Mandag d. 11. november 2019 - �rgang 14

Henriksen & Madsen har holdt sammen i 20 år

09-04-2010

Det startede i det små, men det voksede sig hurtigt stor. Murerfirmaet Henriksen & Madsen fejrer 20 års jubilæum i dag.

1. april 1990 startede Lars Madsen og Poul Erik Henriksen deres eget fælles murerfirma. En splinterny cementblander og et nyt klistermærke med et rentegnet logo blev indkøbt, og de to murersvende var klar til at gå i gang som selvstændige.

I dag 20 år senere står makkerparret stadig ved roret, men skibet er blevet større. Væsentligt større.

Poul Erik Henriksen blev udlært murer hos Søren Quist i Løgstør. Lars Madsen tog sin mureruddannelse hos Brdr. Haugaard i Vilsted. Her fik Poul Erik senere job, og efter et års tid som kolleger besluttede de to at starte op for sig selv.

De startede hårdt ud. Den første ordre var opførelsen af et helt hus for LEV på Højvej 7 i Løgstør. Men knapt var de kommet i gang, førend Poul Erik også begyndte at montere køkkenfliser for køkkenbrugsen i St. Ajstrup. Det nye firma var således ikke mere end 1½ uge gammel, da den første medarbejder blev ansat. Det var Karsten Larsen, som fortsat er i firmaet. I dag er der 86 ansatte, og da det var allermest hektisk for få år siden var der over 120 ansatte.

Henriksen & Madsen lejede sig i starten ind i 2/3 af en lagerhal på Himmerlandsvej 19, hvor de opførte et lille kontor i legablokke i det ene hjørne. I 1996 købte de bygningerne på den modsatte side af vejen af Søren Quist.

I 1993 byggede det unge murerfirma deres første kyllingestald, og det blev for alvor startskuddet til markant vækst. "Det var det, der rykkede, og siden har vi opført over 50 kyllingehuse," fortæller Poul Erik Henriksen. I det hele taget er staldbyggerier blevet en vigtig niche, som i dag fylder omtrent 50 % af omsætningen.

I 1993 fik virksomheden også sin kloakautorisation, hvilket gav mulighed for at indkøbe større og flere maskiner. Det var en vigtig udvikling i firmaets historie, påpeger både Lars Madsen og Poul Erik Henriksen.

I 2002 købte de murerafdelingen af byggefirmaet SME/RTS på Tolstrupvej. Det gav med et slag 15 ekstra ansatte og ekstra arbejde for 10 millioner kroner.

I 2008, da det gik allerbedst, var pladsen i kontorbygningen på Himmerlandsvej blevet så trang, at medarbejderne nærmest sad på knæene af hinanden. Efter flere overvejelser besluttede ejerskabet af opføre en ny flot kontorbygning og lagerhal på i alt 1600 kvadratmeter i grundplan. Byggeriet har kostet over 10 millioner kroner, og den 21. august sidste år kunne medarbejderstaben rykke ind i det nye hovedsæde, som er opført på den eksisterende adresse.

Beslutningen om at bygge nyt tog Lars og Poul Erik i enighed. Faktisk har de i de tyve år, der er gået, aldrig været oppe at skændes. "Det kan godt ske, vi har sat os ud i bilen og tænkt et og andet, men vi har aldrig været uvenner over noget," siger Lars, mens Poul Erik nikker samtykkende.

Firmaets vokseværk betyder, at ingen af de to ejere har haft en murerske i hånden de seneste 10 år. Nu fungerer de som byggeledere og deler arbejdet med 3 andre byggeledere i virksomheden. Den rolle nyder de begge, og de har aldrig et sekund fortrudt, at de startede op som selvstændige.

Friheden og skabertrangen har været det hele værd, siger Lars. Poul Erik supplerer og nævner, at livet som virksomhedsejere har givet dem kolossalt mange oplevelser og bekendtskaber.

I den netop overståede vinter oplevede de to murermestre dog for første gang koldsveden. Oven på virksomhedens 2 bedste år, kom vinteren og satte alt i stå. "Det er det eneste tidspunkt, jeg har følt, at nu presser det virkelig på," siger Poul Erik. Personalet var skåret helt ned til 30 mennesker, og rentabiliteten lå begravet dybt under snedriverne. Nu er sneen forsvundet, og Lars og Poul Erik har haft travlt med at ansætte folk igen.

Privat er Lars Madsen gift med Hanne, som han kan fejre sølvbryllup med senere i denne måned. Parret har datteren Mette, som er udlært kosmetiker på Løgstør Parkhotel. De to sønner Mathias og Lasse på henholdsvis 23 og 18 er begge i murerfirmaet som svend og lærling.

Poul Erik Henriksen har lige fejret kobberbryllup med Marianne, som han har sønnen Thomas på 14 og datteren Sahra på 11 år sammen med.

I dag holder Henriksen & Madsen reception i den nye lagerhal. Det nye hovedsæde skal nemlig indvies officielt og 20 års jubilæet skal fejres.

På begge billeder ses Poul Erik til venstre og Lars til højre. Det ene er 20 år ældre end det andet. Gæt selv hvilket.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!