Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15

Haubro Friskole på lejrtur både med og uden dem fra 9.

25-05-2019

Tirsdag d. 21. maj stod 102 elever fra 0-8. klasse klar med pakkede tasker og soveposer. På Haubro Friskole holdte 2 store busser med trailer klar til at pakke elevernes tasker i bagagerummene.

De 102 elever satte sig i busserne og vinkede til deres forældre, da bussen dyttede og trillede afsted på lejrskole.
Haubro Friskole skal i 4 dage slå lejr ved Oddesundlejren lidt nord for Struer.

De 16 9. klasses elever måtte dog blive hjemme på skolen, for de skal i næste uge til deres første mundtlige eksamen. Skolens elever har besluttet, at traditioner er til for ikke at kunne brydes, så når 9. klasse har været alene i 2 skoledage og fordybet sig i deres kommende eksamen, så kommer de også på lejren og er sammen med resten af skolen de sidste to dage. Så alt i alt samles 118 elever, 10 lærere og 7 madtanter på Oddesundlejren til store oplevelser med fællesskab, nærvær, tryghed og venskaber i fokus.

På turen oplevede eleverne en spændende fortælling om middelalderen, da de besøgte Spøttrup Borg. Her blev vist rundt i hold. Der blev fortalt om spøgelser, middelalderens ”hemmeligheder” i væggene og endda også lidt om, hvad en biskop spiste og fordrev sin tid med, når han boede på borgen.

Når lejrskolen ligger midt i Limfjorden med vand på to sider, er det også nærliggende at lære om de danske rovfugle, så et stjerneløb om rovfugle blev der også tid til. Eleverne erfarede mange forskelle og ligheder mellem ørne, falke, musvåger og høge.

- Der er også altid tid til boldspil, bål og snobrød og kreative aktiviteter, når vi er på lejr. Og endda også et lille eventyr ved sengetid kan lærerne lokkes til, fortæller skoleleder Kristina Lysdal Engemand.

Fredag formiddag kørte busserne hjem igen, og de trætte børn kommer hjem til deres forældre.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!