Tirsdag d. 20. august 2019 - �rgang 14
Fra venstre assurandør Torben Nielsen, Himmerland Forsikring, sammen med Christian-Ejner Madsen og Erik Knudsen fra Lokalhistorisk Forening fra Ranum og Omegn.

Himmerland Forsikrings fond støtter historiebog om Ranum med 10.000 kr.

04-02-2019

Lokalhistorisk Forening for Ranum og Omegn får støtte af Himmerland Forsikrings fond til publikation om Ranums bys historie.

”Publikationen, som vil blive husstandsomdelt, vil blive rigt illustreret og fortælle fra gammel tid frem til i dag, og spørgsmålet om, hvordan byens historie kan blive grundlag for aktivt arbejde med byens fremtid, vil blive forsøgt besvaret”, siger Erik Knudsen fra Lokalhistorisk Forening og en af initiativtagerne til publikationen.

Byens historie knytter sig tæt sammen med fortællingen om seminariet, som blev indviet i 1848 og som forvandlede Ranum fra at være en lille landsby til en pulserende uddannelsesby med studerende fra hele landet og frem til i dag, hvor byen huser landets største efterskole med over 400 elever fra hele verden. 

”Vi vil med publikationen give byens nuværende indbyggere en forståelse for de grundsten, der har formet byen”, slutter Erik Knudsen, som også er tidligere lærer på Ranum Skole.

En donation på 10.000 kroner til formålet blev overrakt forleden af assurandør Torben Nielsen på vegne af fonden Himmerland der blev stiftet af Himmerland Forsikring i 1988 med det formål at støtte lokale initiativer i forsikringsselskabets virkeområde.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!