Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14
Anders Højmose Simoni (t.v.) og Tue Bislev Thomsen stiller op for VHG til DM i Science. De får desuden hjælp af Sofie Platz Jensen.

Gymnasium har holdet klar til DM i Science

28-01-2019

På torsdag lyder startskuddet til den indledende runde i DM i Science. Mere end 50 skoler fra hele landet dyster om, hvem der skal gå videre i konkurrencen.

I Nordjylland er det Hasseris Gymnasium, der lægger laboratorier til i den indledende runde for nordjyske skoler, og her har Vesthimmerlands Gymnasium og HF et hold med bestående af Anders Højmose Simoni, Sofie Platz Jensen og Tue Bislev Thomsen, alle 1x. Deltagerne er blevet valgt blandt gymnasiets 1.g-elever, idet ingen deltagere må være fyldt 17 år 1. januar 2019. Desuden skulle de, der er blevet prikket på skulderen, vise flair for naturvidenskab og helst komplettere hinanden inden for fagene fysik, kemi og biologi, da der er tale om en holdkonkurrence.

De tre fra VHG har deres styrker inden for fysik og kemi, og så må de prøve at hjælpe hinanden med biologien. Der lægges vægt på holdenes evne til at anvende naturvidenskabelig tankegang og gennemføre eksperimenter, og da der kun er tre timer til rådighed i konkurrencen, gælder det også om at uddelegere opgaver til hinanden.

Forleden havde VHG’s hold lejlighed til at træne i det hjemlige laboratorium med vicerektor Ralf Leimbeck som coach. Opgaven hed ”Vand og vand imellem” og handlede om opvarmning og afkøling af vand. Kemien mellem dem var her god, så det bliver spændende at følge dem på torsdag. Her skal de i øvrigt skynde sig hjem til Aars efter konkurrencen, da to af dem, Sofie og Tue, også deltager i årets musical, Skatteøen, der har premiere på fredag.

Der afholdes kvalifikationsrunde flere steder i landet samme dag. De 8 bedste hold herfra deltager i DM-finalestævnet af 2 dages varighed i uge 9, tirsdag-onsdag 26.-27. februar 2019. Finalestævnet afholdes på Mærsk McKinney Møller Videnscenter i Sorø med alt betalt, bortset fra rejseudgifter. De to bedste hold fra finalen vil repræsentere Danmark ved den internationale finale, som i 2019 afholdes i Lissabon, Portugal i uge 19, 4. maj-11. maj 2019.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!