Lørdag d. 16. januar 2021 - �rgang 15

Her får babyer tid til at tumle

13-12-2020

Til januar inviterer AOF Vesthimmerland i samarbejde med "Tumletid med BABY" igen til til babymassage & sanseleg samt babytummel. Maja Svaneklink Andersen, som er kvinden bag Tumletid med BABY, har de seneste 4 år undervist i egne lokaler i Arentsminde. I sommers startede hun konceptet op i Løgstør i samarbejde med AOF Vesthimmerland og siden da har der været stor interesse for hendes kursusforløb, som siden august har været afholdt hver tirsdag i Byens Hus i Løgstør.

Forløbene henvender sig til barslende med babyer mellem ca. 6 uger og 8 måneder. Lige nu udbydes der to slags hold: Babymassage & sanseleg samt Babytummel. Der har været både mødre og fædre tilmeldt.

Til Babymassage & sanseleg sætter Maja rammerne, så der kan skabes en dejlig hyggestund for mor og baby – det giver dem et break fra hverdagens stress og jag, som må vige pladsen for nærhed, fælles fokus og styrket tilknytning. 

Babymassageforløbet krydres med små sanse- og motoriklege og Maja fortæller også om babys motoriske stadie og giver fifs til fx skæve baghoveder, kvalitetsfuld mavetid - udfordringer herved, lejringer i de vågne timer mm. Efter massagen er der tid til at afprøve forskellige babygynger, tumletoppe, få hjælp til at lægge på maven og få fifs til trillet fra ryg til mave.

Snurreturre, kolbøtter, sanse-, bevæge- og sanglege, faldskærmsleg, sæbebobler og leg på både store og små bolde. Alt sammen er med til at stimulere babys 3 primære sanser: følesansen, muskelledsansen samt balancesansen. Velstimulerede sanser giver baby en stærk og sund grundmotorik – et fundament de kan viderebygge en masse nye fædigheder på. Motorik har nemlig også betydning for fx sociale kompetencer og indlæring.

Niveauet på holdene er tilpasset babyer fra hhv. 6-16 uger og ca. 4-8 måneder. Undervisningen er tilrettelagt netop efter babyernes udviklingstrin i disse måneder og alle øvelser understøtter babys helt naturlige udviklingsrejse. Der undervises differentieret så alle får udfordringer og øvelser tilpasset netop deres udviklingsniveau.  Her er også tid til individuel rådgivning og vejledning omkring justering af øvelser eller eventuelle udfordringer, motoriske som sansemæssige.  

Maja Svaneklink Andersen er uddannet pædagog, babytummelinstruktør samt baby- og gravidmassør. Endvidere har hun kursus i arbejdet med præmature børn.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!