Tirsdag d. 10. december 2019 - �rgang 14

Henrik Dalgaard kalder stadion-projekt i Løgstør amatøragtigt

21-06-2019

Den konservative gruppeformand Henrik Dalgaard gik hårdt til den kommunale forvaltning, som han beskylder for at have handlet amatøragtigt i det mislykkede forsøg på at få etableret nye boldbaner ved Lanternen i Løgstør.

Af Jacob Dalgaard

Der var kritik til forvaltningen, da Henrik Dalgaard i går tog ordet på byrådsmødet i sagen om flytning af boldbanerne i Løgstør. Kommunen havde afsat 9 millioner kroner til boldbanerne i budget 2018, men en licitation viste at det kostede 14 millioner kroner. Derefter blev der lavet en omvendt licitation, som ingen bød ind på.  

- Det er tankevækkende, at man så primitiv og amatøragtigt kan lave en omvendt licitation, hvor man som udgangspunkt siger, vi vil have fuldstændig det samme, som vi har fået priser på, der viser 14 millioner kroner. Og så laver man en omvendt licitation i forventning om, at man kan få den fulde pakke til 9 millioner kroner, hvor ingen ville give bud. Det synes jeg man skal kritisere, siger Henrik Dalgaard, der ville have haft en omvendt licitation med en prioriteret rækkefølge.

Han mener, at kommunen nu i stedet bør gå tilbage til den entreprenør, der under tilbudsgivningen var en million kroner billigere end de andre, og indgå en forhandling.

Den konservative formand ønskede også at der skulle kigges på kapaciteten i boldbaneprojektet som omfatter i alt 7 boldbaner. I 2017 var forudsætningen, at der var 500 medlemmer i Løgstør Idrætsforening. Nu er det reelle tal 307.

- Det må give anledning til, at Kultur- og Fritidsudvalget kigger på, om det er den rigtige størrelse på projektet, sagde Henrik Dalgaard, der mener, at flere superligaklubber vil tabe kæben over det serviceniveau, der tilbydes i Løgstør.

Efter en lang debat i byrådssalen valgte politikerne i stedet at overdrage projektet til Lanternegruppen, der nu får opgaven med at få de afsatte 9 millioner kroner til at slå til. Kan Lanternegruppen ikke lykkes med det, skal projektet tilbage til Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!