring, skyldes det, at kommunen i 2016 solgte grunden til Grata ApS for 450.000 kroner. Men prisen kunne angiveligt have været væsentlig højere, hvis der havde været mulighed for at bygge detailbutik. Derfor har især konservative medlemmer af byrådet ønsket Ankestyrelsens godkendelse af, at det er i orden nu at lade grunden indgå i detailhandelsområde. På Økonomiudvalgsmødet i går stemte Svend Jørgensen imod forslaget, mens de øvrige 5 fremmødte udvalgsmedlemmer stemte for.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!